SEVGİSİZLİK TÜM KÖTÜLÜKLERİN TEMELİDİR

07 Ekim 2020

 

 
En nihayetinde yeni arayüzü kullanmaya başladım, eskisi uçtu gitti. Zaten kullandığım laptop fi tarihinden programlarıda öyle. Bazı programlarda öyle mesela youtube da bazı videoları desteklememeye başladı, yeniden kurulum gerekiyor. Bunu bana satan arkadaş Mustafa bazen abla ne bilgisayarmış be 15 yıldır bir arıza bile yapmadı der. Şimdi de google bloggerı desteklememeye başladı kontrol paneline giremedim. Allahtan mozilla kuruluda oradan girmeyi başardım. 
Akşam ev bayağı sessizdi misafirler gidince böyle oldu. Saat 18:30 gibi aradığımda  arabalı vapura bindik 15 dakikalık yolumuz kaldı dediler, ümraniyede oturuyorlar. Biz de akşam yemeğini yedik, bulaşıkları yıkadım bir kahve içtim dışarıda. Hava yarından itibaren bozacakmış, belediye mesaj geçti herkese kum fırtınası ve aşırı yağış bekleniyormuş. Daha sonra oturdum kitap okudum, özlemişim bir kaç gün okumayınca.
 
 
Sabah kalktık kahvaltı yaptık, bulaşıkları yıkadım, misafir nevresimlerini çıkarmıştım, annem yastık yüzlerini de dökelim dedi ama o işler yarına kaldı çünkü günlerden közleme günü idi. Annem biraz daha patlıcan biber közleyelim dedi. Onun ateş yaktığını gören komşu Şükran abla Allah rızası için bana da közleyin dedi. Hadi dedik tamam ayağını kırdı ameliyatlı platinli kendisi artık bu tür işleri zor yapar. Eh madem bu iş yapılacak biberin var mı dedik, yok dedi. Tamam bize alırken sanada alayım dedim. Kaç kilo alayım diye sordum 5 dedi. Tamam dedim, annem ateşi yaktı bende manava gitmek üzere evden çıktım. İlk önce doğalgazı ödedim, sonra sahafa gittim kitap ayırtmıştım onu aldım. Manava geçtim, bize 2 kilo kırmızı biber, 3 kilo patlıcan şükran ablaya da 5 kilo kırmızı biber aldım minibüsle eve gelim. İlk önce bizimkileri közledik, soydum temizledim suları süzülsün diye kevgire koydum. Annemin karnı acıkmış bayat ekmekler vardı, bir tarhana yap içeyim dedi. Yaptım biraz da yoğurtlu sarımsaklı patlıcan közlemesi hazırladım. O yemeğini yedi Şükran abla geldi, duvardan odun atmış biraz ateşe atalım diye bahçeye onları aldım ateşin yanına, biraz da patlıcan getirdi evden annem ateşte onları közledi oda soydu yardım edeyim dedim, yaptığınız yardım yeter dedi. bir ara annem mola verdi bizde kahve molası verdik Şükran abla ile.

 
 
Tüm işimiz bitti bulaşıkları yıkadım közlenenleri poşetledim dondurucuya koydum. Tam kışlık hazırlıkları finish derken ağbim 3 kilo daha yeşil fasulye getirdi, yarında onlar yapılacak. Şükran abla evine gitti, annem uzandı biraz yoruldu tabi bende Masumlar apartmanını açtım onu izliyorum.
 
 
Jale Sancağın tavsiyesi 20 kitap
 

 
Bloggerdeki yeni şablonda tek sorunum yayınlandığında diğer blogların izlenenlerine düşmüyor. Yardım desem neden acaba??????????????
 



 


15 yorum:

  1. Kitap listesindeki bir kitabı bile okumamışım :)

    4 saat önce okuma listeme düşmüş gözüküyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hiç okumamışım Handan. Tam 1 saat sonra düştü yazım okuma listelerine.

      Sil
    2. Eski arayüzde de çok oldu öyle. Hatta bir ara bütün gün düşmüyordu. Çok sinir bozucu bir durum. Bu aralar hiç bakmadım, benimki ne durumda bilmiyorum.

      Sil
    3. Şimdi baktım, benim en son yazım da bir saattir düşmemiş listelere.

      Sil
  2. çok doğal yazıyorsunuz. okurken mutlu oluyorum. teşekkürler yazılarınız için lütfen böyle devam. Hülya

    YanıtlaSil
  3. selam..valla senin yayının bana düşüyor ve takip ediyorum Özlemcim..Benimde sanırım yayınlanıyor diye umuyorum ahahaaa..Güzel yüreğinden öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yayınlar biraz geç düşüyor tüm tam 55 dakika sonra düştü. Sağolun sevgiler,

      Sil
  4. ne güzeeel odun ateşindee :)

    YanıtlaSil
  5. Hersey gönlünce olsun, ellerinize saglik, o köz kokusu da buralara kadar geldi simdi okurken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun, iyiki o gün yapmışız sonrası günlerin hep yağmur.

      Sil
    2. Iyi ki yapmışsınız, biz de geçen gün babamlarin bahçesinde mangal yaptik. İyi ki yapmisiz çünkü kış iyice kendini belli etti diyoruz şimdilerde. Son güzel havalar artik, İzmir için en azindan, değerini bilmek lazım:)

      Sil
    3. izmir fazla soğuk olmaz ama, yağmuru nasıldır bilmem.. sevgiler

      Sil