ÇOK ŞEY İSTERSEN ELİNDEKİNİ KAYBEDERSİN

25 Temmuz 2021

 

 
Herkese güzel bir hafta diliyorum... 
Bu haftayı bayram ile kapattık. Bahçe ile uğraştım ay oğlak burcunda iken ot koparmak gerekiyormuş, otları yoldum, bunu yapınca kızaran domatesler ortaya çıktı.
 

 Bunlar tohumdan ektiğim pembe domateslerim, bir tanesini afiyetle yedim, diğeri duruyor. 1 Ufak leğende yeşil fasulye topladık, onunda yarın yemeği olur herhalde.
 

 Komşumuz köyden kabak getirince fazlalık oldu bizde mücver yaptık hemen, içine tulum peyniride koydum.
 

 Cumartesi hem yürüyüş yaptım hemde yeni açılan bir cafede oturdum kahve içtim.



 Anne artık mama yerken ufaklıkları yanında istemiyor, hırlıyor paylaşımcı değil.


Şu an evin yan tarafında düğün var, aklım dağılıyor müzikten:)) yazacak bir şey bulamıyorum:)) slov dans müziği çalıyor... çok severim slov dansı....
 
şarkı bu:))


Bu şarkı bitti:)) 
çiftetelli havalarına geçtik:)) 
evin içinde oynayabilirim değil mi????????????
 

 görüşürüz kendinize iyi bakın:))


10 yorum:

  1. Domateslerin mis kokusunu duyar gibi oldum. Mücvere bayılırım, afiyet olsun :) şu oyun havaları boşa gitmesin, azcık da biz oynayalım bari :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet domates güzeldi, tohumu verenden Allah razı olsun.
      Oyun havası akşam yan sokakta idi, evde oynadım gitti:)) düğüne gidemiyoruz nasılsa...

      Sil
  2. evbahçe dergisini, her zamanki gibi migros'tan aldım. doğan grubu dergisi. vardır ya her yerde :)

    YanıtlaSil
  3. Ay düğünler yaz boyunca bizim evde. Nasıl müziklerle başlarsa başlasınlar Angaranın Bağlarına bağlanıyorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma bizimde öyle Handan yolun karşısı başka mahalle bizde, boş arsa var karşımızda düğünler hep orada olur. Fakat bir zaman önce ölçüm yaptılar bina başlayacaklarmış. Altta düğün salonu olacakmış:)) işimiz var...

      Sil
  4. Merhabalar.
    Bayramlar bitti. Artık önümüzde kış hazırlıklarının yapılacağı uzun bir süreç var. Bulgur, yarma, düğül, mercimek, nohut, salça, mantı, reçeller, marmelatlar, pekmez, biber, patlıcan, kabak kurutmaları, salça, turşular vs Kolay gelsin hepimize.

    Maş'Allah sizin bahçede domatesler olmuş bile, ağız tadıyla tüketin. Bizim bahçedeki domatesler ufak ve hala yeşil. Geçenlerde tek bir tane kırmızı olgunlaşmış gördük, yarısının rengi kahverengiydi, yani bir hastalık vardı. Bakalım diğerleri nasıl olacak.

    Mücver de gerçekten çok güzel oluyor. Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim. Kedi ve köpek anneler de bazen bu tutum ve davranış gözlemleniyor. Neden böyle davrandıklarını anlamak mümkün değil. Hani biz insanlar da sofralarda çocuklarımızla bazen iyi geçinemeyiz. Ama bizimkisi göz darlığı, boğaz kıskançlığı değil de tam zıddı olarak yemesi içindir.

    Evet sadece insanı üzmek değil, diğer hatalı davranışlar için de ikiden fazlası ile karşılaşıldığında dikkatli olmak gerekiyor.

    Mahalle düğünlerine gelince; hem yasaklıyorlar, hem de çevreyi rahatsız etmelerine müsaade gösteriyorlar. Müzik sesini kendileri duyacak kadar yükseklikte açmaları gerekirken tüm mahalleye duyuracak yükseklikte açıyorlar. Bir de şu havai fişekler olmasa çok daha iyi olacak. Hem üretimi, hem depolanması, hem de kullanması çok riskli olan bir gösteriş çılgınlığından başka bir şey değil. Üretimi, satışı ve kullanılması yasaklanmalı.
    Güzel ve keyifli bir paylaşımdı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış hazırlıklarına biz bu hafta başlıyoruz. Köye bamya siparişi verdik onu bekliyoruz, dondurucuya atacağız.Domatesler tek tek oluyorlar.Mücver evet güzeldi, yarın kısmetse tekrar yapacağım.Mahalle düğünleri başladı ama hastalıkta çoğaldı ona dikkaat çekerim. Gitmek şart değil.. hediyesini verirsin döner gelirsin olur biter.

      Sil
  5. Resmen domates ve kabaktan canım çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tazesinden en kısa zamanda edinmeniz dileğiyle sevgiler.

      Sil