BENDEN HABERLER

25 Nisan 2023

 

 
Hiçbir şeyden çekmedim bu akciğerlerden çektiğim kadar. Lütfen sigara kullanmayın kullanan biri olarak ta bırakın.
Uzun yıllar sigara kullanmış biri olarak size tavsiyem budur.
Hastalığım için çare ararken ben birazda ihmalkar davrandım bir hata yaptım. Çalıştığım için, şirkete gelen doktora uzunca süre muayene oldum, ve yapılan yanlış teşhis sonucu akciğerlerimden biri biraz hasar aldı diyebilirim. Aslında direkt hastaneye çıksam belki bu olmayacaktı. Şirket doktoru bana faranjit teşhisi koydu ve onun tedavisini yaptı. Bir kaç ay  ilaç kullandım ama geçmedi. 
 
Acaba kalp mı dedim, o doktora yöneldim, yapılan tetkiklerde herhangi bir soruna rastlanmadı. 
Daha sonra bir de göğüs hastalıklarına çıkayım dedim, şehrimizde göğüs hastanesi var ve oraya doktora çıktım. ( O zamanki doktorumun ismi Bülent Eriş aynı zamanda yazar kendisi kitapları mevcut) Daha ben karşısına oturduğum gibi yüzüme bakarak sen dedi astım bronşitsin. (göz kapaklarım şişiyordu devamlı) Yapılan tetkikler sonucu, hastalığımı da doğruladı. Fakat şirket doktorum bir hata yapmış ve ben faranjitim diye bana ilaç yazarken yanlış bir ilaç yazmış, bu ilacı astım hastalarının kesinlikle kullanmaması gerekiyormuş, ben aylarca kullandım oysa. O ilaçta şu arkadaşlar, suda eriyen balgam  söktürücü ilaç. Aklınızda bulunsun çevrenizede yayın her akciğer hastalığında balgam sökücü kullanmasınlar, ilk önce astım var mı yokmu belirlesinler ona göre kullansınlar.
Daha sonra bu doktorum şehrimizden ayrıldı, kaldım sigorta hastanesine. Allahtan oradaki doktorum da çok iyi çıktı, ilaçlarımı rahatsızlığımda hangi saatte alacağımın çizelgesini yapar, elime verir. Bu doktorda bir yıl sonra özele geçti, tabii bende peşinden özele gittim.
Sigara kullanmaktan akciğerlerimde kanserin alt yapısını oluşturan nodüller mevcut, ilk 7-8 yıl 6 ayda bir tomografiye girdim, nodüller gözlendi. Herhangi bir terslik yok, büyümüyorlar, ölçüleri ayrı. İlk defa bu sene 1 yıl sonra bakalım dedi nodüllere Mayıs ayında günü geliyordu. Fakat ben bayrama bir hafta kala biraz rahatsızlandım, üşüttüm herhalde dedim, üstüne arifeden 1 gün önce o dolu yağan yağmurda biraz ıslandım. Bir diğer hatamda, oruç tutanlar bilir yemekten sonra bir tatlı arayışı olur yemek için. Bende haftada bir alışverişe çıktığımda evime yakın bir pastaneden ayıptır söylemesi bir kaç tabak suspangle alıp dolaba koyuyordum ve oradan yiyordum. Soğuk tabi tatlı. 
Bir süre öncede dolap kar yapmıştı, tamircimiz Yılmaz geldi, tamir etti. Fakat dereceye yükseltmiş bu benim gözümden kaçmış, bu niye bu kadar soğuk diyorum bende. Neyse sonradan farkettim dereceyi indirdim aşağıya ama iş işten geçti. 
Dün doktora gittim, kan tahlili verdim. Tomografiyi geçtim, makina değişmiş çok sevindim. Önceden bir odada soyunup dökünüyordun. Şimdi hiç gerek yok olduğun gibi yatıyorsun. Nefes tutma sürelerim kısalmış pek sevdim makinayı:)))
Daha sonra kafeteryada bir çay simit yedim, bir kahve içtim. 1,5 saat sonra doktorun kapısına gittim. Aldı beni içeri çekti yanına bilgisayarda 1 yıl önceki tomografim ile yenisini karşılaştırdı. Nodüller aynı bir hareket yok fakat zatürre olmuşum. Bu arada onları bana gösterdi ekranda. Hemen her ihtimale karşı PRC testi yazdı, yapılsın bir dedi. İlaçlarımı yazdı saati saatine hangisini alıcam onları tarif etti 15 gün sonra bir daha bir görüşelim dedi. Corona testi negatif çıktı. Covid olmamışım..
 
