İZLEDİKLERİM 2021/31

07 Ağustos 2021

 

 
TEK ÇARE AŞK 2021
 
Müzisyen olan Erica'nın kariyeri büyük bir çöküştedir. Bunun ardından genç kadın, isteksizde olsa eski sevgilisi Jason'ın bir adada gerçekleşecek olan düğününde şarkı söylemeyi kabul eder. Erica ve Jason geçmişteki ilişkilerini Jason'ın müstakbel eşinden saklamaya karar verir. Erica'nın erkek kardeşi bu süreçte onların yeniden yakınlaşmasını engellemek için uğraşsa da Erica, Jason'a karşı olan duygularını yeniden hissetmeye başlar. 

Romantik komedi türü izlenebilir.
 

 İSİMLERİN ŞARKISI 2019


Dramatik bir dedektiflik hikayesini anlatan The Song of Names filmi iki küçük çocuğu II. Dünya Savaşı arifesinde bir araya getirir. Martin, Mortimer Simmons isimli başarılı bir müzisyenin oğludur. Dovidl ise ise dokuz yaşında başarılı bir kemancıdır. Dovidl, Warsaw’dan Martin’in yaşadığı eve gelerek ünlü müzisyen Carl Flesch ile çalışacaktır. 
 
Güzeldi tavsiye ederim 
 

 99 SONGS 2019
 
  Başarılı bir müzik bestecisi olmak isteyen mücadeleci bir şarkıcının sanat ve kendini keşfetmesiyle ilgili duyusal bir hikaye.
 
Yarım bıraktım... 
 

 

İYİ Kİ YAPMIŞIM 2020

Türk sinema ve tiyatrosunun usta sanatçılarından Metin Akpınar’ın hayatı belgesel oldu. “İyi ki Yapmışım” adlı belgeselin ilk gösterimi 39. İstanbul Film Festivali’nde yapılacak.

Selçuk Metin’in yönettiği, Zeynep Miraç’ın senaryosunu kaleme aldığı belgeseli Tilbe Saran seslendirdi. Görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak’ın üstlendiği belgeselin müzikleri ise Murat Evgin’e ait.

Demet Akbağ, Perran Kutman, Ferhan Şensoy, Nevra Serezli, Demet Taner, Zeynep Oral, Suat Sungur, Cihat Tamer, Kandemir Konduk, Selam Sonat ve Dikmen Gürün anlatımlarıyla katkı sunduğu belgeselde Metin Akpınar’ın söylemleri de yer alıyor.

İzlenmez mi hiç:).... 


FIRTINA ÇOCUK 2019

 
Storm Boy adlı romandan uyarlanan filmde Michael Kingley Emekli olmuş bir iş adamı ve torunu olan büyük babadır. Geçmişine ait bazı resimler ortaya çıkacaktır ve bunu torunu görecektir o resimleri açıklayamaz.Uzun zamandır unuttuş olduğu o resimleri görünce hatırladığı çocukluğunu Torununa anlatmak zorunda kalır yıllar önce babasıyla birlikte uzakta bir kıyı kasabasında yaşadığı yıllarda bir pelikan ailesini nasıl kurtardığını ve onlara nasıl baktığını anlatmaya başlar.

Güzeldi... 

 


I DANIEL BLAKE 2016

 Ken Loach’a Özgürlük Rüzgarı’ndan sonra ikinci kez Altın Palmiye kazandıran Ben, Daniel Blake, dokunaklı olduğu kadar öfke dolu bir dram. Newcastle’da yaşayan Daniel Blake bir marangozdur; geçirdiği kalp krizi sonucu doktorlar çalışmasına izin vermez. Her zaman kendine yetebilen Daniel Blake, hayatı boyunca ilk kez devletin sunduğu “işsizlik fonuna” başvurmak zorunda kalır. Ama sistemin çarpıklığı nedeniyle devlet yardımı da alamaz, iş aramak zorunda kalır. Daniel bu süreçte kendi gibi zorluk çeken yalnız genç bir anne olan Katie ve onun çocuklarıyla dostluk kurar. Katie çocukları Daisy ve Dylan ile birlikte, Londra’da evsizlere tahsis edilen tek gözlü bir otel odasında kalmaktan kurtulmak için karşısına çıkan tek yardım şansını değerlendirerek kilometrelerce uzakta, bilmediği bir şehirdeki apartman dairesinde yaşamaya başlamıştır. Aynı kaderin kurbanı olan Daniel ve Katie, kendilerini günümüz İngiltere’sinde adeta sahipsiz bir halde ve sosyal yardım bürokrasisinin girdabında sürüklenirken bulurlar. Ken Loach ve yıllardır birlikte çalıştığı senaristi Paul Laverty, son yıllarda çektikleri en iyi film olan Ben, Daniel Blake’te gerçekçi yaklaşımlarından güç alırken bozuk sisteme ve boğucu bürokrasiye karşı dayanışmayı ustalıkla yüceltiyor

 

Özsaygını kaybettiğinde işin bitiyor. (Filmden replik)

Harika bir film tavsiye ederim... 


VİVO 2021

Vivo, müziğe olan tutkusu sonucu Havana'dan Miami'ye doğru bir yolculuğa çıkan bir kinkajunun yaşadıklarını konu ediyor. Vivo, sıra dışı bir kinkajudur. O, bir aşk uğruna kendisini büyük bir maceranın içinde bulur. Vivo, bir aşk şarkısını sahibi olan Andrés adına Marta'ya iletmek için Havana’dan Miami’ye uzanan macera dolu bir yolculuğa çıkar.  

Güzeldi....


 

 


2 yorum:

  1. tavsiyeler için teşekkür ederiz Özlemcim. Bende eksik etkinlik yazılarımı tamamlamaya çalışıyorum. yeni yazı geldi yani :)) sevgiler

    YanıtlaSil