MUTLULUK VARACAĞINIZ BİR İSTASYON DEĞİL, BİR YOLCULUK BİÇİMİDİR

27 Ekim 2020

 

 
Sabah erken kalktım, her zamanki işler kahvaltı ev işi vs. Dünkü bahçenin kazma işlemini yapan kişi geldi 09:30 gibi bahçenin geri kalanını kazıcak. Ben sabah erken kahvaltı yapamıyorum geç saatte yaparım genelde tam kahvaltı yapıyordum ben çay bitmişti. Yeniden çay demledim ve tost yaptım bu kişiye. Mutfak önündeki masaya çağırdık ağbim karton bardak getirdi arabadan onunla ikram ettik malum korona var. O bahçeyi kazdı bende giyindim evden çıktım. Bankaya gittim işimi hallettim, orayan şu fındık,fıstık, baharat filan satan dükkanlar var ya ( genel isimleri nedir bilmiyorum) oraya uğradım. Oradan eczaneye geçtim ağbim pansuman için steril gazlı bezi bitti onu aldım. Fırına geçtim bir poğaça aldım. Oradan kuaföre geçtim kargom gelmiş onu aldım. Karşıya parka geçtim yukarıdaki resimde parkın duvarında sonbahar bağırıyor ben buradayım diye.
Bir ajda çay söyledim, kargomu açtım çay gelene kadar.
 
 
Bir elimde poğaça ve çay ne kadar kitaba ters düşse de incelemeye başladım ve çok beğendim. İçindekileri yavaş yavaş denemek isterim. Özellikle ağbim şeker hastası olduğu için baklagillerden un nasıl hazırlanır açıklamalarını evde detaylıokuyarak uygulayacağım.
Ardından bir kahve söyledim yan masaya doktorumun baldızı ve daha önceden sokağımızda kiracı olarak oturan Fatoş abla geldi. Kahvemi içerken masadan masaya sohbet ettik :)) Bu parkta çok rahat ediyorum genelde gelenler bayan olduğu için, erkek gözlerini üstünüzde hissetmiyorsunuz.
 
 
Parktan sonra eve geldim, sabah köyden süt gelmişti yoğurt mayalamak için yerini hazırladım. Ağbim kahveden geldi domates peynir istedi. Onu hazırladım daha sonra bulaşıkları yıkadım. Annem ıspanakları ayıklamış doğramış yıkadım soğanladım yağ koyup kavurdum bu şekilde yoğurtlu tüketeceğiz. Yanına birde tavuklu mantar sote hazırladım. Salatamı yaptım dolaba kaldırdım. Daha sonra hep yapmayı isteyip ötelediğim fakir sucuğunu yaptım.
Tarifte aci biber salçası diyordu, ama evde tatlı biber salçası vardı onu kullandım, siz yaparsanız eğer gerçek tarifi deneyin. 
 
sitesinde yer alıyor.
 
Ceviz ağacını silktiler, annem cevizleri topladı bir poşet te ağaca çıkan kişiye verdi. En son kendime bir bitki çayı yaptım saat 17:00 olmuştu. Akşama kitap okumaca.... yine film izleyemedim.
 
 

 Başlık  Montesquieu dan

 

 


19 yorum:

  1. Kahve fincanı ne ilginçmiş, delikli gibi :D

    YanıtlaSil
  2. Canan Hanım'ı yeni fark ettim, instada takibe aldım. Yine harika görseller.

    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. aktar baharat satılan yere denmiyormuydu???????????

      Sil
    2. Ben de kuruyemişçi diyecektim ama nohut fasülye satılmaz, aktarda daha çok otlar yağlar olur sanıyordum ben de :) bir sorsanıza dükkana gidince sizin adınız nedir diye vallahi ben de merak ettim :)

      Sil
    3. bunlar hem baharat , hem kuruyemiş, kuru meyve filan satıyorlar bal reçel filanda var bizim burada yeni türediler:))

      Sil
    4. bugün çarşıya indim ve sordum kuruyemişçi diyorlarmış. Baklagilde satmaya başlamışlar.

      Sil
  4. Fitmühendisce'yi instaggarmadn takip ediyorum epeydir, kitabının çıktığını bilmiyordum. Denediğim bir kaç tarifi var, ama insan neye alıştıysa,neyi gördüyse ona göre pişiriyor.Bazen bir tarifi deneyip çok beğenirim , hep yapıcam derim,bir ikiden sonra unuturum:) Buralarda henüz dışarda çay kahve içmişliğim yok. Evden termosla götürüyoruz genelde. Hastalık korkusu geçince artık rahat rahat içebiliriz,inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de insta da takip ediyorum, kitabı yeni çıktı. Tarifleri deneyip damak tadını bulmak lazım.Ben iş için çıktığımda parkıma mutlaka uğruyorum alışkanlık. Sevgiler,

      Sil
  5. Kahveden ziyade çay içmek tercihimdir.
    Güzel günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  6. ya bu karikatürler çok güldürüyo saol yaa :)

    YanıtlaSil
  7. Doğadan, yeni mi çıkarmış bu çayı? Probiyotikli çay hiç duymamıştım. Hem de vanilyalı.
    Tadı nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunlar yeni seri çaylar. tadı güzel tavsiye ederim

      Sil
  8. O kahvenin kokusu burnuma geldi yeminle. Ben gidip bir kahve söyleyeyim en iyisi ;)

    YanıtlaSil