MUTLULUK İNSANI TATLI YAPAR

23 Ekim 2020

 

 
Merhaba herkese, havalar bir serinledi bir ısındı derken hafta sonuna da geldik. Umarım hafta sonu da böyle geçer çünkü bahçede işim var. Biz bu hafta bir gece dogalgazı açtık, çünkü ağbim çok üşüdü, malum şeker hastası kendisi en kısık derecede de olsa yakmak zorunda kaldık. 
Günler her zaman ki gibi geçiyor,  uyu,kalk, kahvaltı, bulaşık, çamaşır, yemek, ortalık topla falan. Uzun zamandır film dizi izlediğim yok. Belki bu gün masumlar apartmanını izlerim.
Annem rahmetli babamın örgü kazağını söktü yelek yapıcak herhalde. 
Dün bayan arkadaşla buluştuk Şehrin dışında yer alan alışveriş merkezine gittik, canımız orasını gezmek istedi birden. Devasa bir alışveriş merkezi değil, içindeki dükkan sayısı 30 tane bile yoktur, biraz dolaştık, bir ara mola verdik yemek yedik. Ben giyimlere hiç bakmıyorum zaten bedenler bana göre değil, erkek reyonundan sweat tshirt baktım bedenler ufak bizi gene en iyisi LCW paklar. En son bir kahve molası verdik. Yalnız sevindiğim bir konu bir kitapçı vardı alışveriş merkezinde tabii uzun zaman gitmeyince kapatmış orasını, asılan afişi gördüm yüzümde güller açtı D&R geliyor nasıl sevinmem:))
 

Daha sonra minibüsle şehre döndük. Benim biraz işim vardı onları hallettim eve geldim. Sabahtan kırmızı mercimekli ekmeğimi yapmıştım. Yemek malzemelerini hazırlayıp anneme bırakmıştım. Sağolsun yemeği yapmış. Bana da sofrayı kurmak ve bulaşık yıkamak kaldı.
 

Geceleri kışın baharatlı yaptığım sütü içmeye başladım. Sütün içine çay kaşığı ucu ile zencefil, 3 kakule, 3 karanfil, bir çubuk tarçın bir bardak süt ile kaynatılacak. Süt süzülüp içine 1 tatlı kaşığı yarısı bal, sütün üstüne de toz tarçın serpip içiyorum. Kışın fazla hastalanmıyorum.
Bu gün ise evden çıktım bir yere boncuk kargoladım, önceden takı yaparken almıştım. Kuşadası kadın kooperatiflerinden biri yardım kermesi için malzeme topluyorlardı instagramda, Burçin Orhon'da yardımcı oluyor, oraya gönderdim. A101 e geçtim, kitaplar gelmiş.
 
 
Tanesi 6 lira tavsiye ederim. Oradan manava geçtim, Parka geçtim bir kahve içtim eve geldim, şimdi de masumlar apartmanını izliyorum. Bir taraftan da bu yazıyı hazırladım. 
 

BAŞLIK
 
 

Mutluluk insanı tatlı yapar. 

Başarı ışıltılı. 

Zorluklar güçlü. 

Hüzün insanı insan yapar. 

Yenilgi mütevazı. 

Tanrı'ya asla 'neden ben?' diye sormayın. 

Ne olacaksa zaten olur.

Arthur ASHEE



 


6 yorum:

  1. Ozel karisim sütünüzün kokusu burnuma geldi sanki, mis gibi kokuyor olmalı. Tadını bilemedim, bir denemek gerekir:)

    YanıtlaSil
  2. Bu kış hasta olmak çok riskli. Baharatlı süt bomba gibi şifa deposu olmuş. Tadı da güzel olmalı. Ben de yapayım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede elimizden geleni yapmalıyız hasta olmamak için. Sütü dener umarım beğenirsiniz. Sevgiler

      Sil
  3. Gri olmalı ama hatta en grisinden..
    Eşofman :):):)

    YanıtlaSil