İZLEDİKLERİM 2023/34

25 Kasım 2023

 

 
BURSA BÜLBÜLÜ 2023
 

Bursa Bülbülü, 2023 yapımı bir Türk komedi filmidir. Ata Demirer'in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Ata Demirer, Cem Gelinoğlu ve Özge Özacar yer almaktadır.

Film, Bursa'da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapan Cengiz'in (Ata Demirer) hikayesini anlatıyor. Cengiz'in en büyük hayali bir gün kaset çıkartmaktır. Tesadüf sonucu Taşkın (Cem Gelinoğlu) ile tanışan Cengiz, Taşkın'ın dönemin ünlü bestekarı Şerafettin'in bir bestesini kendisine vermesiyle hayallerine bir adım daha yaklaşır.

Cengiz, Şerafettin'in bestesi ile bir kaset çıkarmak için ağabeyinden borç alır. Ancak, bu süreçte kendisini, Taşkın ve Taşkın'ın kardeşi Arzu (Özge Özacar) ile birlikte birbirinden talihsiz bir dizi olayın içinde bulur.

 Puanım:*****
 
UMUDU YAKALAMAK 2023
 
John Colter, Afganistan'da savaşırken yaralanmış bir Deniz Piyadesi. Savaştan döndüğünde, fiziksel ve psikolojik yaraları ile başa çıkmaya çalışırken, artık eski hayatı için bir yer olmadığını fark eder. Montana'daki bir VA tesisine gönderilen John, burada yaşının iki katından fazla olan huysuz, inatçı bir sinek avcısı olan Ike ve eski askerlere yüksek sesle kitap okuyan yetenekli bir fotoğrafçı olan Lucy ile tanışır. Ike, John'a sinek avcılığının inceliklerini öğretmeye başlar. Bu sayede John, savaşta yaşadığı travmayı biraz olsun atlatmaya başlar. Lucy ise John'a, savaşın dışındaki hayatın güzelliklerini hatırlatır. John, Ike ve Lucy ile olan ilişkileri sayesinde, yavaş yavaş yeni bir hayata adım atmaya başlar. Artık eski hayatının geride kaldığını ve yeni bir amaç bulmak zorunda olduğunu fark eder.

Puanım:****

PRESS PLAY 2022

Laura ve Harrison, müziğin evrensel ve bağlayıcı dilinde buluşmuş iki ruhtur. Bu duygusal ve ritmik aşk hikayesinde, ortak bir müzik sevgisi üzerine inşa edilmiş bir ilişkileri vardır. Hayatlarını melodiler, şarkılar ve duygusal anılarla süsleyen bu çiftin hikayesi, trajik bir dönüm noktasına ulaşır; ölümcül bir kaza.

Kaza, ikilinin yaşadığı bu renkli dünyayı karartır. Ancak, Laura'nın keşfettiği beklenmedik bir şey, umutsuzluğu yeniden umuda dönüştürür. Laura ve Harrison'ın birlikte oluşturdukları, duygularını ve anılarını barındıran özel bir mixtape'ın, zamanda geriye götürebileceğini keşfeder. Bu, Laura'ya, Harrison'ı kurtarma şansını verir. Onu ölümcül kazadan kurtarabilecek bir umut ışığı belirir.

Film, bu romantik ve heyecanlı yolculuğu izleyiciye aktarırken, bir yandan da film müziklerinin önemine dikkat çekiyor. Anıların ve sevdiklerimizin, melodiler ve şarkılar aracılığıyla nasıl hayat bulduğunu görmek, bu filmi özel kılan unsurlardan biridir. Tüm bunlar ve daha fazlası, Laura ve Harrison'ın müzikle beslenen aşklarını izlerken, izleyicilerin gözünde birer nota olarak hayat buluyor.

 
Puanım:*****
 
A BIT OF LIGHT 2022
 

Yaklaşık kırk yaşındaki Ella zorunlu olarak babası Alan ile birlikte yaşamaya dönmüştür. Ella, genç kızlarının geçici velayetini eski kocası Joseph ve onun yeni partneri Bethan’a vermiş olup, bu süreçte ayıltıcı maddelerden uzak durmayı amaçlamaktadır.

Ella, hayatının dört bir yanında çalkalanırken, babası Alan’ın evine sığınmak zorunda kalmıştır. Bu, hiç de kolay bir karar olmamıştır. Kendisini bir yandan belirli bir çaresizlik içerisinde bulurken, diğer yandan aile değerlerine ve köklerine tutunma ihtiyacını hissetmiştir.

Ella'yı daha da zor bir duruma sokan, eski kocası Joseph’in yeni partneri Bethan’ın varlığıdır. Hayatında bu yeni figürün oynamaya başladığı rol, Ella'nın kendi yaşamındaki yerini, geleceğini ve rolünü sorgulamasına neden olmuştur. Ella’nın genç kızlarının temeldeki geçici velayeti, bu durumu daha da karmaşık hale getirmektedir.

Böyle bir hikayesi olan Ella, hayatta kalma mücadelesi ile ayakta kalmaya devam ediyor, bağımlılıklarından kaçmaya çalışıyor ve hayatın zorluklarına karşı durmaya kararlıdır. Hayatındaki bu tüm karmaşa ve zor durumlarla karşı karşıya gelirken, Ella’nın hikayesi bizlere, hayatta her zaman bir çıkış yolu olduğunu hatırlatıyor.

 

Puanım: **

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder