MÜMKÜN İLE İMKANSIZLIK ARASINDAKİ TEK FARK KARARLILIKTIR.

07 Nisan 2024

 

 
Şifa veren tek şey sevgidir.❤️                                   Sandra İngerman

Başkalarından gelen negatif enerjilerin alıcısı olmamak için kendi zayıf ve güçlü yanlarımızı iyi tanımamız yani kendimize objektif bakmamız gerekiyor. İnsanlar sık sık sorup durur:  "Kimim ben?"  Oysa bu sorunun yanıtını sadece kendini izleyen ve gözlemleyen samimi ve dürüst insanlar bulabilir.
Kimim ben sorusunun yanıtı kendini gözlemekte saklı çünkü kuantum teorisi bize gözleyenin gözleneni değiştirdiğini söylüyor. Tek yapılması gereken bu kendini, yaşamı, başımıza gelen olayları gözleme işini ciddiye almak.
Gözlerken kendimizle ilgili çok farklı bulgularımız olacak. Ne kadar çabuk kızdığımızı, öfkemizi kontrol edemediğimizi bazen aşırı duygusal olduğumuzu, hatalı kararlar verdiğimizi, başkalarından  İltifat duymak için yanıp tutuştuğumuzu,  birilerinin bize güzel, zeki, çok akıllı ve başkalarından farklı olduğumuzu söylemesini istediğimizi farkedeceğiz.  Zihnimizin bizi sürekli meşgul etmesiyle yaşam ve kendimiz hakkında ne kadar reel olmayan kararlar verdiğimizi göreceğiz. Zihnimizi izlemek,  zihnin daldan dala atlayan küçük bir maymun gibi o düşünceden diğerine atlayan bir yapısı olduğunu göreceğiz. 

KALIPLAR-YERLEŞMİŞ İMAJLAR

Hepimizin kendisi ve yaşamla ilgili kalıpları ve yerleşmiş imajları vardır. Bu kalıplara ters düşen bir olayla karşılaştığımızda nasıl da incindiğimizi görmek bizi farkındalıklı bilinç alanına taşır.
Ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmek de kendini tanımak isteyen bir insan için önemlidir. Ayrıca başkalarını gereksiz yere kızdırıp onların negatif enerjisini çekmeyi de engeller. Söz ruha ilaç olduğu gibi yüreğe kılıç da olabilir. İnsan ilişkilerinde çok özenli olmak, kendimizi tanımanın en iyi yollarından biridir. Bir insana bir şey söyleyeceğimiz zaman çok düşünmek gerekir. Eskiler der ki; “boğaz dokuz boğumdur, sözünü söylemeden önce iyice düşün sonra konuş çünkü o kırdığın kalp bilemezsin ki belki de Allah’ın sevdiği bir kuludur.”
Bazen  öyle şeyler olur ki, sevgisine, yardımına ihtiyacımız olan bir dost bize yüreğinin kapılarını kapatıverir. Bazen bir ihtiyacımız, bir dileğimiz yakınlarımız tarafından farkedilmeyebilir. Çevremizdeki yakınlar ilgilerini bize veremeyebilirler, çok meşgul olabilirler. O zaman karşımızdakilerin  değişmesi mümkün olmadığı için , biz de ihtiyacımızı yönlendirdiğimiz alanı değiştirebiliriz.
Kendini tanımak; bir  ihtiyacı nereden karşılamak gerektiği hakkında da bize yön tayin eder. Hassas bir dönemden geçiyorsak, kendi dertlerimizin arasına bir de yakınlarla bir sürtüşmeyi katmamak, incinmeden korumak yolumuzu ve bakışımızı ışıtır.
Olanı olduğu gibi kabul etmek hiç de dışarıdan söylendiği gibi kolay bir konu değildir. Ve bunu yapmakta zorlanıyor olabiliriz o zaman neye ihtiyacımız varsa onu karşılayabilecek alanlara yönelmek için de insanın kendini yakından tanıması gerekir. Bazen geri çekilmek, susmak, içimizi dinlemek ve herşeyi zamana bırakmak en yararlı olandır…
Derin bir soluk alıp, duamızı yapıp, kendimize zaman ayırmak, müzik dinlemek, açık hava yürüyüşleri eskiden okuyup altını çizdiğimiz bir kitaba göz gezdirmek, güzel anılarımızın olduğu resim ve videoları izlemek bizi rahatlatacaktır.
Biz yaşama  izin verirsek, yaşam da  kendimizi onarmanız için bize işaretler verecektir.  Bu işaretleri de sevgiyle, nezaketle kabul edebiliriz.
Yolu aydınlatacak işaretleri bir an önce görmek dileğiyle…
 

