BUGÜN GÜNLERDEN BENİM...

12 Haziran 2021

 

 
Günaydın dünya, bu gün günlerden doğum günüm:))
 
"Hayat bir tercih meselesidir,
Geçmişi düşünürsen masal,
Geleceği düşünürsen hikaye,
Bugünü düşünürsen gerçektir.
Her güne hayatının en güzel günü olması için şans ver..."
Mark Twain ustamız böyle demiş...
Öyle yapalım dostlar...🌺☀️🎀🎊💞💕❤️💛💚
Kederleri bir yana bırakıp; sevinçlerle kucaklaşacağınız,🍀🍄🐞🥰🤩🧚‍♂️🧚💃🌻🌹
Hayal kırıklarını bir kaba koyup, umutlarla buluşacağınız,👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👩🍀🌳🌲🍁🍄💐🌺🌼
Yoksullukları bir yana koyup, var olanlarımızın kıymeti ile umutlanacağımız;🌷🍃🎋💙💜💛🧡
Bolluk dolu, şans dolu, neşe dolu harika bir gününüz olsun...💃
 


Sabah uyanır uyanmaz mesajlarıma baktım:) bayağı bir mesajım vardı. İlk whatsap mesajım Ankara' dan Lise öğretmenimden geldi. Sonra facebook ta başladılar. 
Kahvaltı yaptık, ortalığı topladım, yemeği ocağa koydum. Doğum günü ritüelimi yapmak için 
ANETTE INSELBERG'in 
GERÇEKTEN İSTİYORMUSUN? isimli kitabını elime aldım. Tüm hazırlıklarımı yaptım. Ritüelimi niyetlerimi yazarak gerçekleştirdim.
 

 
 

Bu hafta tüm günler dışardaydım diyebilirim, birazdan sebebini anlatacağım. O günlerden birinde kütüphaneye uğrayıp aylık kitaplarımı aldım.


Karşı kaldırıma ekili dutlarımız sofra bezi yardımı ile komşular tarafından toplandı herkese dağıtıldı ve yendi.



Çarşıda bulunduğum vakitler içerisinde rastladım. Resmen dondurma yiyordu:))


Evet gelelim 3 gün boyunca çarşılarda dolaşma sebebime...
Ağbime ikametgah lazım oldu. E-devletten çıktı alamadım, böyle bir kayıt yok dedi. Mahalle muhtarına gittim, elektrikler yokmuş, kablolar yer altına alınıyormuş, TCyi aldı ben seni arayacağım dedi. Elektrikler geldiğinde muhtar aradı;
-sizin bu adreste kaydınız gözükmüyor dedi. 
-Şaban ağbi 51 senedir bu adresteyiz biz nasıl olur dedim. 
-Nüfusu bir ara sor dedi. 
Nüfusu aradım konuyu aktardım, memur yardımcı oldu ..
Evet adreste orada da yokuz, 3. ayda bir başka aile bu adreste oturmaya başlamış. Kiracınız var herhalde dedi. 51senedir burada oturduğumuzu, kiracımız olmadığını söyledim. Elinizde ödenmiş faturalar ile gelin bir bakalım dedi. Hepimizin gelmesine gerek varmı dedim. Anne 80 yaşında olunca kalsın siz ağbinle gelin dedi. Neyse netten randevu aldım. Birde bir yağmur başladı sormayın. Erdal ağbiyi çağırdım taksi ile hükümet binasına gittik. Sıra bize geldi durumu anlattık belgeleri nüfusları verdik. Bizim aile dosyamızı bulamıyorlar. Arşivdede yok ortadaki dolaplarda da yok. Sonra kadın karşı odalardan birinden bir kağıt ile geldi.

3. ayda bizim adrese belediyeden su aboneliği x şahsı tarafından alınmış ve bizim bu adresteki kayıtlarımız bu belge nüfusa gidince adresten düşürülmüş!!!!!!!!!!!!

Birtek  doğalgaz benim üzerime, elektrik su pandemiden dolayı üzerimize alamadık babamın üstüne. Belediyeye git suyu üstüne al gel, kayıtları düzeltelim, ağbim ben gözlerden rahatsızım gelmeme gerek var mı dedi. Yok kız gelsin nüfuslarla yeter dediler. Bu arada gün bitti, esnek çalışmadan dolayı mesai bitti. İşler ertesi güne kaldı. Eve geldim komşumun kızı Yeşimi aradım belediyede müdür. Özlem abla böyle bir hata imkansız tapuyla ve su sayacı abonelik açılıyor dedi. Ben yarın geleyim bu durumu düzeltelim dedik. Tamam ama benden haber bekle ben bir araştırayım dedi. Tamam dedim ertesi gün oldu, ben haber bekliyorum, bu arada orası karışmış nasıl olurlarla araştırma yapıyorlar. Belediye başkanı çalıştığım fabrikanın işyeri hekimi idi, başkan yardımcısı bayan arkadaşım onlarda oradalar. Gel dediler gittim, hazır gelmişken suyu üstüme alayım dedim, tamam dediler. Deprem sigortası lazımmış, sigortacı arkadaşım mineye gittim, hemen sigortayı yaptık. Suyu üstüme aldım, belediyede işleri düzelttik. Fakat bu kişi kim nüfus dairesi bilgi vermemişti. Belediyede kişinin bulunması için araştırmadalar yalan beyan var ortada. Gün yine bitti. Ertesi gün nüfusa gittim, evrakları verdim aynı şahsa işlemlere başladı, şu kişi oturuyormu diye yanlışlıkla sorarak o kişinin ismini söylemiş oldu bana. Orada işlemleri hallettim 51 yıl sonra oturduğumuz adreste dün itibari ile tekrar oturmaya başladık. O kişinin adını bildirdim. Tespit edildi, romanlardan büyük ihtimalle sosyal yardım alabilmek amacıyla burada kirada oturuyorum deyip, devletten sosyal yardım aldı.Şimdi herkes adamın peşinde....

