UZUN GÖLGELER DANS EDİYOR GÜNÜN SONUNDA

21 Temmuz 2021

 

 
Cahit Zarifoğlu’ndan; 
“Üstadım” dedim, “Bayrama ne alayım?” 
Dedi: “Birkaç piri fâniden gönül, birkaç çocuktan gülücük, alabilirsen birkaç fakirden de duâ al.”
 
 
Evimin bahçesine atilan maskeden de sokak kapımın açılması ile bahçeme doluşan kaldırımdaki maskeden de yıldım.
 Bu kadar mı pis olunur? 
Nerede belediye temizlikçileri şu Kuştepeye bir eğitim verin kaldirima bahçeme attıkları yetmiyor bir de yerdekini alıp silkeleyip ağzına takıp şehir içi minibüse binen var markete giren var. 😦😧😧😫
Biter mi bu pislikte hastalık kesinlikle bitmez.
Belediyeme atıfta bulundum bu yazı ile, instagramda yayınladım. Bir şeyler değişir mi hiç sanmam roman milletini zor eğitirsin. Arife günü elime eldiven takıp bahçemi temizledim, kaldırımları süpürdüm pislikleri öbek yaptım kürek ve süpürge ile tenekeye doldurup çöp konteynırına attım. 
Evin tam karşısında çöp konteynırı var, tercihleri yere atmak oluyor. Bayramın birinci günü de bahçe betonlarını yıkamışım, roman çocuklardan biri geçerken içtiği gazoz şişesini benim bahçeye atıp betonda patlattı 😡😡😡😡😡😡
Pislikler 10 adım atsa cam konteynırı var, oraya atsa olmuyor. Resmen gel beni yakala yola yapıştır diyor 😠😠😠
Elime aldım küreği süpürgemi bağıra bağıra beton süpürdüm, yıkadım tekrar.
 


 Artık fasulye yeşilliklerinin içinde, nerede gölge bulurlarsa orada yatıyorlar.
 

Bayramın 2. günü, 2. aşı randevum vardı, oraya gitmek için evden çıktım. 
Artık siperlikli şapka kullanıyorum, ağbim almıştı önceki yıllarda iyi geldi bu sıcaklarda. 
Yolda şehir içi minibüsü geldi, yanımda durdu. Baktım tanıdık, Ramazan ağbi, yenge de arabada bayramlaştık karşıdan, ben götürürdüm ama hastane ters kalıyor dedi Ramazan ağbi, köye gidiyorlarmış, köy yoluda bizim oradan geçiyor. Kalsın, iyi bayramlar dedim ayrıldım. 
Nokta dediğimiz yol ayrımına geldim, baktım ağbimin arkadaşı yine şehir içi minibüste çalışan Candaş ağbi, Nereye dedi? hastaneye aşıya gidiyom dedim, atla dedi, baktım 2 numara tabelada:)) şansa hastaneye işliyormuş hattı bu hafta.
 Hastaneye gittim aşımı oldum, bekleme salonunda 15 dakika bekleyin dediler, beklerken komşunun torunları kızı ordaymış karşılıklı koltuklarda sohbet ettik, onlar gitti bende süreyi doldurdum, kalktım geleceğim, bizim fabrika kapanınca şirketin İzmir fabrikasına geçen arkadaşla eşi geldi, hadi onlarla da bir sohbet 12 yıl kalmış emekli olmasına Allah yardım etsin. Ayrılırken İzmir mamul depoda çalışan arkadaşlarıma selam gönderdim. Dönüşte minibüse binmeden yürümeye başladım. A101 açıkmış Glutensiz makarna buldum ondan aldım. Emine Hanım porsiyonları küçültün dedi ya:)) ağbime tabaklar büyük geliyor, bulursan küçük tabak bak demişti, bakındım göremedim.
 A101 den çıktım Habiboğlu'nda  pastanede bir kahve molası verdim, soğuk baklava bakayım dedim 1 saat sonra gelecek dediler. Bir sade türk kahvesi dedim, baktım tanıdığım  Hülya abla orada,
- iyi bayramlar nasılsın dedim? 🙋
-tanıyamadım dedi
maskeyle, şapkayı çıkardım😉
-Allah kahretmesin sen misin dedi:))
Fazla takılmadım, hemen kahvemi içip ayrıldım. 
Yoldan geçerken bakkaldan gazetemi aldım. 
Bizim caddeye geldim orada ki A101 e uğradım. Baktım ufak poselen yemek tabağı var, hemen altı tane aldım. Kuşlara iri bulgur atıyorum ondan bir paket aldım. Eve yürümeye başladım arkadan bir araç dıt dıt korna yaptı yanımda durdu. Baktım benim arkadaşım Ayhan, bizim mahalle hattına çalışıyor minibüsü ile, hemen geçtim araca, para uzattım almadı sağolsun, evin tam önünde indirdi, evdekilere de selam söyledi, iyi bayramlar dedim indim.
Bugün minibüsten yana şanslıydım:))
 
Eve girdim, annem;
- Elindeki paketleri bırak, ağbin koyun yoğurdu istiyor dedi.
Hoppala burdan yakalım, ters geri döndüm. 
Süzülmüş kardeşlerin satış dükkanı açıldı bizim eve yakın. Ağbim oranın koyun yoğurdunu ve paçal peynirini( koyun,keçi,inek sütü karıştırılarak yapılır) çok sever. Önceden rahatsızlanmadan önce Kırklareline Çarşamba günleri pazara gittiğinde oradan alır eve getirirdi. Bayrama 3 gün varken açıldı dükkan bizim caddeye, bende ağbime sürpriz yapıp 1 kalıp paçal peyniri aldım ona, müjdemi de istedim. Artık devamlı alırız peynirden ve yoğurttan.

Bayramlaşmaya sadece 2 aile geldi şimdiye kadar. Akşam yemekten kalktık, dayımın oğlu, eşi 2 kızı geldi. Mesafeli bayramlaştık ve öyle oturduk. Hemen çay yaptım, kahve yapmak hadi için gidin demek gibi bir şey geliyor bana geceleri. Bayağı uzun süre oturduk sohbet ettik. Bugün de komşu geldi kızı ve torunu ile yine mesafeli oturduk. 

Pek film ve kitap okuyamıyorum. 
Akşamları ağbimin kayıtlı cep telefon numaralarını temizliyorum. Öyle şekillerde telefon kaydetmiş ki çoğunu hatırlamıyor. Mesela KG gibi:)) ölmüşleri rahmetle anıyoruz silerken, diğerlerini de düzelterek kaydediyoruz, hatırlayamadıklarını direk delete yapıyorum 571 kişi var:)) tüccarı, pazarcı arkadaşı vs. Şu an K harfindeyiz Akşama devam ederiz yine...
1. gün kurban telaşı ve taksim ve dağıtımı vardı. Bu gün de aşı telaşı belki yarın bir film izlerim diyorum.

Hepinize güzellikler diliyorum.



 
 
 

6 yorum:

  1. İlk baştaki çiçek harika görünüyor. :)
    Yere çöp atan insanları ben de anlamıyorum hiç.
    Herkesle karşılaşmışsınız ne güzel. :) İyi bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pinterestten o çiçek ismini bilmiyorum. Ben bu çöplerde isyanları oynuyorum inanın.
      İyi bayramlar,

      Sil
  2. İyi bayramlar. İnsanlara özel eğitim mi vermek gerekiyor. Yere çöp atılmaz. ya da her insanın başına nöbetçi. Paçal peynirini ilk defa duydum. Şanslı gününüzdeymişsiniz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi bayramlar, Maalesef bazıları eğitimsiz anlamaz. Paçal peyniri bulursanız deneyin güzeldir.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Belediye çalışanları da bazen yetişemiyor insanların bitmek bilmez pisliklerine. Nasıl olacak böyle, nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum. Müthiş bir cahillik, görgüsüzlük, umursamazlık hâkim. Çok ama çok sinir bozucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son zamanlarda temizliği aksattılar ne yazık ki...

      Sil