Şimdi ilaçlarımı alıyorum, bol su içiyorum, öksürüğüm yok, ateşim 35 lerde yükselme yok. 15 gün sonra tekrar tomografiye gireceğim. 

Siz siz olun balgam sökücü kullanmadan önce bir de gögüs doktoruna kontrol olun, astımsanız kullanmayın. 
Sevgiler sağlıklar hepinize...
 


32 yorum:

  1. Geçmiş olsun ve aynı zamanda sigarayı dert ortağı bir dost sananlara ders olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, ben gördüğüm mobing dolayısı ile de aşırıya kaçmıştım bu konuda. Allah razı olsun Bülent doktorumdan bırakman lazım dedi, araştırdım, nikotin sakızı, karanfil dediler hepsini uyguladım en son olumlamalar da yaptım tamamen kurtuldum, hayat varmış bence içenler de bırakmalı ve her balgam atmak isteyen o balgam sökücüleri kullanmamalı.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun. Doktor sorunu tespit ediyor devamını takip etmek gerek. Aslında iyileşti iken sonra tekrar kontrole mi gidilmeli. Bilemiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, kontrollere tabiki gidiyorum,doktorum verdiği tarihleri atlamam. Kontrolüm 02/05/2023 idi, ben iyiki rahatsızlığımı farkedip,( ki öksürük olsa idi dha önce de olabilirdi fakat hiç öksürmedim işin garibi.) erken gittim diyorum.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Ahhh çok geçmiş olsun canım benimmmm...

    YanıtlaSil
  4. Çok çok geçmiş olsun:( Bende de astım bronşit var, şu an iyiyim ama zaman zaman beni zorluyor bazı durumlarda. Sigara içmiyorum ama sigara içilen bir ortamda bulunmak da mahvediyor astım hastalarını. Dediğiniz gibi tedavi de çok önemli.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Yarım doktor candan yarım hoca imandan eder diye boşuna demiyor atalar.Ehil kişilere denk gelelim hep inşaallah.Balgam söktürücüyü de kulağıma küpe yaptım.Tekrar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle o küpe çok önemli, çevrenizi de uyarın lütfen

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun, dilerim bir an önce toparlarsınız <3

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun. tez zamanda iyileşirsiniz inşallh.

    YanıtlaSil
  8. Neyse kontrol faslıyla ilgili iyi haber çok şükür, hastalık kısmı da teşhis konduğuna göre geçer gider en kısa zamanda.
    Sağlıklı günler diliyorum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun inşallah kısa zamanda toparlayacağım.

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun, kısa zamanda geçer gider inşallah. Sigara eşimde içmiş zamanında her kontrolde bir şekilde anliyor doktorlar ,nasıl bir iz bırakıyorsa artık:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun..
      Çok kötü bir iz bıraktığı kontrollerde ortaya çıkıyor.

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun, buna da şükür dedim. Okurken bir an korktum çünkü bir şey oldu diye...
    Acil şifaların olsun arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
  11. Blogları okumaya ancak zaman bulabildim. Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum buradan da. ♥♥♥

    YanıtlaSil
  12. Ben yokken neler olmuş. Geçti geçti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Arkadaşım geçsin lütfen. Bugün kontrolde idim toparlama güzel, bir 15 gün daha antibiyortik kullanacağım.

      Sil