İNSAN SEVDİKÇE İYİLEŞİYOR

13 Ekim 2020

 

 
Dün hava pek bir güzeldi, sabah yapılan işlerden sonra pazar arabamı aldım doğru pazara. Alışverişleri sabit yerlerden yaparım, hemen sebze sergime gittim. Daha henüz yeni açıyordu, tanıdığımızın sergisi kendisi sergide yoktu. Geçen haftada öyleydi ilk ben siftah (alışveriş) yapmıştım. Bu hafta da aynısı olacak, adam beni gördü abla geçen hafta siftah sendendi satışlarım güzeldi, bu haftada inşallah aynısı olur dedi. Ben sebzelerimi seçtim, tarttırdım, hesap yapıldı 46 tl, 50 tl uzattım, siftah senden bereketi allahtan dedik. Oradan meyveciye gittim meyve mi aldım. Oradan marulcuya geçtim marul, maydonoz aldım. Daha sonra kırmızı bibercilerin olduğu kısma geçtim, kamber biber aradım, buldum 10 kilo aldım. Bu biberin salçası ile yapılan tarhananın rengi çok güzel oluyor aklınızda bulunsun. Daha sonra kent konseyinin dükkanına uğradım bir türk kahvesi söyledim 2 de elde açma soğan böreği paket siparişi verdim.
 
 
Kahveyi içtikten sonra minibüsle eve geldim, tek yolcu idim tıngır mıngır geldik şöförle. Evde aldıklarımı arabadan çıkardım kenara koydum, kamber biberleri kuyu başına aldı annem büyük tencereyide aldı doğramaya başladı. Yoldan geçen bulgaristan göçmeni teyzem annemle duvardan sohbete başladı, anneme salçayı nasıl kaynatacağının tarifini verdi:)) El elden üstündür ne yaparsın, belki püf noktası vardır. Kaynatırken toz şeker at içine demiş, bizimkide bu gün uyguladı.
 
Daha sonra ben evden çıktım saat 14:00 te kuaförümde randevum vardı. Oraya giderken zeytin ve yumurta aldım, şarküteriden mısır unu aldım, manavdan 4 tane havuç aldım bulunsun bazen lazım oluyor, yenmez bizde pek. Kuaföre girmeden önce soda ve türk kahvesi söyledim parktan ücretini ödedim, onlar kuaföre getirdiler. Tabii kuaför içinde yemek içmek yasak cezası var, kapının önünde sehpada içtim. İçeri geçtim Sancar boyayı dengeledi hazırlarken bende gelen kargomu elime aldım açtım.
 

Yeni gelen kitaplarım bunlar. Güz şenliği kitapları erken biterse bunlarıda okuyabilirim. Günahın üçrengine Sancarın eşi Burcu el  koydu, abla bunu ben okuyayım dedi. 
Dip boyamı yaptırdım, saçımı ensede kestirdim saç toplanmayacak gibi. Pedikürümü yaptırdım eve geldim. 
Annem biberleri kaynatmaya başlamış, yemek akşamdan ne kaldıysa onu yedik.
 
Sabah kalktık biber kaynatmaya devam ettik. Ortalığı topladım öğlen yemeği için tarhana çorbası yaptım. Erdal ağbiyi aradım taksici saat 15:30 da özel hastanede göz randevum vardı. Gerçi istanbula gittiğimizde doktora kontrol ettirdim de gözlük yazdı, özel almayayım sağlıktan yararlanayım diye doktora yazdırayım dedim. Hemde ağbimin gözündeki silikon alınsınmı alınmasınmı konusunu konuştuk. Aşırı derecede yağmur vardı  giderken, dönüşte dinmişti. 
Elektrik sayacını okumaya gelen kişi kapı bozuk olduğu için girememiş. Sabah komşunun damadı Mutluyu çağırdım, ben merdivene çıkamıyorum, Onu çıkardım merdivene sayacı okuttum bende aşağıda kağıt kalem yazdım. Elektrik şubesine gittim faturayı çıkarttım, ödemeye düştü. Birikmesin bir sonraki aya kalırsa 2 fatura zor gelir diye düşündüm.
Gelirken markete uğradım kırmızı mercimek ekmeğini sevdim ben tekrar yapacağım mercimek aldım, ağbime de peynir aldım. Eve geldim. 
Akşam yemeğinden sonra kitap okuma faslı, Yarına çıkalım inşallah.
 

Başlık TURGUT UYAR Şiirinden 

 


6 yorum:

  1. Günahın 3 rengini bende merak ediyorum..Muhtemelen Kırmızı Oda izleyici olmalısın..Minnoş yüreğine ne çok kitaplar sığdırmışsın diyerek devam ediyorum ahahaaa :):)
    Gör Beni muhteşem bi kitap..Elimde Aden var ve bir türlü başlayamadım..Sıkı bir Azra Kohen takipçisiyim..Beşiktaşta kitap cafe tarzı bir yerleri var neydi yaa oranın ismi Halfetiyaydı sanırım gitmeyi çok istiyorum eee bu blog yazısı gibi oldu neyse gideyim ben :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kırmızı oda hem masumlar apartmanı izleyicisiyim. Evet gör beni kitabını beğendim kısmetse bugün bitiyor kitap. Adeni okudum oda sürükleyici idi. Pi hariç tüm kitaplarını okudum AZRA KOHENnin bir ara kütüphaneden alıp okumam lazım. Gene gel beklerim:)) güle güle

      Sil
  2. masumlar apartmanı beni de sardı yazmıştım daha önce sanki. bu süreçte kardeşim eşini kaybetti. ağır ve duygusal açıdan zor zamanlardayız. toparlanma devam etme telaşı var üstümüzde. okumaya yeniden dönmem lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağolsun, Geride kalanlara Allah sabır versin. Kolay değil acısı bayağısürer üstü küllenir ama kapanmaz.

      Sil
  3. pansiyon huzur ve pelit ekmeğini merak ettim. yeşil peri gecesi müthiiş :)

    YanıtlaSil