EN UZUN YOLDUR İNSANIN İÇİ

08 Eylül 2020


Zambaklar açtığında çekmişim bu fotoğrafı arşivde kalmış. Ağbim biraz daha ılımlı oldu artık bakalım ne kadar sürecek. Artık öğlen yemeklerine geliyor, biraz uzanıyor akşam üstü tekrar gidiyor kahvehaneye, akşam yemeğinde geliyor bir daha gitmiyor. 
2 gecedir mutfak kapısının önünde masada oturuyor ve telefondan radyodan müzik dinliyor, annemde takılıyor aşıkmısın diye:)) 


Bu gün sabah doktor kontrolüm vardı, akciğerlerimdeki nodüller takip altında biliyorsunuz. 3 ayda bir akciğer tomografisi çekiliyordum. Geçen kontrolde nodüller görünmemişti onun için bu kontrolde doktor tomografi çektirmeye gerek görmedi, aralıkta çekeriz dedi. Makinaya girmeyeceğime sevindim. İlaçlarımı yazdı ki ben dün ilaçlarımı zaten almıştım, zatürre aşısı olmam için ana sağlığa vermem için kağıt yazıyordu onu açıklarken onu da oldum dedim. oooo sen benim sana vereceklerimi zaten yapmışsın tebrik ederim dedi.

Hastaneden çıktım çarşıya indim, bir güzel kahvaltı yaptım, çünkü tahlil ister belki diye aç karnına gitmiştim. Karnımı doyurduktan sonra sahafa uğradım, akşam instagram üzerinden kitap ayırtmıştım, onu aldım. Zehra ya uğradım birer sabah kahvesi içtik. Manava uğradım pembe domates aldım, bursa domatesi baktım yokmuş 1 saate İstanbuldan mal gelecek abla dedi. Minibüs durağına gittim, ana sağlığın orada indim. Eczaneye geçtim dünden kalan ilaçlarımı ve salisilik asit tozu aldım ki biz buna domates ilacı diyoruz buralarda. Eve geldim ilaçlarımı ve raporlarımı bıraktım, pazar arabasını alıp tekrardan manava gittim. Ben gittiğimde sebze meyve arabası yeni yanaşıyordu dükkanın önüne. Hemen bursa domateslerini indirince seçtim 7 kilo bir bursa domatesi aldım. Yarım kilo kıl acı biber birde bir demet maydanoz aldım. Minibüs ile eve geldim.


Domateslerin 2 kilosunu eve yemeklik ayırdım. Diğerlerini yıkadım, maydanozu yıkadım ayıkladım. Domatesin kabuklarını soyarak dörde böldüm aralara, tuz, salisilik asit tozundan biraz biraz, kıl biber doğradım yine aralarına, maydanoz doğradım büyük bir leğene hazırladım bunları. Ağzını kapatacağız bir gece bekleyecek, yarın büyük kavanozlara dolduracağız, kışın da kuru fasulye yanında afiyetle tüketeceğiz.

Şimdi oturdum parazit filmini izliyorum, film ben izleyemeden yayından kalkmıştı.


PARASİTE 2019

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir.




Başlık cahit zarifoğlu dizelerinden

10 yorum:

  1. Geçmiş olsun, çok dikkat edin...

    YanıtlaSil
  2. Annem de yapardı eskiden bu domatesten. Seneler var yapmıyoruz... Aklıma getirdiğin çok iyi oldu Özlemcim. Annemle bu sene biz de yapalım...

    YanıtlaSil
  3. zambak deyince en sevdiğim filmlerden birii, zambaklar açarken, filiz akın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende severim:)) kitabını da severek okumuştum.

      Sil
  4. Bak bu ilaçlı domatesi de hiç duymamıştım, kaynatmadan mı kavanozluyorsun Özlem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domateslerin kabuklarını soyup elma dilimi gibi dilimliyoruz. (Petenek cinsş yumurta domates olacak) içine bir miktar acı kıl biber doğruyoruz, maydanoz doğruyoruz, tuz katıyoruz, doğrama işlemini yaparken eczaneden aldığımız salistik asit var toz ara ara ondan serpiyoruz. Bir gece tencerede kapağı kapalı bekletiyoruz, ertesi gün büyük kavanoza doldurup ağzını kapatıyoruz, kışında kuru fasulye yanında filan tüketiyoruz.

      Sil
    2. Yeni öğrendim, teşekkür ediyorum Özlemcim.

      Sil
    3. bir şey değil, umarım dener beğenirsin.

      Sil