OKUDUKLARIM 2024/50 SAKLI KANATLAR HİKAYELER

21 Temmuz 2024

 

 
Efsaneye göre Zümrüdü Anka kuşu, kuşların hükümdarıymış. Bilgi Ağacı’nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş. Kültürlü ve bilgin oluşu sayesinde herkes tarafından saygı görürmüş. Özellikle kuşlar âleminde, ters giden her şeyin çözümünü Anka kuşu bulabilirmiş. Anka kuşunun diğer adı Simurg’muş. Kuşlar Simurg’a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürlermiş. Ama içlerinden onu gören olmamış. Günün birinde Simurg ortalıktan kaybolmuş. Diğer kuşların tümü onu aramak için yollara düşmüşler. Simurg’un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı’nın tepesindeymiş. Bir gün uzak ülkelerin birindeki kuş sürüsü, Simurg’un kanadından bir tüy bulmuş. Böylece tüm kuşlar Simurg’un var olduğunu anlamışlar.

KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Zevkle okuduğum bir çocuk kitabı oldu. 

KİTAPTAN ALINTILAR;

Kibir ve şükürsüzlük insanı ne kadar çirkinleştiriyorsa, şükür ve kannat sahibi olmak da insanı bir o kadar güzelleştiriyor.
*****
Halbuki yiyeceğini paylaşsaydı, rızkı artardı.
*****
Bilge kişilerin daima elleri öpülür.
*****
Nankör ve kötü insanlar olduğu kadar, çok iyi insanlarda var. O kötü insanlar var diye sakın hayallerinden vazgeçme. Hayaller insanı hedefe ulaştırır. Tecrübe yaşana yaşana kazanılır. Bizler kızmadan, üstümüze düşen vazifeleri en güzel şekilde getireceğiz. Dolu ağüaçlara zarar veriyor diye, ağaç çiçek açmaktan, meyve vermekten, herkese gölge olmaktan vazgeçmiyorlar.  Önemli olan üzerimize düşen görevleri, layığı ile en güzel şekilde yerine getirebilmektir. Değerli büyüklerden Ali Fuat Başgil, 
ÜŞENME, ERTELEME, VAZGEÇME
diye ne güzel söylemiş.



6 yorum:

  1. Kaf Dağı'nın doruklarındaki Anka Kuşunun öyküsünü her zaman çok severek anarım. Çocuklar için olduğu kadar yetişkinlerin de ders alarak okumaları gerekir diye düşünürüm...
    Ali Fuat Başgil Hayat pusulasını ne güzel özetlemiş: " Üşenme, Erteleme, Vazgeçme "
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Alıntılar bile ne kadar güzel. Severek okuduğunuza eminim (:
    Üşenme, Erteleme, Vazgeçme çıktısı OKS hazırlık dönemlerinde odalarımızda sınıflarımızda kitap kapaklarımızda her yerdeydi ayy o zamanki öğretmenimi hatırlattınız bana (:

    YanıtlaSil
  3. Ay ne kadar güzel. Çocuk arkadaşlarıma almam lazım <3 Teşekkürler tavsiye, yorum ve tanıtım için 💐

    YanıtlaSil