İZLEDİKLERİM 2023/31

10 Kasım 2023

 

 
QUIZ LADY 2023
 

Bahsi geçen film, oyun şovlarına sınır tanımayan bir kadın ve onun yabancılaşmış kız kardeşinin; annelerinin kumar borçlarını ödeme çabalarını anlatıyor.

Ana karakterlerimize bakarsak, bir tarafta oyun şovlarına adeta bağımlı bir kadın var. Onun keyfi, kahkahaları, hevesleri bu renkli ve heyecanlı dünyada. Diğer tarafta ise bu dünyadan oldukça uzakta, birbirlerini anlamakta zorluk çeken bir kız kardeş. Fakat film boyunca, birbirlerine olan yabancılıklarını bir kenara bırakıp annelerinin kumar borçlarını ödemek için işbirliği yapıyorlar.

Filmi izlerken, her ne kadar ana konu borç ödeme olsa da, aslında gücünü iki kız kardeşin ilişkisinden alıyor. İki tamamen farklı karakteri bir araya getiren bu durum, izleyenlere hem duygusal anlamda bir yolculuk yaşatıyor, hem de kahramanlarımızın hayatlarına derinlemesine bir bakış kazandırıyor.

Özellikle oyuncuların canlandırdıkları karakterlerin özünü yakalamaları ve ikna edici performansları, bu filmi izlemeyi keyifli hale getiriyor. Ayrıca annelerinin borçlarına çözüm ararken yaşadıkları zorluklar ve bu süreçte geliştirdikleri kardeşliği seyretmek, hem hüzünlü hem de umut verici.

Bu filmi izlerken, kurgusal bir dünyada da olsa, oyun şovlarının renkliliğine ve eğlencesine tanıklık ediyorsunuz. Ancak asıl odak noktası kahramanlarımızın içinden geçtiği durum ve ikilemleri. Elbette kumar borçları, onlar için hayatlarını alt üst etse de, bir yandan da bu durumun getirdiği güçlü bağları ve yeniden yakınlaşmayı izlemek son derece değerli.

Sonuç olarak, bu filmi izlerken; heyecan, hüzün, eğlence ve duygusal derinlikleri bir arada bulacaksınız. İki kız kardeşin annelerinin borçlarına çözüm arayışlarını, bu süreçte birbirlerine olan yakınlaşmalarını ve kendi hayatlarının da değişimini gözler önüne seren bu film, sinema severler için kaçırılmaması gereken bir seçenek olacaktır.

 

Puanım:****

 

SEVİYE 16

Oldukça katı kurallara sahip bir yatılı okul olan Vestalis Akademisi’nde kendisini hapishanede sıkışmış gibi hisseden pek çok öğrenci vardır fakat bunların en başında özgürlüğünün elinden alındığını düşünen 16 yaşındaki genç kız Vivien gelmektedir. Genç kız, buradaki zamanını doldurmak için içine kapanmaya ve kimseyle arkadaşlık kurmayıp, kimsenin arkasında olmayarak sesini çıkarmamaya karar vermiştir. Genç kızın bu planı, ne yazık ki çok da uzun sürmeyecektir. Eski ve en yakın arkadaşlarından birisi olan Sophia, okula geri döner. Eskiden ikilinin arasından su sızmazken, Sophia, Vivien’e ihanet ederek okuldan ayrılmayı seçmiştir. Fakat arkadaşının okula geri dönmesiyle, her ne kadar ona kin tutsa da, ikilinin bu hapishaneyle tıpatıp aynı olan okullarıyla ilgili aydınlatmaları gereken korkunç bir gerçek vardır. İkili, bu okulun neden hapishaneye bu kadar çok benzediği ve kendilerinin buraya tıkılmalarındaki amacın ne olduğu gerçeğini çözmeye çalışırken, kendilerini çok büyük bir riske atarlar. Kızlar ya kaçacaklardır ya da bu karanlığı aydınlatmaya çalışırken öleceklerdir!

Puanım:***


KEDERLE BAŞ ETMEK 2023

En iyi iki arkadaşı parlak bir gelecek hayal ederek uğraşırken, Ma Fé ise maddi açıdan sıkıntılı bir dönem geçirmekte ve yazamadığı bir kitabını yetiştirmek için çok az bir vakit bulunmaktadır.

Hayat bazen gerçekten de tuhaf olabiliyor, değil mi? İşte benim durumum da tam olarak böyle. En yakın arkadaşlarım, gelecekleri için yüksek hedefler belirlemiş, başarıya giden yolda emin adımlarla ilerlemekte. Ben ise ne yapacağımı bilemez halde, kafamda binbir düşünceyle dolaşıyorum.

Aslında, bu durum beni oldukça sıkıyor. Geleceğim için belirli bir planım yok ve her gün, nasıl bir adım atacağımı düşünmekten yoruluyorum. Arkadaşlarımın istikrarlı bir kariyer yapma hayalleri beni kıskandırıyor ve tükenmişlik hissiyle boğuşuyorum.

Bu sıkıntılı dönemde en büyük sorunum, masanın üstünde duran tamamlanmamış kitabım. Yazmaktan büyük bir zevk alıyorum ancak son birkaç aydır bu tutkumu besleyecek zamana ve enerjiye sahip değilim. İçimdeki yaratıcı ateş tamamen sönüyor ve umutsuz hissetmeye başlıyorum.

Geriye doğru düşündüğümde, bu duruma nasıl geldiğimi anlamak zor oluyor. Belki de motivasyon eksikliği, kendi iç dünyamda kaybolmam ve bu durumu çözümleyecek bir rehberliğe ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Belki de en iyi iki arkadaşımın başarıları beni korkutuyor. Kendimi onlarla karşılaştırdıkça kendimde bir eksiklik hissediyorum ve bu da benim motivasyonumu daha da azaltıyor. Ama her şeye rağmen, bu durumdan çıkış yolunu bulmalıyım.

Belki de yapmam gereken şey, içimde saklı kalan potansiyeli keşfetmek için yeni şeyler denemek olabilir. Kitabımı tamamlamak için kendime zaman ayırmalı ve yaratıcılığımı yeniden canlandırmak için çaba sarf etmeliyim.

Sonuç olarak, belki de en iyi iki arkadaşımın parlak gelecek planlarına sahip olmamak canımı sıkıyor, ancak bununla baş etmeyi öğrenmeliyim. Kendimi geliştirmek, tutkularımı takip etmek ve umutlarımı kaybetmemek için çaba sarf etmeliyim. Hayatta herkesin kendi hikayesini yazacağı zamanlar da gelir. Şimdi benim zamanım.

 Puanım:***
 
İKİZ- THE TWIN 2022 

İkizleri olan ailemiz iki çocuğun birisinin farklı olduğunu ve bir şeyler tarafından ele geçirildiğini düşünür. Ve malesef ki korktukları her şeyin gerçek olduğunu fark ederler. Korku dolu bu yapıtta sizleri güzel bir gerilim dolu ana hikaye bekliyor.
 
Puanım:***

6 yorum:

  1. Güzel filmlere benziyorlar, ben de izlemeye başlayabilsem artık.

    YanıtlaSil
  2. Yazı çok iştah açıcı, lakin ben hâlâ televizyon ekranından film izleyememe özürlü. Neyseki dizi izlemeye kısmen alıştım, darısı filmlerin başına diyerek yutkunuyorum şimdilik:)

    YanıtlaSil
  3. The Twin filminin konusu merak uyandırdı. Listeme ekliyorum. :)

    YanıtlaSil