İNSANIN DÜŞÜNENLERİ OLMALI

29 Temmuz 2020


Merhaba herkese, bu çiçekler belediyemizin diktiği çiçekler. yol boyuna beton çiçeklikler konuldu, içleri de böyle çiçekler ile dolu.
Sabahları yine erken kalkıyorum. Ağbimin şekerini ölçüp insülünü yapıyorum. Şeker biraz düzene girdi. Doktor insülünü değiştirdi, daha iyi dengeledi galiba bu insülün. Kahvaltıdan sonra iğne olmak için tıp merkezine gittim. Dönüşte bir şişe sirke aldım. Eve geldim cam sildim, halıları yaydım bir toz alma kaldı onu da yarın yapacağım.


Pazartesi günü pazardan balık biber almıştım, annem sirkeli yağlı turşu kurdu. Allah sağlık ile yemeyi nasip etsin. Birazda acılı çıktı biberler böyle daha çok severiz.


Yürüyüşte rastladığım bir pisicik...


Dergi okumalarına devam... Bu dergi bitti bile yerine bayan yanı dergisi okuyorum şu an. Film izleyemiyorum bu aralar...

Öğleden sonra ağbimin kızı ve torunu geldi. 2 ciye Antalya ya tatile gidiyorlar bu gün. Bayramda burda değiliz deyip bayramlaşmaya geldiler. Onlar otururken sütçü geldi sütü getirdi. Kaynattık yoğurt mayalamak için ılınmasını bekliyoruz.
Yarın biraz manav ve market alışverişi yapacağım. Görüşemezsek hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.

İnsanın düşünenleri olmalı
Merak edenleri
Hesapsız kitapsız değer verenleri
Uzakta olunca özleyenleri
Sesini duyunca sevinenleri olmalı…

Melih Cevdet Anday





10 yorum:

  1. Ben de uzun vadeli birşeyler hazırlıyorsam hep sağlıklı, huzurulu, mutlu sofralarda yemek nasip olsun diye kapatırım kapaklarını :)

    Can'ın motosikletinden kalkmayan kediler geldi aklıma fotoğrafı görünce. Ben de onların fotoğrafını çekip Can'a gösteriyordum. O da kızıyordu bana, fotoğraf çekme kedileri kov diye :D Hehehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç bu şekil düşünmemiştim kapatmayı kapakların:)) bundan sonra bende senin gibi yapayım bende.
      kediler güzel varlıklar hiç kovmayı düşünmedim:)) annem kovar ama ben beslerim:))

      Sil
  2. Babamda hiç sevmez, kovalar bahçeye giren kedileri:) Var bir huylanması ama neden söylemez.
    Burda da kapıya süt getiren sütçüler var, arabayla bir yerlerden getriiyorlar.Ama ben cesaret edemiyorum, burası şehrin göbeği en yakın köy taa nerelerde, o süt orada sağılıp buralara kadar çalkalana çalkalana nasıl geliyor kimbilir.Yine günlük kutu sütle yoğurt mayalamaya devam.
    İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi sütü taşıdıkları arabalar soğutmalı, uzak bie köyden de gelse bozulmaz.Bizim aldığımız sütçü bitişik komşumuzun köyünden gönül rahatlığı ile alıyoruz. size de iyi bayramlar.

      Sil