İşte böyle arkadaşlar 3 tüm günüm gitti, üstüne birde param gitti. Bir yanlışlık nelere mal oldu. Oysa sistemde bu adreste su aboneliği var uyarısı çıksa bunlar olmayacaktı.


Şimdi ben gideyim kendime bir doğum günü pastası ve kola alayım, komşu torunları bahçedeler pastayı keseyim onlarada vereyim sevinsinler...


26 yorum:

  1. Sağlıklı nice mutlu yıllar dilerim.

    Dondurma ve dut yiyenlere afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  2. Sevdiklerinizle nice yıllara İnşallah. 😊
    Bayağı iş açılmış başınıza, olacak iş değil. Bazen garip durumlar yaşanıyor. Aklıma bizimkilerin işi geldi. Nüfusta dedemin öldüğü gözükmüyormuş. Halbuki daha annem çocukken ölmüş babası. Olmazsa dna' sı alınıp ispatlanmalı demişler. Ne yaptılar, halledebildiler mi bilmiyorum. Akrabalar resmi işlemlerle doğru düzgün ilgilenmemişler galiba zamanında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. 3gün sürdü işleri halletmesi...

      Sil
  3. Doğum günün kutlu olsun:)

    Yeni yaşını sağlıkla, mutlulukla, sevdiklerinle, filmler ve kitaplarla güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  4. Nice sağlıklı, şanslı, musmutlu yıllarınız olsun!

    YanıtlaSil
  5. Doğum gününüz kutlu olsun. Aklıma Aziz Nesin'in Yaşar ne yaşar ne yaşamaz hikayelerinin benzeri geldi. Gerçekten geçmiş olsun mu desek. Ne desek. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun. Evet neredeyse nüfustanda düşürecekmiş bizi o kişi. Adresten düşürmüş sadece...

      Sil
  6. Sağlıklı, huzurlu, anneli, ağabeyli nice nice yıllar dilerim. Kurnazların, hilebazların, düzenbazların akıllarına yetişilmiyor artık. Bulunup devletten haksız yere aldığı paralar da elinden alınırsa, dersini alır belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol ruşyenacığım hep birlikte nice yıllara.Kim olduğunu facebooktan tespit ettik. Yukarıdan romanlardan biri. Umarım dediğin olur.

      Sil
  7. İkamet işi ne kadar ilginç. Çok uğraştırmışlar seni durduk yerde. Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" romanı geldi aklıma. Neyse sağlık olsun. Hallolmuş neyse. Doğum günün kutlu, tüm dileklerin gerçek olsun. Nice nice yıllarda...

    YanıtlaSil
  8. sağlıklı mutlu yaşlarınız olsun iyi ki ikamet gerekmiş :))

    YanıtlaSil
  9. Doğum gününüz kutlu olsun, nice sağlıklı ve mutlu yaşlarınız olsun inşallah 🙏 ☺️

    YanıtlaSil
  10. Nice mutlu yaşlar dilerim, ailenizle,sevdiklerinizle.

    Yalnız ikametgah işi berbat karışıkmış, ne dolaplar dönüyor ya hu!

    YanıtlaSil
  11. Mutlu yıllar diliyorum, nice sağlıklı, güzel yıllarınız olsun, sevdiklerinizle birlikte. :)

    YanıtlaSil
  12. Çok mutlu, keyifli, sağlıklı nice uzun yıllar diliyorum. Yen yaşın kutlu olsun Özlem:)

    YanıtlaSil
  13. Nice güzel yılların olsun Özlem. Sağlıkla, huzurla, mutlulukla.

    İkametgâhıma ara ara bakıyorum ben. Bir ara oy verememiştim sırf p yüzden. Yalova'da otururken İstanbul'da kardeşimle kalıyor çıktım. Bir de demezler mi yalan beyandan cezası var. Deli olmak isten değil, yahu durup dururken adresimi sen değiştirmişsin bir de utanmadan ceza mı istiyorsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şaka gibi handan ya 2 haftada 3 defa adres olarak evden atıldım, ertesi gün tekrar evime girdim.

      Sil