GELECEĞİM DİYORUM TAKVİM SORMA (Bahaeddin Karakoç ŞİİRİNDEN)

29 Ağustos 2021

 

 
Şamana sormuşlar:⁣
"Zehir nedir?"⁣

Yanıtlamış:⁣
"Hayatımızda zehir olan her şey zehirdir. Bu güç olabilir veya tembellik, yiyecek, ego, hırs, ihtiras, kendini beğenmişlik, kıskançlık, korku, öfke, nefret, hatta iyi niyet."⁣
 

Daha düne kadar gözleri açık olmayan kedilerim, büyüdüler. Ben kahvemi içerken su ve maşrapa ile bayağı bir oynadılar.
 

 Ağustos ayında 3 ü dergi olmak üzere,13 ü kitap olmak üzere toplam 16 okuma yaptım.
 

6 yıl aradan sonra İsviçreden dayım geldi, yalnız gelmiş, bizde yemeğe gel diyoruz, seve seve yemeğe geliyor ara sıra. Hes kodu aldık ona da, bankaya gitmiş direk gelince sorun çıkarmışlar orada... Kendi ev işleri var onları hallediyor. Bu gün taksi tutmuş köye mezarlara gidecekmiş, geldi annemi de aldılar beraber gittiler anneannemin, dedemin mezarına.
 

Bazen alışverişe gidiyorum, parkımdayım genelde, geçen gün aklıma çalan şarkı takıldı...
 

 

Sahaftan kitap aldım, dondurma eşliğinde inceledim kitapları

Film izleyemiyorum anca ev işi ağbimin pansumanları, şeker ölçümleri, yemek ve alışveriş derken pek vaktim kalmıyor bu aralar.
Akşama komşunun torunlarının sünnet düğünü var, az önce mevlidi vardı gitmedik kalabalığa girmedik, bahçede okudu hoca bizim evden de dinledik. O ara berber geldi, ağbimi traş etti. Berber gitti, Elinde yemek tabldotu ile komşu geldi, mevlitten sonra yemek vardı. Ağbime getirmişler. Aklıma rahmetli babam geldi, o da felç olmuş yatarken yine bir komşu düğünü vardı, yine ona yemek getirmişlerdi. Nami sizede getireyim dedi. Ben sağol biz tokuz siz misafirlerinizi ağırlayın onlar doysunlar dedim.
Yarın Çorluya kontrole gideceğiz doktora. Ağbim mallarından el yüz havlu, mutfak önlüğü,mutfakta kullanılan minik havlular var, 2 paket hazırlattı bana, doktora ve sekretere verilmek üzere.İyi haberler için dualarınızı bekliyorum.




 

4 yorum: