BİR ŞANSIM DAHA OLSUN İSTERDİM

28 Haziran 2021

 

 
Bütün bir haftayı da geride bıraktık. Buraları çok sıcak, akşam üstleride yağmurlu. Otlar diz boyu oldu bahçeye yağmurdan giremiyoruz. Hala belediye ile yaşadığım olaylardan dolayı şoklardayım. Bugün pazara gittim, kedilerime mama aldım eve geldim. 
 
 
Geçen gün şehrin diğer ucundan havuzlu sitelerden ev alan arkadaşıma kahvaltıya gittim. Yol çok uzun geldi bana, başka bir arkadaşımız daha geldi, oturduk kahvaltımızı yaptık havuza karşı, giderken ev hediyesi bir kaç mutfak havlusu götürdüm, yaş pasta aldım, kahvaltıya pembe domates aldım, bir miktarda zarf içinde para verdim ki evine aldığı bir şeyin taksidini ödesin diye düşündüm. Hediye alsan belki beğenilmez evde fazlalık olur diye düşündüm.
Tam kahvaltı bitti ağbim aradı, belediyeden aramışlar sosyal yardımınız var öğleden sonra gelin alın demişler, eh nüfus kağıdı da bende mecbur kahve içmeden ayrıldım arkadaştan, belediye önünde buluştuk ağbimle, alt kata indik, parayı aldık. Aldıktan sonra kıza bu parayı sosyal yardım olarak değil, belediyenin yaptığı bu hatanın ( beni adresime yeni su kaydı açıp, bu belge ile bir kişiye 3. adres olarak verip gerek devlet yardımından gerek belediye yardımından faydalanma( ben buna soygunculuk diyorum) sağladığı için,) benim bunu farkedip işlemleri düzeltmek için yaptığım masrafın karşılığında aldığımı belirttim.
2 defa taksi parası verdim 30 tl den 60 tl
dask poliçesi yaptırdım 150 tl
2 aylık adresten düştüğüm için otomatik ödeme yapılmayan su parası 155 tl
suyu üstüme aldım 65 tl
elektriği de yapabilirler diye üstüme aldım 191 tl de oraya ödedim.
toplam bir günde 621 tl olmaması gereken bir masraf yaptım.
Bundan sonra takipteyim, her sosyal yardımda da doğru belgelerimle kapısındayım. Bakayım başka kimleri besliyor benim adresimden tespit edeceğim. Hatta isviçrede dayım var onun 3 katlı evi var boş, geldikçe kullanıyor. 2. aşıyı olmayı bekliyorlar Türkiyeye gelmek için, gelsin onada kurcalattıracağım nüfustan adrese giren çıkan var mı boş dairelere, oradanda besleme yaptılar mı bakayım.
Hak, hukuk, adalet diyen partimin bu yüzünü bilmiyordum bu değerlere ters düşen davranışını gördüm.
Artık belediyesinin kasasını sahip çıkamayan parti, hükümet olursa devletin kasasına nasıl sahip çıkacak düşüncesindeyim.

Olmadı bu CHP hiç olmadı....

 


14 yorum:

  1. Arkadaşına ev hediyesi konusunda çok düşünceli daveanmılsın, tebrik ederim. Öbür taraftan sosyal yardım meselesinde de takdir ettim. Öylelerine acımayacaksın. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hediye alsam beğenilmezse dedim, aldığım evde fazlalık olursa dedim, en iyisi zarf içinde para istediği yerde kullansın. Yeni eve taşınacak diye bir çok muftak eşyasını yeniledi, taksişt olarak kullansın diye düşündüm.
      Evet artık belediyenin tepesindeyim bu konuda, taktir etmediğim bir olay yaşadım.Arkasını da bırakmayı düşünmüyorum.

      Sil
  2. Ev hediyesi konusuna yaklaşımınız hoş olmuş, dediğiniz gibi gerekli olmayan ya da aynı şeylerden fazlaca olabiliyor bu tür durumlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin bu düşüncede olması güzel olur. Arkadaş yeni evi için mutfak eşyaları almıştı karacadan, kahve makinası, çay makinası, baharat takımı gibi orada taksitlerde kullanır diye düşündüm.