Hepinize güzel bir hafta dinliyorum. Geçen hafta yazamadım, bir süredir rahatsızım diyebilirim. İlk önce sağ ayağımın küçük parmağını koltuğun ayağına çarparak kaktırdım. 2hafta ayakkabıyı ayağıma sokamadım, arkasına basıp topuğumun üzerinde yürümek zorunda kaldım. İlk defa cumartesi giyebildim ayakkabıyı canım biraz acısada dayandım. 
Bir ikinci rahatsızlığım da şu oldu yine sağ ayak bileğim 4 parmak yarı yarıya kızardı, kırmızı bir renk oldu, kaşıntı geldi, her iki ayağımda ödem yaptı. Ayak üstü ve diz altı ödemli idi. 
Aile hekimi Reyhan hanıma gittim, tahlil yaptı, hiç bir şey yoktu tahlillerde sadece tuz az, b12az, triodte sorun çıktı onu da şuna bağladık, iftar sonrası canım tatlı istiyor diye pastaneden suspangle alıyordum her gün, pastane işi yediğin için olabilir dedi 1 ay sonra tekrarlayacağız tahlili. Bir de aleji değerlerim çok yüksek geçen seneden bu yana onu çözemiyoruz, bir krem ve hap verdi. Dedim ki venöz olabilir mi, yok dedi değil venöz olsa kızarıklık devamlı olur, sen daha önce de aynı sorunu yaşadın bu başka bir şey. Evet gerçekten 1 yıl önce de olmuştum geçmişti.  Bir dahiliye ye görün dedi. 
Ertesi gün çalıştığım şirketin fabrika doktorunun tıp merkezinden Cumhur beyden randevu aldım. Tahliller zaten vardı, baktı ayağımı inceledi. Tansiyon ilacın yapmış olabilir dedi, kalp doktorun ilacı bir değiştirsin dedi. 
Bu sefer kalbe randevu aldım, dedim Haydar bey dedim durum şu şu, ayağımı inceledi bu şişliğin kalple alakası yok, ilaçla ilgili, hemen tansiyon ilacımı değiştirdi. Yeni bir tansiyon dengeleme ilacı yazdı. Şu an ayak üstü şişliğim gitti, bacaklarda hala ödem var onun da gitmesini umuyorum. 
Bu arada orucu bırakmak zorunda kaldım bu durumda, arkadaşla konuştuk bu durumu, sağlık olsun Özlem abla kışın tamamlarsın tutmadığın günleri dedi, o şekilde yapacağım artık Allah affetsin. 
 

Açtı yine güzelim....
 

 Mart ayı okuduklarım.
 

Kütüphane için alınanlar..... 
 

"Geçmişi unutmayın, ancak ona
takılı kalmayın. Geleceğe odaklanarak ilerleyin ve her yeni günü bir fırsat olarak görün."
Geçmiş tozdur üfle gitsin…✍️

 Hepinize güzel sağlıklı bir hafta dilerim....

16 yorum:

  1. Ünlü Filozof Sokrates'in çok değerli bir sözü var:" Kendini bil, kendini tanı." Gerçekten çok önemli ama her zaman çok kolay olmuyor. Olaylara, kişi ve durumlara çok yönlü bakabilmek, sağlıklı değerlendirmeler yapabilmek, önyargısız davranabilmek...
    Büyük geçmiş olsun. Bazı sıkıntılar üst üste gelir. Kendinizi çok mu yordunuz acaba.?
    Okumak çok güzel ancak belki rahatsızlık sırasında kitap sayısını azaltmak mümkün.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, yormuş olabilirmiyim bilemiyorum. Yalnız bu corona aşısından sonra yaşadığım olaylar bunlar, hatta şu kaşıntı olayı hemen hemen herkeste var. Eğer bu sorun devam ederse bize bir anjiyo yolu gözükebilir. Bakacağız birde cildiyeye çıkacağım kaşıntı için daha önce de ilaç vermişti.
      Okumak güzel evet fakat ben gündüz değil gece okuyan bir insanım, gezmem tozmam yok, annemde yaşlı erkenden yatınca elim hep kitaplarda, onu da azalttım diyebilirim.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Söz ruha ilaç olduğu gibi yüreğe kılıç da olabilir. Bu söz çok güzelmiş. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeni için sağol. Geçmiş olsun dileğin için de teşekkürler.

      Sil
  3. Geçti geçti. Bu senede ne çok şey üst üste geldi, hadi bitsin gitsin artık.

    YanıtlaSil
  4. Ağzımızdan çıkan sözcükler hakikaten çok önemli. Eskiler sözün canı vardır derlermiş. Biz bilmesek de dua yerine geçebiliyor söylediklerimiz.
    Çok geçmiş olsun. Bazı tansiyon ilaçları bu tarz yan etkiler yapabiliyor sanırım, bir yakınımızın da vücutta ödem ve şişme şikayeti vardı, doktor tansiyon ilaçlarını değiştirince düzeldi. Allah kalıcı şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifa dileğiniz için amin diyorum. Sözle ilgili yazdıklarınıza da sonuna kadar katılıyorum.
      Sevgiler,

      Sil
  5. Çok çok geçmiş olsun. Elbette öncelik sağlığınız olmalı.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle geçmiş olsun, dikkat et kendine. 995 Km. ilginç bir kitap, memlekettte neler oluyormuş da bizim haberimiz yokmuş konusuyla ilgili bir fikir veriyor. Ama herkes sever mi konusu biraz netameli. Kahveyi görmezden geldim yine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kitaba henüz başlamadım kısmetse bu ay okurum. Kahveyi azalttım, bazı günler içmiyorum bile artık.
      Sevgiler,

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun ben de ne zaman supangle yesem bağırsak midem yani tüm sindirim sistemim bozuluyor. Test yaptırmadım ama her yedikten sonra rahatsızlanınca kendime yasakladım. Allah size ve tüm hastalara şifalar versin amiiiin..
    Ömür dediğin üç gündür derler.. dün bugün ve yarın dün geçti yarına çıkacağımızın garantisi yok şu anın kıymetini bilip ona göre kaliteli rızaya uygun yaşamak lazım paylaşım için teşekkürler Ramazan bayramınız mübarek olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizlere de hayırlı bayramlar.

      Sil