OKUDUKLARIM 65 ZOR

28 Eylül 2020


"Gerçek mutluluğu ve pozitif enerjinin gücünü keşfeden bir roman."

Gerçekten mutlu muyum yoksa sadece memnun muyum?

Haitili bir cüce olan Zor'la yaptığı sohbetlerden sonra Jonathan Brewster'in zihnini meşgul eden sorudur bu. Yaşam tarzını korumak zorundaymış gibi hisseden Bostonlu orta yaşlı yatırım uzmanı Jonathan, hiç beklemediği bir anda çekim yasasını, duygusal bağımlılıkları, nöron ağlarını, Jung'un kolektif bilinçdışını, Nietzsche'yi, metta'yı ve Tanrı'yı keşfedecektir. En tuhaf konuşmalar, en tuhaf insanlar arasında geçen konuşmalardır. Zor, büyüleyici bir âlemin kapılarını aralamanızı sağlayacak, eşi benzeri olmayan bir kitap. Şiddetle tavsiye edilir.
-Midwest Book Review-

Benim nezdimde bu kitap Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı'nın devamı niteliğindedir. Tam anlamıyla ilim ve bilgelik kaynağı.
-Amazon Book Review-

Zaman zaman hayatın anlamı, Tanrı, evrenin enerjisi ya da ilişkilerin karmaşıklığı üzerine kafa yoranların aramakta olduğu cevabın ta kendisidir Zor. Asla unutamayacağınız biri.
-Pacific Book Review-
(Tanıtım Bülteninden)

Okuması zevkli olan bir kitaptı, size kesinlikle güzellikler katacak bir kitap. Çekim yasası, gerçek mutluluğu bulmak, kuantum konuları içeren kitap.

Hayallerinin peşinden gitmeyi bıraktığında, elinde kalan tek şey kabuslarındır.
*****
- "Beyinlerimiz muazzam organlar olsalar da doğaüstü değiller."
- "Beyininden söz etmiyorum zaten, zihninden söz ediyorum."
+ "Arada bir fark yok ki."
- "Müzik ile radyo arasında bir fark yok mu? Zihnin senin özün, ruhun ve bilincindir. Tüm diğer enerjilerle olan bağındır. Beyin ise bir organdır. Her ne kadar vücuttaki en karmaşık organ olsa da organlar sadece özel işlevlere sahip vücut uzuvlarıdır."
- "Ama zihin de beynin bir parçasıdır." dedim.
- "İşte burada yanılıyorsun. Bilinç, beynin dışındadır. Beynini bir televizyon seti olarak, bir alıcı aracı olarak, bilinci de bir yayın ağı olarak düşün. Televizyon olmadan yayınlanan şeyi deneyimleyemeyiz. Yine de televizyonun yayın yapılan şey üzerinde bir etkisi yoktur. Beyinlerimiz bilincimize erişmemizi sağlar fakat onun oluşumunda hiçbir etkisi yoktur."
*****
Kişisel çıkarımları düşünmeden sev. Başkalarının sevincinden sevinç duymak mutluluğa giden tek yoldur.
*****
Hepimiz duygusal ihtiyaçlarımıza bağımlıyız.
*****
Ne yaptığımız değil, niçin yaptığımızdır önemli olan.
*****
Artık nereye bakarsan, birileri obezitenin yaygın hale gelmesinden sızlanıyor ve çözümler öneriyor. Daha birinin mürekkebi kurumadan yeni bir diyet kitabı yazılıyor. Fast food ve tatlı üreticileri, kültürel bakış açısından günümüzün paryaları gibi. Herkesin kalorilerin nasıl dengeleneceği ve düzenli yeme alışkanlıklarının nasıl teşvik edileceğine yönelik teorisi var. Oysa düzensiz yeme alışkanlığı, yalnızca sorunun göstergesi, kaynağı değil. Negatif enerjiye tepki olarak kendimizi yemeye veriyoruz. Sorun yediğin şey değil, seni yiyip bitiren şey.
*****
Sevdiğin bir şeyde başarısız olmak, sevmediğin bir şeyde başarılı olmaktan yeğdir.
*****
Sorunlarının üstesinden gel , onların üzerini örtme. Hayatın olumsuzlarına odaklanmak , ruhunu zayıflatır. Bu negatif enerjilerinin kaynağını bul ve hayatından yok et.
*****
Bize ilişkin her şey enerji yaratır; düşüncelerimiz, duygularımız, fikirlerimiz, her şey kendine has bir enerji frekansı meydana getirir. Bu enerji sürekli dolaşım halindedir ve her daim kendine eş enerjilerin arayışındadır. Benzer türde enerjiler birbirlerini bulduklarında, eş zamanlı olarak birbirlerine doğru çekilirler.

Güz kitap şenliği kitap 10
Sayfa 256
Toplam sayfa 2720
Puan 10
Toplam puan 160

7 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor, not alayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsin Handan yıllar önce almıştım anca okudum.

      Sil
  2. Gercekten mutlu muyum yoksa memnun muyum? Bence kilit cümle buydu. Memnun olmakla mutlu olmak arasında dağlar kadar fark varken ikisinin birbirine bu kadar yakın hissettirmesi garip oysa ki... Ben de blogunuzu takibe aldim, ve kitabı not ettim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. pek severim bu tür kitapları. zen ve motosiklet bakımı da çok güzel romaan :)

    YanıtlaSil
  4. Kitabın kapağı dahi düşündürücü.

    YanıtlaSil