İZLEDİKLERİM 42

07 Kasım 2021

 

 
Dybbuk: The Curse Is Real 2021
 
Yeni evli bir kadın olan Mahi, evine antika bir Yahudi kutusu getirir. Mahi ve kocası Sam, paranormal deneyimler yaşamaya başladıklarında, kutunun içinde kötü bir ruh bulunan bir dybbuk olduğunu çok geçmeden öğrenirler. Çift daha sonra gizemi çözmek için bir hahamdan yardım ister.
 
Uzun zamandır böyle bir film izlememiştim.... 
 

GECE YARISINA ALTI DAKİKA  2020
 
1939 yılında, Nazi Almanya’sının tehlike sinyalleri verdiği dönemde, Almanya’nın zengin ailelerinin Nasyonal Sosyalist partiye uygun eğitim görmeleri için kızlarını İngiltere’nin bir sahil kasabasında, dil eğitimleri için okula yazdırırlar. Okuldaki öğretmenlerden biri, hem Almanya’daki Nazi gücünün yükselişinin ardındaki tehlikeyi sezmekte ve olacakları az çok tahmin etmektedir. Bu nedenle, okulda ve ülkesinde bu tehlikeyi insanları anlatmak için çalışmalar başlatır. Her ne kadar başarılı olduğunu düşünse de, çevresindeki ve okulun üst yöneticileri, asıl problemin kendisi olduğunu düşünmeye başlamaktadır. Artık, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasına çok kısa bir süre kalmıştır ve casusluk ve vatana ihanet komploları arasında kalan öğretmen, tehlikenin gerçek olduğuna insanları ve yetkilileri inandırmaya çalışmaktadır. 
 
Gerçek olaylardan alıntı olması güzel bir casusluk filmi tavsiye ederim. 
 

 İKİNCİ GÖRÜŞTE AŞK 2019
 
2009 yılında lise öğrencisi olan Raphael, en samimi arkadaşı Felix ile neredeyse tüm zamanını geçirirken, aynı zamanda da ilk bilim kurgu romanını bitirmek üzeredir. Olivia adında ki kız ile tanışan Raphael, onunla aşk yaşamaya başlar ve bu ona ciddi anlamda ilham kaynağı da olur. Aradan tam on sene geçer ve zamanın lise öğrencisi olan Raphael, artık 2019 yılının en ünlü roman yazarlarından birisi haline gelir. Aradan geçen on yılın ardından Olivia ile evlenen Raphael, zamanının çok büyük çoğunluğunu kitaplarına ayırdığından evliliğinde ciddi sıkıntılar yaşamaya başlar. Son kitabını da tamamlayan genç adam eşinden ayrılmaya karar verir. Genç adam eşine ayrılık konuşması yapmasının ertesi günü yataktan kalktığında kendisini alternatif bir gerçeklikle karşı karşıya bulur. Raphael, bir okulda öğretmen olarak çalışmaktadır ve aynı okulda başka bir öğretmen olan Melanie ile ilişkisi vardır. Ayrıca Olivia ise kendisini hiç tanımayan bir piyanisttir. Karşılaştığı bu dünyayı gerçek olarak kabul etmek istemeyen genç adam, tekrar geriye dönüp eski yaşamını kurtarmak için mücadele etmeye karar verir. 
 
Güzel , tatlı bir film , romantik filmleri sevenler izleyebilir .  

4 yorum:

  1. 3 ünü de izlememişim ve rast gelmemişim de... Özellikle ilk filme bakacağım mutlaka ♥

    YanıtlaSil
  2. oy üçü de uygunmuş bana, özellikle 3. sü :) mavilale etkinliğini yazdım ben deee gördün müüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o filmi tekrar izlemeliyim...
      Hemen bloğuna uçuyorum okumak için...

      Sil