BÜYÜ OLAYLARI

18 Temmuz 2024

 

 
 
Ceren hanımın bu videosunu dinleyince aklıma geldi büyü bulmam ve kitabına göz atmış olmam. Bu konuları size aktarayım dedim.
 
Sene 1990 Aylardan Haziran günlerden Cuma saat 11 de son final sınavım var ona gideceğim, geçtiğimiz bir haftada evdeki tüm eşyalarımı zaten toparlamıştım. Cuma sabahı da yorganımı, yastığımı çuvalladım sınava gittim, çıkışta eve geldim, taksi çağırdım, kızlarla vedalaştım, rıhtıma geldim. İzmirden kalkan otobüs geldi, eşyaları bagaja verdim, kendimde koltuğuma yerleştim, 2 yıllık aile ayrılığından sonra eve gitmek üzere yolculuğa başladım. Saat 18:00 gibi şehrime ulaştım taksi ile eve geldim. Ooooooooooooooo artık okul bitti, sırada staj günleri ve işe başlama günleri var. Stajımı büyük bir kuruluşta annemin halasının damadının ayarlaması ile başladım.  Stajın yarısında bayram geliyor evdeyim ve temizlik yapıyorum. Eve girişte bir alan var ayakkabılık filan var, annem de kışın o alanda kapıya gazete sıkıştırır, bantlar, kapı altlarına filan eski kilimler koyar ve kışın çiçek saksılarını orada muhafaza eder. O alanı annem boşaltmış bende girdim oranın örümcek ağlarını alıyorum. Bir şey dikkatimi çekti, yerden saçağa kadar giriş kapımız var, saçakla kapı birleşim alanına bir beyaz kağıt konulmuş. Anneme dedim ki niye koydun o kağıdı oraya sırıtıyor orada dedim. Annem ben koymadım dedi, evin temizlik merdiveni ile  o yere ulaşamadık. Dışarı çatıya çıkmak için kullandığımız uzun bir ağaç merdiven vardı onu getirdik, zar zor o kağıdı oradan aldık. Aşağıya inen annem bana oku dedi. ( annem ilkokul 3ten terk okutmamışlar, arapça da bilmiyor. ) Ben Türkçe harflerle yazılanları ona okudum, arapça harfleride okurum ama Türkçe'de karşılığı nedir bilmem dedim. Benden kağıdı aldı rahmetli komşumuz Hürkiye neneye gitti, anne Kuran okumak ayrı harfleri türkçeye yerleştirmek ayrı dedim ama beni dinlemedi gitti. Büyüyü ağbime yapmışlar, eşinden ayrılıyordu mu yoksa boşanmış olabilirmiydi hatırlamıyorum orasını. Annemden babamdan ayrılıp eşine dönmesi konusunda idi büyü. Annem Hürkiye neneden geldi, büyüymüş bu dedi. Babamı bekledik o geldi, durumu anlattık kağıdı eline verdik. Babam böyle muska filan buldunmu yapanın başına de  akarsuya at derdi. 
Büyü yapan kişiye geri döner derdi.
Büyü yapanda yaptıranda bizim dinimizden değil derdi.
Bisikletine atladı o kağıdı aldı, şehrimizin akarsuyuna gitti yapanın başına demiş akarsuya atmış. 
Ağbim eşine dönmedi, fakat eşinin ailesi üzgünümkü kötü şeyler yaşadılar. 
Kimin yavrusunu kimden büyü yoluyla ayırmaya kalkıyorsun??????????????????? 
Bir olayda işyerinde yaşadım. O zaman büyük firmada değil, kırmızı kasalı bira firmasındayız. Odamdan günde bir kaç kez personel bölümüne geçiyorum, tek bir bayan çalışanı var. Ben odaya girdikçe elinde bir kitap var onu çekmeceye hızla saklıyor. Ben de kitap kurdu olarak o kitabı çok merak ettim. Ne kitabı dedim ilk önce iş kanunları dedi, kanunsa niye saklıyorsun dedim, ordan girdim burdan çıktım, kitabı çekmeceden çıkarttım, kitap benim değil X'in dedi.
Kitabı biraz okudum dualar var ama bildiğimiz dualar değil, mesela geceyarısı ...... rekat namaz kılacaksın, bu duayı okuyacaksın, senin karşına bir varlık çıkacak sen ne istersen gerçekleştirecek. Bizim kız oradan bir dua bulmuş, o duayı elmaya okuyacak , o elmayı yiyecek kişide onunla evlenecek. Evlenmemişti o zamanlar, evde kaldım korkusu vardı kendisinde. Bende bir dua yazdım, işlerin açılması için fakat ben korkudan uygulayamadım o dua öyle kaldı, sonra toprağa gömdüm galiba.  Bayan arkadaş kendisi elmaya okumuş, içerden mühendislerden ..... kişiyi çay içmeye çağırmamı ve bu elmayı ikram etmemi istedi. Ben yapmam kendin çağır kendin ver dedim odama geçtim. Bilmem çocuk o elmayı yedimi, ama şirketten başka bir bayanla evlendiğini dün gibi hatırlarım.
Bu şirkette çalışmamız 4-5 yıl idi sonra büyük firma geldi satın aldı. Onlar ile çalıştığımız dönemde bir anda eski patron hem gazetelerde hem Tv de boy göstermeye başladılar. Oğlu bir cinayet işlemişti ve basında bu cinayetin bir ritüel olduğu yer alıyordu, hemen aklıma o kitap geldi, çünkü öyle şeylerde vardı yanılmıyorsam kitapta. O kitap patronunmuydu yoksa sorusu şeklini aldı bende.
 

