SEVGİNİN BULUNMADIĞI YERDE AKIL DA ARAMA

26 Eylül 2020


Hava kapalı, yağmur atıştırıyor duruyor, tekrar atıştırıyor. Sabah her zamanki işler, kahvaltı edildi, bulaşıklar yıkandı. Tam yatakları topluyordum ki sokak kapısı açılmaya çalışılıyor, akşamları altında sürgüsü var onu kapatıyoruz. Baktım komşu Ahmet usta, çıktım dışarı Kapıyı açtım içeri geldi.  Bahçe kapımız demir, eskidi çürüdü yenisini yaptırmak için demirci getirdik ölçü alacaktı, yanlardaki betonlar parçalanmış durumda. Daha doğrusu romanlar gece kapıyı yerinden çıkarabilmek için zorluyorlar hurdacıya satacaklar alıpta:)) fakat duvardaki betonun içindeki demire kaynak yapıldığı için kapı çıkaramıyorlar. Bu zorlanmalardan betonlar yer yer dökülmüş demirci kapı yerine tam oturmaz dedi. Ahmet ustada tamire geldi. Onlar tamirat işi için kalıp filan yaparken bende içeride temizlik, yer silme işlerini yaptım. Dün arkadaşım Zehraya gittim 1 kilo daha erişte makarnası sipariş etmiştim onu yapmış gelip alabilirsin dedi. Onu aldım, Türk kahvem bitmişti, kahveciye uğradım 2 paket kahve aldım. Oradan başka bir arkadaşa geçtim birer kahve içtik, kardeşine tupperware sipariş etmiştim onlar gelmiş onları da alıp markete geçtim bir kitap aldım ve eve geldim.  Daha sonra 
adresinden kütüphanede olup okumadığım kitapların biraz listesini çıkardım. Notlar aldım, almak istediğim kitaplardan kütüphanede olanları eledim. Bu uygulama çok güzel herkese tavsiye ederim. Aradığınız kitabı bulduğunuzda aynı zamanda rafa da göz atabiliyorsunuz. 


Bizimkiler tahtalarla çiviler ile uğraşırken, akşam yemeğini koydum ocağa. Birisi el arabası ile armut domates satıyordu, hemen bir 5 kilo aldık. Yıkadım rendeledim ocağa kaynamaya koydum. Sabahtan komşular İstanbula balık haline gittiler, Mahalleden sipariş alıp getiriyorlar hepimize, bizim de palamut siparişlerimiz vardı. Onlar geldi tek tek poşetleyip dondurucuya kaldırdım. 
Bu arada ağbim bir arkadaşını çağırdı, bizim minibüsle kum,çakıl, çimento almaya gittiler.  

Şimdi de oturdum film izliyorum, belki sizde izlemişsinizdir


GÖL EVİ 

Hayatında bir değişiklik yapma vaktinin geldiğini hisseden Dr. Kate Forster (SANDRA BULLOCK) stajını tamamladığı yerel İllinois hastanesinden ayrılarak hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicago'da bir hastanede çalışmayı kabul eder. Geride bırakmaktan üzüntü duyduğu tek şey kiralamış olduğu güzel evdir. Kate şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Bu notta kendisine gelen mektuplar için yeni adresini bırakır ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendisi taşınırken de orada olduğunu açıklar. Evin yeni kiracısı Alex eve geldiğinde ise hiçbir yerde pati izinden eser yoktur. Kate ve Alex göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız bir şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görürler.










10 yorum:

  1. göl evini çok sevmiştim. kütüphane saool :)

    YanıtlaSil
  2. Göl Evi güzel bir filmdi ,epey oldu seyredeli.Konuları unutsam da beğendiğim aklımda kalıyor:)
    Kapıyı çalmaya çalışmaları ,fenaymış.Yani evde yaşayan var ona rağmen kapıyı çalmaya çalışıyorlar demek,pes.
    Karikatür iç burkuyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalma olayları tamamen ayrı bir konu olacak onları ayrıyeten yazarım. Maalesef evde yaşayan varmı yokmu diye bakmıyorlar. Aslında karikatüürdeki gibi olanları tspit edip yardım etmeli.

      Sil
  3. aaay ayyyy uzaktan eğitim çilesi , oooyy oyyy film güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Kütüphane linki çok güzelmiş. Bizim buradaki kütüphaneye en son ortaokulda gitmiştim :)

    Göl Evi'ni geçen gün Metos'la izledik. Zamansal paradoksa girmesi sayılmazsa güzel bir film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göl evi güzeldi, sizinde izlemeniz güzel olmuş. Ara sıra kütüphaneye de uğramak lazım.

      Sil
  5. Göl Evi'ni izlemedim, listeme aldım hemen :)
    Bizim buradaki kütüphane kapanmasaydı keşke, çok severdim gidip kitapları incelemeyi ve okumayı..

    YanıtlaSil