İZLEDİKLERİM

11 Ekim 2020


ALONE

Jessica henüz genç yaşında kocasını kaybetmiş ve büyük bir yıkıma uğramıştır. Kocasının yokluğuna alışma konusunda çok zorlanan genç kadın, çektiği acının üstesinden gelebilmek için yaşadığı şehirden uzaklaşmaya karar verir. Kendine yeni bir hayat kurmak için büyük çaba göstermektedir. Fakat yeni taşındığı şehirde, başına beklenmedik bir şey gelecektir…


CADI

Prömiyerini yaptığı Sundance?in ?en ürkütücü filmi? şeklinde tanımlanan The Witch, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden, New England?daki cadı avlarından esinleniyor. Tiyatro ve film yönetmeni, senarist Robert Eggers?in büyük başarı kazanan bu ilk uzun metrajlı film 1630 senesinde geçiyor. Hıristiyan inançlarına sıkı sıkıya bağlı William ve Katherine, beş çocuğuyla beraber, geçit vermez bir ormanın yamacında yaşamlarını sürdürmektedir. Yeni doğan oğulları sırra kadem basıp bir de ekinleri solunca, aile batıl inançlar ile kendi korku ve kaygılarının esiri olur. Birbirlerini suçlamaya başladıklarında en derin korkularının da ötesinde bir kötülüğün hedefi olacaklardır.


ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ 1996

 İngiltere’nin asırlardır demir yumrukla yönettiği İrlanda’da 6 gün süren ve tarihe 1916 Dublin Posta Binası Kuşatması olarak geçen olaydan kurtulan tek isyancı, aslen ABD vatandaşı olan İrlanda kökenli Eamon De Valera (Rickman) olur. Diğer destekçilerinin çoğu hapsi boylamıştır. İçerden yeni fikirlerle çıkan Michael Collins (Neeson), direnişte yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu düşünmektedir. Dava arkadaşı Harry Boland (Quinn) ile birlikte İrlandalı Gönüllüler hareketini başlatır. Terörist saldırılar, gerilla hareketleri ve çok önemli casusluk operasyonları sonucu, İngiliz hükümeti kısa sürede zor bir duruma düşer. Cumhuriyetçi hareket bütün İrlanda’da yeşermiştir ve Collins artık özgürlük isteyen herkes için bir kahramandır. Bağımsızlığa giden yöntemler konusunda Collins’le aynı şeyleri düşünmeyen kişi ise eski arkadaşı De Valera’dır. Collins, kendine karşı savaş açan De Valera’yla uğraşırken bir yandan da dava arkadaşı Boland’ın sevgilisi Kitty Kiernan’a (Roberts) aşık olunca, birçok cephede mücadele etmek zorunda kalır.

 
DAS VORSPIEL 2019
 
Anna Bronsky, Konservatuar’da keman öğretmenidir. Meslektaşlarının uyarına karşı, içinde büyük bir yetenek gördüğü Alexander adındaki bir genci kabul eder. Alexander’ı yoğun katılımın olduğu yıl sonu sınavına hazırlayan Anna, bu sırada buz hokeyi düşkünü olan oğlu Jonas’ın ihmal eder ve kocasından gittikçe uzaklaşır. Seçmeler yaklaştıkça Anna, Alexander’ın daha üstün performans sergilemesi için çabalar.



10 yorum:

  1. Ben aralarından the witch'i izledim, hayatımda izlediğim en saçma ilk 5 film arasına girebilir:) sevgili yazar; sizin film hakkında bir eleştiri notunuzu bulamadım ve merak ettim:))

    YanıtlaSil
  2. sonuncuyu izlememişim. alone u görünceee alive/animas, bunları da izleeee :)

    YanıtlaSil
  3. seçmeler i izledim çok iyiydi yaaa :) ordaki oğlan gerçek kemancı çok başarılymış, 15 yaşında, berlinde :) bu filmim seçmeleri için de çok çalışmış, takmış kafaya filan :)

    YanıtlaSil