OKUDUKLARIM 2024/45 BAYAN BEGONVİL

02 Temmuz 2024

 

 
Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dost ve eğlenceli bir anneannedir. En büyük hayali, çözüme kavuşturduğu gizemli olaylarla ilgili yazdıklarının bir gün yayımlanmasıdır. Fahri detektif Yıldız Alatan şimdi de 1987 yazında, Yunanistan’da, sırra kadem basmış genç bir kadının peşinde. Tabii ki kocası, kızı, torunu ve arkadaşlarıyla birlikte. Gizemli bir kayboluşun soluk kesen macerası... Türk polisiyesinin usta kalemi Yaprak Öz’ün, çok sevilen fahri detektifiyle birlikte ipuçlarını birleştirmeye hazır mısınız? Bir Yıldız Alatan Macerası’nın dördüncü kitabı, Bayan Begonvil, tabii ki Oğlak Yayınları’nda

KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCEM;
 
Bir dedektif macerasını severek okudum. Seri bir kitapmış herhalde, bu 4. sü imiş serinin. Kitabın dilini ve anlatımını sevdim, akıcı ve sade bir dil kullanmış yazar. 
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
Erkeklerin bazısı kendilerinden daha başarılı kadınlara katlanamaz.
*****
Yaşama hırsı olan insanları severim ben.
*****
Güzel bir kadının yapacağı en büyük hatalardan biri, kendisi kadar güzel olmayan kadın arkadaşlar seçmektir. Bu türden arkadaşlıklar kimi zaman kıskançlığa, nefrete dönüşür güzel olmayan kadın tarafından. Tabii ki, her arkadaşlıkta böyle olmaz; bazı kadınlar çirkin olmalarına rağmen öyle karekterlidirler ve karekterlerine öyle çok güvenirler ki, asla güzel kadınların yanında aşağılık kompleksine kapılmaz; güçlü ruhaniyetleri dışlarına yansır, müthiş karizmatik ve seksi hale gelir erkeklerin gözünde.
*****
İnsanların içinden esas geçenleri asla bilemeyiz.
*****
Çok aşık olunca insanın gözü hiçbir şeyi görmez, bir hata yapıyorsa bile kabul etmek istemez.
*****
Çözülmemiş vakada her zaman gözden kaçan şeyler olur.
*****
Her şeyin üstesinden gelmemiz olanaksızdır.
******
Evlilik kolayca ezip geçilecek, birkaç keyif gecesi uğruna çöpe atılacak bir müessese değildir. Böyle durumlarda bir kadın, kocasının arkasında durmalı, onu korumalıdır.
*****
Bir kadın tuttuğunu koparmalıdır, hele söz konusu yuvasıysa.
*****
Aldatılan bir kadının öfke hissetmesi doğal.
*****
Aldatılan bir insan neticede, gayet doğal kızgın olması.
*****
Ölümle burun buruna gelince insanın gözünde her bir şeyin ama en çok da küçük şeylerin kıymati bin kez daha da artıyordu.
*****
Hayat küçük anların mutluluğundan ibaret bir şeydi.
*****
Meraklı insanların sonu azaptır.
 
 
KİTAPTAN MÜZİKLER;
 

 
KİTAPTAN FİLMLER;
 
Stand By Me
Manhunter
 
 

3 yorum:

  1. Kitabın konusu ilgimi çekti. Uygun bir vakitte bu seriye bakmak isterim. Konusu da tam BCP Haziran temalarına uygun olmuş) Kitapta yer alan müzikler de nostaljik olmuş biraz:) Tanıtım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sonu beklediğin şekilde bitmeyebilir onu belirteyim ben böyle bir son beklememiştim.

      Sil
  2. Tam yaz kitabı gibi. Kendime şarkı galı tuttum, Stephanie çıktı :)

    YanıtlaSil