BCP BLOGGER CANLANDIRMA PROJESİ ŞUBAT 2024

28 Şubat 2024

 

 
CAROL OF THE BELLS 2023
 

Film, Ukrayna'nın Stanislaviv şehrinde savaş öncesi huzur dolu günlerde yaşayan üç ailenin hikayesini anlatıyor. Polonyalı, Ukraynalı ve Yahudi kökenli bu aileler, büyük bir evde bir arada yaşamakta ve müzik dolu akşamlar geçirmektedir. Birbirine sıkı sıkıya bağlı olan bu aileler, savaş öncesinde barış içinde yaşamayı başarmışlardır.

Ancak Sovyetlerin işgaliyle birlikte Polonyalı aileye yönelik zulüm artmaya başlar. Bu huzurlu ortamın sonu gelmek üzeredir. Daha sonra Nazilerin Ukrayna'yı işgaliyle birlikte ise Yahudi aile yok edilir ve karanlık bir dönem başlar. Bu karanlık zamanlarda Ukraynalı aile, komşularının çocuklarını ve kendi kızlarını kurtarmak için hayatlarını feda etmeyi göze alır. İnsanlık ve sevginin önemini kanıtlamak için müthiş bir mücadeleye girişirler.

 

Tavsiye edeceğim, sevgi üzerine izleyebileceğiniz bir dönem filmi. 

 

 

KIRIK KALPLER EVİ 2024

Berlin'de yaşayan Maria, "Die Liebeskümmerer" adında bir acente kurarak kalp kırıklığı yaşayan insanlara destek olmaktadır. Acente, müşterilerine özel programlar ve tavsiyeler sunarak onları yeniden mutlu olmaya teşvik etmektedir.

Bir gün Maria, bir müşterisine aşık olma konusunda tereddütlü olan Karl adında bir gazeteciyle tanışır. Karl'ın kalbini kazanmaya kararlı olan Maria, ona aşık olmanın nasıl bir his olduğunu göstermek için bir plan yapar.

Maria'nın planı, Karl'ı farklı insanlarla tanıştırmak ve ona aşkın çeşitli yönlerini göstermektir. Zamanla Karl, Maria'ya karşı duygular geliştirmeye başlar. Maria da Karl'a karşı hisler beslemektedir, ancak acentesinin kurallarına göre müşterileriyle romantik ilişkiye girmesi yasaktır.

Romantik film....



10 yorum:

  1. Ooooo ikisini de izlemedim izlerim :) bcp mart kadın yazarlar, kadınların hikayelerini anlatan eserler :)

    YanıtlaSil
  2. İki filmin konusunu da sevdim. İzlemek için not alıyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Romantik film için bir şey diyemeyeceğim ama ilk filmi kesin izlemek isterim. :)
    İzleyen gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir seçim olmuş, keyifli seyirler dilerim.

      Sil
  4. İkisini de izlemedim ama göz atarım fırsatım olduğunda.

    YanıtlaSil
  5. Kırık Kalpler Evini sizde görüp anında açtım izledim ve çok tatlıydı, değindikleri bazı güzel noktalar vardı. Teşekkürler bizle bu filmi buluşturduğunuz için :)

    YanıtlaSil