KURNAZLIK BOZUK PARA GİBİDİR

06 Ekim 2020


Bir kaç günden beri kitaplardan da netten de uzağım.Misafir vardı. Pazar günü Ertuğrul ağbim ve eniştem geldiler, yemek fasılları çay fasılları bir hayli hareketli geçti. Pazar günü büyük dayıma gitmek istediler, onlar bahçede kuyu başında otururlarken bende kuzenim Feriyan'a telefon açtım, eniştem ile Ertuğrul  size gelecekler dayım evde mi dedim? Evde kalmadı tarla da kalmadı ne için gelicekler dedi? sustum dayımı görücekler merak etme mal istemeyecekler dedim.  Rahmetli Teyzemin ufak bir hissesi var köyde ev yerinde, orasına da dayım ve çocukları yazın yeşil fasulye filan ekip toptan tüccara satıyorlar. Ertuğrul ağbim de orasını satışa vericem diye haber göndermiş bunlara. Herhalde ondan dolayı böyle söyledi dayımın kızı. Neyse ağbim birlikte onlarla gitti. Dayımı bahçeye indirmişler alzheimer hastası oldu yakın zamanda. Bahçede oturmuşlar, kahve içmişler, başka akrabalarda gelmiş. Tatlı kabağı, köy ekmeği filan vermişler bunlara. Neyse akşam yemeğine geldiler, Ayıptır söylemesi etli nohut, tarhana çorbası ve pilav yapmıştık. Eniştem geldiklerinde Ertuğrul ağbimin nohut sevmediğini, anneme fısıldamış, onlar dayıma gittiklerinde gittim alışveriş filan yaptım. O saatten sonra ya balık olur ya tavuk, ikinci bir yemek hazırladık hemen temizleyip mısır ununa buladık kızarttık. Gece çay ve muhabbet faslından sonra Ertuğrul ağbim ben dul kadının parasını yemem ( dayımın kızının kocası vefat etmişti. mahkemeye verse ev yerini parasını mecburen bu ödeyecek) diyerek dava açmaktan vazgeçti. Sevindik bizde, hemen ben dayı kızına mesaj attım içini ferah tut mahkeme olmayacak dedim. 
Ertesi gün kahvaltı faslından sonra eniştemin başka bir şehirdeki tarlaları için tutukları avukata gittiler, ağbimde onlarla birlikte gitti. Bin bir tembih ettim sakın köye uğrarlarsa mezarlığa giderler genelde, mezarlığa girme çukura falan düşersin arabadan inme dedim. Köy mezarlıkları eski mezarların yeri bile belli değil, üstüne basıyorsun da ilerliyorsun. Ben anneannemin mezarına bir kere gittim bir daha girmem dedim, dualarımı mezarlık dışından yaptım hep. Köye uğramışlar eniştem dayısına uğramış, yengesi dediği kişide önceden eniştemi istermiş sonra daha paralı diye eniştemin dayısı ile evlenmiş. Oturmuşlar sohbet etmişler, yenge enişteme giderken gül vermiş:)) gelince anlattı bayağı bir güldük, iyi ki teyzem hayatta değil, yoksa kavga çıkardı bu konuda. Yemeğimizi yedik, çayımızı içtik erken bir saatte yattık. 


Salı sabahı saat 6 da bulunduğum şehirden hareket ettik, eniştem evde kaldı. Saat 08:30 da nişantaşında doktorda idik. Göz muayehanesi için orada idik. Saat 10 da doktor geldi ölçümler yapıldı, ilk önce ağbim muayene oldu, sonra benim ölçümler yapıldı muayeneye girdik. Ziya bey ikimizi de muayene etti. Daha sonra tekrar damla yapıldı gözbebeklerinin büyümesi beklendi. Tekrar inceledi gözlerimizi. Benim gözlük numaramı değiştirdi, bir sorun yok dedi seneye tekrar görüşürüz dedi. Ağbimin ise gözündeki slikonu almak istiyor. Biz şimdilik düşünelim dedik, burada da göz doktorumuz var ona da bir danışacağız. Bana sorarsanız silikonu almasın derim, niçin? silikonu alırsa göz damarlarının tekrar kanama yapma olasılığı yüksek, bu da gerçekleşirse de tekrar dikişli ameliyat demek, silikonla gayet güzel görüyor işini yapıyor. Bakalım buradan Levent bey ne diyecek ona göre hareket edeceğiz.
Az önce misafirleri doyurduk, erzaklarını teslim ettik, tekrar İstanbul'a yolcu ettik, annem yatakları dahi toplamamış içeri girdim her yer dandini, ilk önce bulaşık yıkadım, sonra çarşafları yastık kılıflarını değiştirdim. Yarın için 2 makina çamaşır hazır.

Bu gece beni erken bir uyku bekliyor.....



8 yorum:

  1. Yorucu günlerden geçmişsin. İyi dinlenmeler diliyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol şebnem tek erkek varken 3 erkek olunca ev yordu biraz.

      Sil
  2. Oyyy çok ilginç satırlar, tanıdık aile meseleleri ...

    YanıtlaSil
  3. ay evde misafir tüm düzeni alt üst ediyor. Şükür bitmiş yorucu zamanlar :)

    YanıtlaSil
  4. ne keyifli anlatıyoon en çok da yemekler güzeel kikiki :)

    YanıtlaSil