YÜREĞİM ACI ÇEKMEKTEN KORKUYOR

02 Ekim 2020


1 Ekim Dünya kahve günü imiş:)) gerçi bize her gün kahve günü:)) günde kaç posta içtiğimin haddi hesabı yok. Gece aşırı derecede yağmur yağdı, dolu filan da vardı. Eh haliyle sabahta serindi ama hala kısa kollu ve terlikleyim.
Şehrimin kütüphanesinin instagramda bir yarışması var, kitabını kapağından tanı diye. Kitabın kapağında isim olmadan resmini yayınlıyorlar sen tahmin ediyorsun ve kitabı kazanıyorsun. Bir kaç tanesine katıldım kazanamadım:)) ama en sonunda şans bana güldü ve kazandım. Elimdeki kitap ve dergileri kütüphaneye bırakmak üzere evden çıktım caddede ki marketleri gezmeye başladım, ağbim tuzsuz peynir yiyor önceden muratbey alıyordum az tuzlu ama peynirin tadını bir süre sonra bozdu. Sonra sütaş light almaya başladım o güzel. Dün çarşı içinde 2 büyük markete baktım yok, önceden oluyordu. Bugünde bizim caddekilere bakmaya başladım Bim e hiç girmedim o marka orada olmaz. Şok'a girdim dolaştım yok, oradan A101'e girdim orada da yok muratbey gördüm orada. Karpa'ya girdim 500 gr peynir 18 tl pahalı geldi bana 900 gr 23 tlye alıyordum. 
Neyse vazcaydım kütüphaneye yürüdüm. Girişte ateşim ölçüldü, HES kodum alındı. Elimdeki kitap ve dergileri bağış olarak bıraktım. Hediye olarak kazandığım kitabımı istedim.


Kazandığım kitap senden önce ben kitabı okuyup tekrar kütüphaneye bağışlayacağım.
Kütüphaneden çıktım eczaneye geçtim, steril gazlı bez aldım ağbimin pansumanları için. Un ak uğradım karnım açtı bir poğça bir kurabiye aldım. Askıya da 2 ekmek bıraktım. Manava geçtim turşulara sarımsakları harcadık sarımsak kalmadı:)) sarımsak ve bir iki şey daha aldım. Parkıma geçtim bir ajda çay söyledim. Çay gelince  Karamel yanıma geldi elimdeki poğaçaya melun melun bakıyor, hadi parçaladım elimle önüne attım yedi:)) tekrar bakıyor anlaşıldı karnı aç poğaçanın geri kalanını da parça parça attım yedi, bana kısmet olmadı yemek:)) sıra kurabiyeye geldi ondan bir parça verdim yemedi. Hayvan bile biliyor şekerin zararlı olduğunu tenezzül etmedi kurabiyeye, ben yerken beni izledi. Bu arada parkı yün pomponlarla ve ağaçlara yün örgüler ile süs yapmışlar, karamelide unutmamışlar, kulağındaki küpesine pompon iliştirmişler:)) Şekil a'da görüldüğü gibi.


Kahvemi içeriken çevreme şöyle bir baktığımda Allaha sigarayı bıraktığım için şükrettim. Sigara içilen alan tıklım tıklımdı, benim bulunduğum yer de ise kimse yoktu. Kahvemi de içtikten sonra yavaşça kalktım minibüs durağına gitti. Araç geldi bindim Migrosun orada indim taktım peynire illaki bulacağım  ve buldum 22 tl ye hemen aldım. https://laparagas.blogspot.com/ tavsiyesi olan migrosun 700 gr kaşarını baktım o da yoktu. Bayağı bir ucuzluk var kitaplarda, deterjanlarda filan migroskopu bir inceleyin buradan https://www.akakce.com/brosurler/migros ben pazar arabası ile yarın gidip deterjan alacağım. Ekim ayı dergileri gelmiş Kafa dergisi hariç hepsi orada hemen kaptım tabii:))




ALTAMAR

Gizem türündeki "Alta Mar", 1940'lı yıllarda Bárbara de Braganza adlı gemiyle Rio de Janeiro'ya doğru yola çıkan insanların hikayesini işliyor. Birden çok amaca ve sırra sahip olan yolcular, kabaran dalgaların etkisi altına girmekten kurtulamayacaktır. 

Diziyi ancak bitirebildim tavsiye ederim.


13 yorum:

  1. Yağmur yok ama evet sabahları serin olmaya başladı(sabah 5-6 gibi) fakat saat 10'a yaklaşınca sıcak basıyor yine.
    Ponponlu Karamel cok cici olmuş ama umarım bir zararı yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık serin olmaya başladı bu sabaha karşı annem gardrobu karıştırıyordu yatarken üşümüş uzun kollu bir şey bakıyordu kendine saat 03:30 da:)) ona güldüm baktım bende üşüyom daha bir sarındım battaniyeye. Karamel parkın köpeği sahibi sibel hanım parkta bakıyor ona uslu bir kız:)) barınaktan alıp büyüttüler. Kimseye zararı yok

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Bir süre sonra soğuklar başlayınca arayacağım bu günleri.

      Sil
  3. Karamel'e de ponponuna da bayıldım. Dergiler için keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah birde gözlerinin üstünde kaşlarını görsen daha bir seversin. Okuma dileğiniz için sağolun.

      Sil
  4. Dünyada kahve sıkıntısı baş göstermeye başladı, biliyorsunuzdur. Bu beni üzüyor ve korkutuyor açıkçası. Çarpıntı yaptığı için fazla içemesem de sabahları filtre kahve içmeden resmen kendime gelemiyorum. Eş dost sohbetinde de çok iyi gidiyor. Kahveden mahrum kalmayalım lütfen:)
    Peynir demişken fikrimi belirtmeden geçemeyeceğim. Peynir fiyatları inanılmaz değil mi? Nasıl oldu da bu kadar arttı? Peynir bu yahu! Peynir yemeyelim de ne yiyelim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve sıkıntısını bilmiyordum sizden öğrendim. Ben günde 4 defa türk kahvesi içerim. Peynir fiyatlarına kesinlikle haklısınız yemeden de olmuyor. Bazen annem baba tarafını örnek verir bize, Babam Antalya Aksekili, oranın insanı da cimriliği ile örnektir. ( babam da tam tersi el açıktı) neyden kısacaklarını ne yapacaklarını şaşırırlar onlar yani baba tarafı kuzenlerim peynir yerine lor tüketiyorlar,annem sizde lor yiyin der bize.

      Sil
    2. Lor biraz yavan gelir bana😁ama neden olmasın.Ben inek peynirinin sivilce yaptığını anladığımdan beri koyun keçi peyniri yiyorum bildiğin altın fiyatı.ama bereketli iki dilimden fazla yiyemiyorum uzun bir süre gidiyor.Allah yoksul insanların yardımcısı olsun.Herşey çok pahalı

      Sil
  5. Yeni kitaplarınızı mutlulukla okuyun. Bir de kopecikteki ponpona bayıldım. Sirf peynir mi, hersey cok pahalı, maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar ile ilgili dilekleriniz için sağolun. Maalesef gerçekten hayat çok pahalı.

      Sil
  6. Selam ;)
    Senden önce ben'den sonra senden sonra ben'i de mutlaka okumanı tavsiye ederim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyacağım ececiğim, uzun zaman sonra seni tekrar görmek çok güzel hoşgeldin.

      Sil