İZLEDİKLERİM 2021/32

14 Ağustos 2021

 

 
 
ELEŞTİREL DÜŞÜNME 2020
 
Seçmeli Eleştirel Düşünme dersinin öğretmeni Mario Martinez dersinde öğrencilerine satranç öğretmektedir. Satrançla birlikte, oyundaki kuralları ve taktikleri hayatlarında da uygulamalarını öğrencilerine öğütlemektedir. İçlerinde büyük potansiyele sahip dört öğrencisiyle birlikte Martinez, satranç turnuvasına katılmak istemektedir. Ancak çoğunluğu göçmen ve İspanyol öğrencilerinden oluşan bu sınıfın takımına istedikleri maddi fon verilmez. Öğrencilerin kendi kültürel ve yaşam sorunlarına ek olarak maddi problemler eklenmiştir. Öğrenciler ve öğretmenleri Martinez ile birlikte kendi imkânlarıyla turnuvalara katılmak için gereken parayı bulup başarı merdivenlerini birer birer tırmanmaya başlar. İçlerindeki yeteneği ve potansiyeli ortaya çıkarma konusunda onlara her zaman yardımcı olan öğretmenleri Martinez sayesinde çocuklar, bölgenin uyuşturucu, şuç ve etnik kimliklerinin aşağılanmasını bir kenara bırakıp satranca yönelmektedirler. Bu azim ve istek, onları hayal bile edemeyecekleri bir yola çıkaracaktır.
 
Harika bir filmdi . . . İlham verici . . . 


THE WORLD OF US 2016


Arkadaşların, aileden bile daha önemli olduğu kadar genç olan 10 yaşıdaki Sun, okulda dışlanmış bir çocuktur. Yaz tatili sırasında, kasabaya yeni taşınan Jia ile tanışır. Zamanla Sun ve Jia en yakın arkadaş haline gelirler. Ancak okul zamanı geldiğinde Jia, Sun ve diğer çocuklar arasındaki tuhaf gerilimi hisseder. Jia, mesafeli olan çocuklarla arkadaşlık etmeye ve Sun’dan uzaklaşmaya başlar.
 
Güzeldi, çocukların dünyası büyüklerin dünyası... 
 

 ŞUURSUZ AŞK 2019
 
  1980'ler Türkiyesi'nin çalkantılı ortamında bir akıl ve ruh sağlığı rehabilitasyon merkezinde yatan genç bir adam ve bir kadın arasında masum bir aşk filizlenir. Doğuştan zihinsel engeli olan Yusuf, siyasetten asla anlamamakla beraber hiç bir siyasi hareketin içinde bulunmamıştır. Tek derdi simit satıp annesine ekmek götürmektir. Bir gün yine her zamanki gibi simit satmaya başlar. Polis devrimci gençleri kovalarken Yusuf’ta o karambolde göz altına alınır. Gözünü açtığında hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktır ve hayatı bambaşka bir hal alacaktır. Yoğun dayak ve işkenceli saatlere maruz kalan Yusuf, neredeyse reflekslerinin tamamını kaybetmiştir. Yusuf’un suçsuz olduğu anlaşıldığında artık çok geçtir. 
 
Film konu itibariyle hem dönemin şartlarını anlatıp hem de bunu başrol oyuncularının müthiş performansı ile harmanlayıp seyir açısından Türk sineması adını çok önemli bir yapıt.
 
 
AŞKIM BAHARDI 2021

Adana'nın ünlü restoranlar zincirinin genç patronu Levent, çocukluk arkadaşı Şeref'in düzenlediği sürpriz bekarlığa veda partisine zorunlu olarak evet deyince, başına hiç düşünemeyeceği olaylar gelir. Yoksul, kendi halinde, sorunlu ve üç kağıtçı abisiyle yaşamak zorunda kalan Bahar'la Levent'in yolları bu sürpriz parti ile bir kez daha kesişince işler iyice karmaşık hale gelecektir.
 
Güzeldi... 

7 yorum:

  1. Günaydın Özlem ablacım ilk iki film önerine bayıldım nereden izleyebiliriz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiciğim filmin ismini google da arat orada çıkıyor izleyebileceğın siteler

      Sil
  2. Selam uzun zamandır buralarda yoktum yeni bir blogla geri döndüm sizi takipteyim. Rica etsem sizde destek amaçlı bloguma uğrayıp takip eder misiniz ?

    YanıtlaSil
  3. ayy izlemek istediğim filmlerdi hepsi, teşekkür ederim paylaşım için...

    YanıtlaSil