GERÇEKDIŞI ŞEYLER, GERÇEKLERDEN DAHA GÜÇLÜDÜR ( TIKANMA/ CHUCK PALAHNİUK)

29 Mayıs 2023

 

 
Anladım ki; bir insana evrenin sırrının anahtarını da verseniz, o yerinden kalkıp o anahtarla o kapıyı açmaya niyetlenmedikçe; o kapıyı açmayı istemedikçe; o anda sıradan yaşamın uğraşılarını daha ön planda tuttuğu sürece o anahtar bir kenarda atıl durumda kalacaktır.
Yaşam bize sırrını açar, göz önündedir pek çok şey üstelik. Ama o kadar körüz, o kadar sağırızdır ki önümüze konulan şeyleri elimizin tersi ile biraz uzak köşeye iteleyip unutmayı yeğleriz. Günlük yaşamın kurgusallığında oyuncular olmaya, sürekli şikayet etmeye, değiştiremediğimiz şeyler için söylenmeye, değişimi geleceğe ertelemeye ya da kaderimize razı olmaya devam ederiz. Bize sunulan bilgi-anahtar ile ruhumuzu/yaşamımızı tutsak eden hapishaneden kurtulma fırsatını görmezden gelip, duvarlara çentik atmayı yeğleriz.
Yaşam seçimler sunar bize. Yaşam seçimdir. Sonsuz olasılıkların olduğu seçimler.
Seçimlerin sorumluluğu da bize aittir. Çünkü gideceğimiz yolu biz seçeriz, bir başkası değil. Bulunduğumuz yer bizim seçimimizdir. Yaşamımız bizim seçimimizdir.

Carlos Castaneda 
 


Oyumuzu kullandık geldik hafta başı postumuzu hazırlayalım dedik. Hayırlara vesile olsun oylarımız..
Bu hafta pek değişik bir şey yok, annem biraz bahçeyi kazdı domatesleri ekti. Hatta şu an yağmur atıştırıyor. Sabahtan bu yana misafirlerimiz vardı, oy kullanan bir kaç komşu ya ayak üstü uğradılar, yada kahve içimine geldiler. Ayın 5 inde doktor kontrolüm var ama bu hafta içinde ben dahiliyeye çıktım genel bazı tahliller yaptırdım herhangi bir sorun yok dedi, şimdi annemi ve ağbimi önümüzdeki haftalarda sıra alarak birer gün ara ile hastaneye götürmem lazım, raporları bitiyor yenilenmesi lazım. Dahiliye doktoru ile enerjimiz biraz tuttu:))) bayandı kendisi ile kahkaha atarak bir doktor kontrolü geçirdim:)) ben anlatıyorum;
 ben kalbim kuş gibi kanat çırpıyor ara ara diyorum:))) kahkaha patlatıyoruz:)))
Sonuçta bir sıkıntı görmedi tahliller temiz, ekg temiz ama durumu açıklayınca içindeki şüphe gitsin kalp doktorunada bir görün dedi. Annemleri çıkarırken kendime de randevu alacağım.
Vallahi resmen kalbim kanat çırpar gibi çırpındı zatürre iken bunu gözlerimle göğsümde gözlemledim. Okuduğum romanlardan 2 si zatürre hastalığını anlattı ve hastalar ölünce bende sıkıntı yaptım galiba... Her şeyin hayırlısı diyelim, ölüme çare yok sonuçta.
Sabah oyumuzu erken kullandık, ortalığıda erken toopladım gelen giden olur diye ki oldu gerçekten de. Ne yemek yapayım diye düşündüm, rejimdeyim yine aralılklı oruç yaptırıyor diyetisyen. Hadi dedim bahçede yeşil soğan ve nane var bir kuru fasulye pişireyim, öyle de yaptım. Şu an ocakta kaynıyor. 
 



Dün çarşıda bir işim vardı, cezve'de bu kahveyi içtim, pisili seramikte tesadüfen masada idi...
 

Eve geldiğimde çamaşırları topluyorum, bir yerlerden yavru kedi sesi geliyor, bir baktım, doğum yapmış olan bahçe kedim yavrularını çıkarmış:)) bana getirmiş...
Komşu bakalım sana mı getirecek yavruları bana mı dedi, tercihi benden yana olmuş:))) boşuna salamla beslemiyorum onu ben. Maviş maviş bakan 3 tane yavrum var, fıldır fıldır bakıyorlar, temizliklerini bile yapmaya başlamışlar yalanıp duruyorlar habire. Hemen süt aldım yuvalandıkları yere yakın kap içinde koydum. Daha henüz mama yiyemezler....
 

Kısa bir sahaf turu yaptım...
 



 

ASLI ŞAFAK'LA İŞİN BAŞI

BARIŞ MUSLU
https://www.youtube.com/watch?v=YK72FfNmShE


4 yorum:

  1. Oy kedicikler yazık yaaa daha kendi yavruydu.. Dün aynen bu lafı ettim annemlerin bahçedeki kedi için, eşim de yaaa zaman ne kadar hızlı geçiyor diye dalga geçiyor benimle. Maalesef mamayla beslenen sokak kedileri daha hızlı gelişip hızlı ve çok yavruluyorlar, avlanmayı da unutuyorlar.. İnsan işte görünce kıyamıyor ama doğanın işine karışıyoruz aslında….
    O kalpteki kuş kanadını biliyorum ben de, çok tuhaf bir his. Aritmi diyorlar sanırım, bende demir düşünce hemen başlıyor.. İşte insan edebiyat sevince hastalığı bile şiir gibi tarif ediyor :))) Geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum yapan kedi, 2 yaşında geçen sene 4 tane doğurdu. Bahçede sadece bir yavrusu kaldı, o da doğum yapmış ama yavruları getirmedi daha sadece beslenmek için bahçede. Anne kedi tekrar doğum yapmış yavruları büyütünce getirdi bahçeye el mahkum besliyorsun. Süt koydum ama anne kediyede yavru kedi maması veriyorum süt yapıyormuş, salamlada besliyorum arada.
      Vallahi o kanat çırpışı doktora öyle bir anlattım ki:)) hepimiz kahkahalar attık. Allah herkese sıhhat versin inşallah.

      Sil
  2. Kedi yavruları insanlara mutluluk vermek için yaratılmış olmalılar. Bizim de arka bahçede beş tane vardı, yumur dur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavru iken çok seviliyorlar şu an kucak kucak yapıyorum onlara...

      Sil