ZAMAN İNSANDAN SABIR İSTER, SABIR ATEŞTE PİŞMEKTİR.

30 Eylül 2024

 

 
Hayatta olağanüstü biriyle, varlığımızın temelini sarsan bir ruhla karşılaştığımız anlar vardır. Bu kişi her türlü riske değer. İçimizde binlerce güneşin şiddetiyle parlayan bir ateşi, bir zamanlar sadece fısıltılı masallarda ve uzak rüyalarda var olduğuna inandığımız derin bir sevgiyi tutuştururlar. Onlarla birlikte, bir zamanlar mantıksız görünen eylemler artık tek mantıklı adımlar gibi gelir. Bilinmeyene doğru atılmak için bir neden haline gelirler.
Bazılarımız, en derin savunmasızlığımızı talep eden böyle bir sevgi ile onurlandırıldık. Diğerleri içinse bu fırsat parmaklarının arasından kayıp gitmiş, böyle bir aşkın ağırlığı kaldırılamayacak kadar ağır gelmiş olabilir. Ve bir de belki de sevgiyi en saf haliyle hiç görememiş, sığ bir oyalanma dünyasında kaybolmuş olanlar vardır.
Aşk bir yolculuktur; her derin yolculuk gibi, pratikliğin ya da mantığın sınırlarına meydan okur. Bazen hiçbir anlam ifade etmez ama bizi varlığından bile haberdar olmadığımız diyarlara götürür. Ruhunuza dokunan bir aşk, hayatın ve kendinizin bir zamanlar sadece uzak umutlar olan boyutlarını ortaya çıkarır. Duyguları harekete geçirir, sizi savunmasız bir çocuğa ya da belki de vahşi bir tanrıçaya dönüştürür.
Ruhun Aşkı cesaret ister. Sizden korkularınızın uçurumunda durmanızı ve boşluğa atlamanızı isteyecektir. Paraşüt yok, güvenlik ağı yok - sadece serbest düşüşe inanç. Bilinmeyene doğru süzülmenin heyecanını kucaklamanız için size meydan okuyacak, kollar sonuna kadar açık, kalp varoluşun enginliğine maruz kalacak.
Evet, düşebilirsiniz. Acı dayanılmaz olabilir, sizi paramparça bırakabilir. Ama Ruhun Aşkı başka bir yol bilmez. Neşe ve kederin, coşku ve korkunun sınırlarında dans eder. Ve eğer kendinizi onun tarafından kırılmış bulursanız, bu derin acı aşkın ruhunuz üzerindeki derin etkisini yansıtır.
Hayatınızın alacakaranlığına ulaştığınızda ve geriye dönüp baktığınızda, hatırladığınız şey kesinliğin rahatlığı olmayacaktır. Aşkın sizi götürdüğü vahşi, öngörülemez yolculuk olacak. İster bir ömür boyu sürsün, ister zaman çizelgenizde kısacık bir an olsun, hayatınızdaki varlığı onu güzel ve kutsal bir bölüm haline getirir.
Hiçbir trajedi Ruhun Sevgisi tarafından dokunulmamış bir hayat yaşamaktan daha büyük değildir. Yüzeysel dramaların ağına takılmak, ekranlarda oynanan içi boş anlatılar tarafından tüketilmek ve tam önünüzde duran derin sevgiyi kaçırmak modern zamanların en büyük kayıplarından biridir.
Öyleyse, kapınızı çaldığında Ruhun Sevgisini tanıyabilirsiniz. Onu açık bir kalple içeri davet edebilir, sunduğu her yudumun tadını çıkarabilirsiniz. Ve eğer bu sevgi bir zamanlar hayatınızı süslediyse ve sonra elinizden alındıysa, onu deneyimlediğiniz için kutsanmış olduğunuzu bilerek huzur bulabilirsiniz. Böyle bir sevgiyle kısa bir karşılaşma bile silinmez bir iz bırakır, hayatınızı yaşadığınız derinliklerin güzel bir kanıtıdır.
Hepimiz Ruhun Sevgisini tanıyacak kadar şanslı olalım ve geldiğinde ona değer verelim, çünkü bu en kutsal armağandır.
 
 Katie Kamara 
 

Herkese güzel, sağlıklı, mutlu, başarılı bir hafta dilerim. Biz bildiğiniz gibiyiz Malum kış hazırlıkları içindeyiz son olarak turşular kaldı yarın malzemeyi alacağım kısmetse. İsviçreden dayım geldi bu sene, kendi evinde yatıyor, burda kal desekte kabul etmiyor diğer boş zamanlarında bize geliyor, yemek yiyoruz, çay içiyoruz, meyve yiyoruz sohbet ediyoruz. İki kardeşin bazen güzel anları da oluyor, en çok meyve dayıma fazla gelirse anneme gel kardeş payı yapalım diyor, burnumun direkleri sızlıyor. 4 kardeştiler 2 si kaldı, Allah uzun ömür versin diyeyim her ikisine de. 
Nete fazla giremiyorum, fazla kitap okuyamıyorum bu aralarda.
 



Son günlerde aldığım kitaplar.....
 

 


1 yorum:

  1. Kolay geysin kış hazırlıklarınızda. Le Guin'in sözü ne kadar da doğru

    YanıtlaSil