7 yorum:

  1. Merhabalar.
    Hemen ben de karşılaştığım bir muska kitabından bahsedeyim. Kitabın ismi "Hayat-ül Hayvan" Yazı dili Osmanlıca. Kitap büyük boy ve oldukça kalın ve ciltli bir kitaptı. İçinde neler vardı, neler!..

    Bir tane örnek anlatayım: yumurta iyice haşlanır kabuğu soyulur. Daha sonra bir bıçağın iki tarafına da bir takım Arapça lafızlı dua ya da ayetler sabit kalemle yazılır ve o bıçakla yumurta ikiye bölünür, yarısı bir eşe, diğer yarısı da diğer eşe yedirilir. Bu bir şirinlik muskası olacağı gibi, arayı bozma da olabilir.

    Bakın ben muskacı hocaların diyarında yaşıyorum. Ama bunların hiçbirine inanmam. Ben de güzel şirinlik muskası yazarım. Önemli olan muskaya ihtiyaç duyanın muskaya olan inancıdır. Sen içine ne yazarsan yaz, hiç önemli değil. Muska insanın içindeki ateşi, gücü ortaya çıkarıyor, insan kendi kendini tamir ediyor. Muska sadece seni tetikliyor.

    Her insanın içinde kendi kendini tamir etme gücü var, işte tüm mesele o gücü ortaya çıkarmak. Gücün ortaya çıkarılması için bir itici güç lazım, işte o da muska...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda fazla bir bilgiye sahip değilim. Bu tür şeylere yaklaşmaktansa dua etmeyi tercih ederim. Bence gücü ortaya çıkaran şey muska değil enerjidir. Çünkü insan duygulardan ve enerjiden oluşur.
      Sevgiler, saygılar,

      Sil
    2. Merhabalar.
      Gücü ortaya çıkaran şeyin muska olmadığına, enerji olduğuna ben de inanıyorum ancak, cahil ve körü körüne inanmış insanların bu gücünü ortaya çıkarmak için muskayı tercih etmeleri olayını açıklayabilmek için, onları anlatabilmek için o ibareyi kullanmıştım.
      Çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Açıklama için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Büyü işi ile kim uğraşırsa başta kendisi çarpılır bence, zira aklını fikrini bu işe verdikçe kendi kendini bir şeylere farkında olmadan şartlıyordur. Müslüman toplum arasında bu tür işlerin yaygın olması olsa olsa imani zayıflığın belirtisidir.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben baştaki videoyu izlemeni tavsiye ederim, farklı bakış açılarını da dinlemek lazım.

      Sil
  3. amanin sahiden oluor mu bunlar yaa :)

    YanıtlaSil