BCP BLOGGER CANLANDIRMA PROJESİ

31 Ağustos 2024

 

 
BAZEN ÖLMEYİ DÜŞÜNÜYORUM 2023
 
İşyerine yeni katılan bir kişiyle romantizm anlamında büyüleyici bir ilişkiye giren Fran karakterini ele alacağım. Fran, yaşamın sona erme olayına dair düşünmeyi seven, oldukça dikkat çekici bir karakter. Diğerlerinden farklı bir şekilde, ölüm konusunda düşünmek ona bir nevi huzur veriyor gibi görünüyor. İşyerinde yeni biri olan "o" çocukla tanıştığında, Fran'ın farklı düşünce yapısı ve karakteri onu güldürür. Bu, onların birbirleriyle tanışmalarına, sonra çıkmalarına ve daha derin bir ilişkiye doğru ilerlemelerine sebep olur. Ancak, hikayenin burada bir çıkmaza girdiğini görüyoruz. Fran'ın ilişkiyi ilerletme konusunda çekimser olmaya başlaması, baş karakterimizin zihnini sürekli meşgul eden ölüm konusunda yeniden düşünmesine neden oluyor. Hikayenin ana teması haline gelen bu çelişki, onların romantik ilişkisinin ilerlemesine engel oluyor. Fran, ölümle ilgili düşünceleri nedeniyle kendi yoluna engel oluyor ve bu, ilişkilerini karmaşık bir hale getiriyor. Sonuç olarak, Fran'ın ölüm düşünceleri ve yeni bir adamla romantik bir ilişkiye girmesi etrafında dönen bu hikaye, izleyicilere, yaşam, ölüm ve aşk üzerine düşünme fırsatı sunuyor. Fran karakterinin karmaşık ruh hali, izleyicinin duygusal yoğunluğu hissetmesini sağlar. Kendi duygusal labirentinde kaybolan Fran'ın hikayesi, izleyicinin kendi iç dünyasında da benzer duygusal sorgulamalar yapmasına neden olabilir. Bu film, hayatın karmaşıklığını ve kişisel çelişkileri gözler önüne sererken aynı zamanda insanın kendi iç dünyasında yolculuk yapma fırsatı sunuyor.
 
Romantik kategorisinde izlediğim ama romantik bulamadığım bir film oldu. 
 
WIT 2001
 
Vivian Bearing;kuralcı olduğu kadar da inatçı bir edebiyat profesörüdür. Bir gün, yumurtalık kanseri olduğunu öğrenir. Hikaye boyunca, Vivian'ın tedavisi sırasında yaşadıkları, kanser döngüsünün ondan aldıkları, en can alıcı noktalarıyla izleyiciye aktarılır.

Vivian'ın tedavisini kendi inancı için bir sınav haline getirmiş olan Dr. Jason Posner, olan bitenin insani yönüne odaklanmış hemşire Susie Monahan ve ne olursa olsun sonuç isteyen Dr. Kelekian filmin diğer karakterleri.
Vivian Bearing'in hikayesi, safhalar halinde ele alınıyor. Her safha yaşamını kalemine adamış bir kadın için başka bir iç muhasebenin başlangıcı. Margaret Edson'ın oyunundan sinemaya uyarlanmış, etkileyici bir drama.
 
Tıp kategorisinde izlediğim bir film. 
Başka film izlemek isterseniz tıpla ilgili

16 yorum:

  1. Romantizm ve Tıp temalarında seçilmiş iki film de ilgi çekici, günümüz insanını ilgilendiren konular. İlk filmin tanıtımındaki son cümleniz gülümsetti beni; "Romantik kategorisinde izlediğim ama romantik bulmadığım bir film oldu." İçten bir deyiş.

    İkinci tanıtımın son cümlesi ne güzel bir yönlendirici, yol gösterici.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. wit mükemmel bir film yaaa. süper bir film seçmişsiin :) oyuncu da müthiş konu da :)

    YanıtlaSil
  3. Tıp temalı filmi merak ettim dramlarda duygusallaşırım amazlemek isterim

    YanıtlaSil
  4. Tıp temalı dizi, film izlemeyi çok severim :) Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. İki filmi de izlemedim. İtihara meyil ana tema gibi duruyor. Romantizm de onu engellemeye çalışan bir ayrıntıgibi geldi. Evet yazıyı okuyunca bile romantik hissetmedim, haklısın bence.
    İkinci iyidir kesin.
    Teşekkürler tanıtım için🤍

    YanıtlaSil
  6. İlki romantikten çok psikolojik gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  7. İlişki kurgularını çok severim. İçinde psikoloji de varmış çokça bakayım bir ilgimi çekti. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Romantik olanı değil de tıp kategorisindeki filmi izlemeyi isterim. :)
    İzleyen gözlerinize sağlık olsun. Teşekkür ediyorum kıymetli paylaşımınıza.

    YanıtlaSil