      Sil
  3. Yurtdışında genelde evlenen çiftlerin yaptığı bir uygulama var. Bir ev eşyası mağazasına gidip eşya seçiyorlar ve barkod okuyucu bir cihaz ile okutarak bir liste oluşturuyorlar, oraya giden yakınları listeden kendi bütçelerine göre bir eşya seçerek hediye olarak alıyorlar. Bayılıyorum ben bu uygulamaya :) Sizin yöntem de gayet iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Geçen gün eşim, oğlumun öğretmenine hediye almak yerine, hediye çeki almıştı ve şaşırmıştım:-)) Ama düşünüce en mantıklısı bu ve sizin yaptığınız hediye verme şekli:-) Güzel bir yaklaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Yazınızı okudum ve yorumlara da şöyle bir göz attım, asıl sizin sorununuza ve CHP'li belediye ile yaşadıklarınıza hiç değinenin olmadığını gördüm. Belediyeden aldığınız sosyal yardım ödentisini anlayamadım. Akabinde elektrik ve su aboneliklerini üzerinize almanın esprisini de anlayamadım.
    Bana da, vefat eden babamın memleketimizdeki müstakil bahçeli evini yaz aylarında kullanmamdan dolayı elektrik dağıtım şirketinden elektrik aboneliğini üzerime almam gerektiği konusunda bir mesaj gelmişti. Ben de aboneliği üzerime almak zorunda kalmıştım. Sizin ki de böyle bir şey miydi? Bizim ilçe belediyesi su aboneliği için kimseyi rahatsız etmiyor. Abonelik kimin adına olursa olsun, eğer su tüketim bedeli ödeniyorsa sorun yok. Aslında hiç kimse, bir başkasının adına tesis edilmiş abonelik üzerinden (hele bu abone sahibi, vefat etmiş bir abone ise) elektrik, su, doğal gaz gibi tüketimleri yapamaz. Farkına varıldığında abonenin olduğu haneye uyarı bildirimleri bırakıyorlar.
    Yorumu yazarken ara verdim ve tekrar paylaşımınızı okudum ve şöyle bir şey anladım doğru mu?: " Belediyeler kullanılmayan boş hanelere yardım yapacakları insanları o adreste ikamet ediyor gösterip sosyal yardım adı altında para mı dağıtıyorlar?"
    Yardım yapılan kişi gerçekten ihtiyaç sahibi olup da ona bu yardımı yapabilmek için şartların yerine getirilmesi için tamamlanması gerek bir prosedürden kaynaklanıyorsa, bir şey diyemem. Ancak, başka bir şekilde ve başka amaçlar doğrultusunda bir haksızlık yapıyorlarsa, o zaman ayıp ediyorlar.

    Sonuç olarak, şöyle ülkemde olup bitenlere bir kulak verdiğim de yapılan bu dalavereler karşısında üzülüyorum. Bizi Allah bile korkutamadıktan sonra, bizi ne vicdanımız, ne de ar duygumuz terbiye edebilir.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babamın vefatından sonra su ve elektrik üzerime almadım. otomatik ödemeden ödeniyordu. Corona dolayısı ilede sıraya girmiyordum onun için alınması gecikmişti. Onları üstüme aldım. o arada yaptığım masraflar onlar.Onlar için o parayı aldım.
      Adamın 2 katlı evi var, 2 katınada engelli ve hastaları toplamış ailesinden onlara engelli, bakım, yaşlılık, sosyalyardım, kira parası alıyor devletten ve belediyeden Ev maaş konusunda şişmiş devlet oğlunun engelli maaşını kesmeye kalkmış. Belediyeden adam bulmuş bizim evin adresine yeni bir su sayaç numarası vermişler.kendini eşini ve engelli oğlunu bizde kirada oturuyor gibi gösterip ayda 3 milyar maaş almaya devam etmiş. Bu arada arsamda tek ev mevcut onda da ben ve ailem oturuyoruz. Biz ikametgah alamayınca durumu farkettik düzelttik ertesi gün tekrar adam bizim evin adresine giriş yaptırdı. Tekrar iptal ettirdim. Tamamen belediye hatalı mal sahibi benim talebim olmadıkça yeni su sayaç numarası veremez.

      Sil
  6. Olaya bakar mısın? Şaşırmadım ama daha neler göreceğiz kim bilir. Geçmiş olsun diyorum canım benim.

    YanıtlaSil
  7. Hey Ya Rabbim, durup dururken bir sürü iş. Al tabi o yardımı. Oh...

    YanıtlaSil