EKMEK PAHALI EMEK UCUZDU

01 Mayıs 2022

 

 
Emeğin en yüce değer olduğu, sömürünün son bulduğu, hakça paylaşılan, insanca çalışılan ve yaşanılan, adil ve özgür bir ülke umudumuzu inatla, kararlılıkla ayakta tutan; her şeye rağmen üretmeye ve yaşama değer katmaya devam eden tüm yürekli emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.
Saygılarımla. #1mayis 
 
 
Evet karantinadan çıktık, kendimizi yine sokaklara attık:)) Mecburen sokağa çıktık, evde doğru dürüst pek birşey kalmamıştı. Bir başkasına da her daim alırmısın diyemiyorsunuz. 
Sağolsun, karşı komşumuzun engelli kızı Fatma herşeyimize koştu, onlarda yakın zamanda corona atlatmışlardı. Ehh Fatma ben senin göbeğini boşuna bağlatmadım dedim:)) ( kendisi engelli olarak doğdu, hastanede ne doktor ne ebe ne hemşire göbeğini bağlamamışlar, ölür bu demişler. Annesi hastaneden eve geldiğinde koşa koşa bakkala gidip meyve suyu ve bisküvi alıp bebek görmeye gittik. Bir de ne görelim baba, ağbi bir odada yerde yatıyor ağlıyorlar, anne iki gözü iki çeşme ağlıyor, rahmetli nene bebeğin battaniyesini açıp anneme gösterdi, 
-baksana kızımız nasıl doğdu dedi?
 annemde, anneye 
-ne ağlıyon kız çanak çömlek bu ölürse bir daha doğurusun dedi, 
nene anneme 
-göbeğini bağlamamışlar ne yapalım gülsen dedi, 
ben çıktım oradan 
-anne nene bağlayın göbeğini ben onunla oynacağım dedim ve öylede oldu oynadım da, ilkokulda derslerini de yaptırdım.
Çanak çömlek dediler, ölür dediler kız şimdi 38 yaşında. Engeli el ve ayak parmakları bir bütün deri altında. Çocukken baş parmağı ayırdılar, İstanbul'da çapa da fakat eklem yerleri kıvrılmıyor. Diğer parmakları da açarsak bir yerlere takılır, engel yaratır dedi doktorlar diğer parmakları ayırmadılar. Çok akıllı maşallah, küçükken annesi odayı süpürse hemen faraşı getirir tozu al derdi. İlkokulda her akşam bana gelir derslerini birlikte yapardık. başparmağı ile diğer parmaklarının arasına kalemi koyar yazardı, yoruldukça dinlendirirdim. Kalemi tutmakta zorlandığı için yazmasam olmaz mı derdi. Kendileri alevi kardeşim olur. Burada düğünlerde pembe şalvar, beyaz gömlek giyer bellerine fıta bağlarlar, o fıtaları bir başkası ördü ise bana getirir boncuk süslemelerini ben yaparım. çeyizlik havlu kenarları filan da ördüm, anneside bana ya çetik yapar yada bebek yeleği örür.
Engelli olmasına rağmen özgüveni yüksek birisidir ki, ben genelde konuştuğum kişilere güzelim diye hitap ederim  aynısını ona da kullanırım.
İyi insan lafının üstüne gelir, Fatma geldi şimdi lokma getirdi. Pazara inicem var mı alınacak bir şey diye de sordu:))
Kendisi sağolsun ekmek aldı, sebze aldı bizi eksiksiz bırakmadı. Bu sene iki camiye mukabeleye gitti, arada bizim işlerimizi de gördü Allah razı olsun.
Coronayı grip gibi geçirdik, Allah herkesi beterinden korusun, koku gitmişti o da yerine geldi şükür.
Karantinadan çıkınca ağbim ilk iş berbere gitti, saç sakal karıştı 13 günde birbirine. Ben çarşıya indim maaşımı çektim, alışveriş yaptım herkes maskesiz ben hala maskeli...

 
Kargom gelmiş onları aldım. Hastalanınca oruç tutamadım 15 gün tuttum sadece. İlaçlar olunca ve kuvvetli beslenmen gerekince orucu bıraktım. Bol bol turşu suyu içtik. Bizim turşular bitmişti, Fatma sağolsun getirdi biraz, biraz da yan komşu verdi turşu suyu onları içtik devamlı. Ev yapımı elma sirkesi ile de devamlı buruna su çektik, ağızda gargara yaptık ki mikrop akciğere inmesin.
 

Kızım 1 yaşında yok ama hamile Allah yardımcısı olsun.
 
pera palasta gece yarısı dizisini bitirdim kapalı iken, bol bol kitap okudum. Elimde 3 tane kitap vardı kütüphanenin müdüre hanımına mesaj attık getiremeyeceğim diye günü uzattılar. 
 
Tuzak radyo tiyatrosunu dinledim.
 
Mukabelemi bitirdim, şimdi hatim için başlayacağım kısmetse tekrar. Kendim okuyacağım.
 

 Herkese güzel bir bayram diliyorum
 

 
 
 

10 yorum:

  1. ayy fatmayı öp benim için de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu corona illeti bir bitsin öperim neden öpmeyeyim:))

      Sil
  2. Hem tekrardan geçmiş olsun, hem de bayramınız mübarek olsun 🙏

    YanıtlaSil
  3. Gelmiş geçmiş olsun. Mutlu sağlıklı bayramlar.

    YanıtlaSil
  4. Ne iyi insanlar var hayatı güzelleştiren! Çok geçmiş olsun, hastalık hiçbirimize uğramasın. Mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
  5. Fatma ne tatlı ve güçlü bir kadın. Insanın komşuları ne önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok önemli hatta bir tanesi yan tarafımda kavgalıyız bu bayram:))

      Sil