ÖMRÜMÜZ GEÇİYOR BAK YAVAŞ YAVAŞ

05 Eylül 2020


İyi hafta sonları herkese. Bizden haberler ne iyi ne kötü. Her zaman ki gibiyiz. Sabahları aynı işlemler oluyor. Kalk, kahvaltı et, bulaşık yıka, çamaşır yıka, ortalığı topla vs. Arada dizi izle, film izle, müge izle, esra izle günler geçiyor.


Dün annemin ilacı bitmişti onu yazdırmaya sağlık ocağına gittim. Hem annemin hem ağbimin ilaçlarını yazdırdım. Baktım aşı için gelenler var ne aşısı dedim Reyhan hanıma, zatürre aşısı dedi size de olacak bu gün getirebilirsen seninkileri size de yazayım dedi. Yaz dedim yazdı. Eczaneden ilaçları aldım, grip aşısını sordum daha henüz gelmemiş onun için de önceden sıraya yazılmıştım bekliyoruz bakalım. Eve giderken anneme telefon açtım hazırlan dedim yavaş yavaş, sonra ağbimi aradım eve gel dedim. Eve gittiğimde ağbim gelmemişti tekrar telefon açtım söylene söylene geldi. Neyse roman mahallesine yakın oturduğumuz için evi yalnız bırakmıyoruz illa evde biri olacak bahçeye giriyorlar yine giriyorlar. Ağbime öğlen yemeği koydum. Annemi aldım yanıma ilk önce mahalle kuaförüne götürdüm sosyal mesafeye uyarak dükkana girdi evden ilk çıkışı ve ilk maske takışı. Ben kuaför dükkanı dışındaki sandalyelerde oturdum o içeride saçını kestirdi. Kuaförler burada ad soyad telefon alıyorlar, onu yazdırdım. Sonra yürüyerek ana sağlığa gittik ikimizde zatürre aşılarını olduk. Annemi eve getirdim, bu sefer ağbimi aldım yanıma ana sağlığa götürdüm ama nasıl götürmek söylene söylene, aşı olmak istemiyormuş. Alt katta sandalyeye oturttum yukarı kata Fatoş hemşireye çıkıp geldiğimizi haber verdim. Sağolsun alt kata indi ağbime de aşıyı yaptı. İkinci posta zatürre aşısını 2 ay Sonra Eczaneden alacakmışız onun içinde sıraya girecekmiyiz onu da pazartesi günü Eczaneye kendi ilaçlarımı almaya gittiğimde soracağım. Eve geldik sonra oturdum bir film izledim. Altamar dizisinin 2. sezonunu bitirdim.

Önceki gün izlediğim film


THE SOUVENIR 2019

Sinema bölümü öğrencisi olan Julie (Honor Swinton Byrne), sessiz sakin bir kızdır. Bir gün karizmatik fakat bir o kadar da güvenilmez bir adam olan Anthony (Tom Burke) ile fırtınalı bir flört evresinde savrulurken kendini de bir sanatçı olarak bulur. Ona karşı aşırı koruyucu davranan annesine meydan okumaya ve arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirmeye başlar. Ancak arkadaşlarına olan bu ilgisi giderek yoğun ve kaygı dolu bir ilişkiye dönüşecek kadar derinleşecek, hayallerini dahi mahvedecek seviyeye gelecektir.

Dün izlediğim film


I'm Thinking of Ending Things (2020)
HER ŞEYİ BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Iain Reid’in çok satan aynı ismi taşıyan romanından uyarlanan filmde, Cindy’nin yeni erkek arkadaşı Jake’e dair bazı kaygıları bulunmaktadır. Bir gün Jake, Cindy’i ücra bir çiftlikte yaşayan anne babası ile tanıştırmak ister ve tipinin bastırdığı bir havada ikisi birlikte yola koyulurlar. Lakin hiçbir şey göründüğü gibi değildir.


Güz okumaları için yukarıdaki kitapları kütüphaneden aldım. Şu an ölmeye yatmak kitabını okuyorum. Seri imiş diğer 2 kitabını da okuyacağım inşallah. 

Akşam ağbim kahveden eve geldiğinde bahçede düştü. Şarköy buraya yakın olduğu için kasayla üzüm satıyorlar kasayı eve getirmiş bahçeden girdi, sokak kapısının açıldığını duydum ev kapısını açmaya gittim, küt dedi bir ses geldi, koşturdum bir de bakayım çiçekliğe düşmüş sandık bir tarafa kendi bir tarafa gitmiş. Kaldırdım hemen başladım söylenmeye madem kasa ile üzüm aldın bana niye telefon açmıyorsun karşıla beni diye, Karşılar sandığı alırdım elinden. O yine komşuya söyleniyor, Kamilin gözü kaldı üzümde diyor, ondan düşmüşmüş. Kamil hepsini sen mi yiyecen demişmiş:)) Annem sevdiği için kasası ile alıyor üzümü bizimki. Allahtan gülün dallar gözüne filan gelmemiş. Hemen evde soyundu sıyrıklara filan nivea sürdük. Aklınızda bulunsun nivea mavi kutu yaraların derilerini tamamlıyor, tabii ufak olanları. 





8 yorum:

  1. Kitap, dergi, film, dizi ilgini ve okuma hızını takdir edip kıskandığımı söylemeliyim; üstelik onca işin arasında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onca iş:) genelde annem yaşlı olduğu için yatıyor o uykuda iken elektrikli süpürge çalıştıramıyorum ( 3 gün de bir ) fazla da hareket edemiyorum mecburen y kitaba sarıyorum kendimi ya filme ya dizi ye:))

      Sil
  2. Yoğun bir gün olmuş, ben okurken yoruldum::)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Ne yaparsak yapalım, bu ömür öyle de böyle de geçecek. Zamanı durdurmanın imkanı yok. Ancak, günümüzü hep iyi değerlendirelim, kendimize zehir etmeyelim. Tek kazancımız zaten bu olacak.

    Paylaşımınızı okuyup yukarıda yorum yazan blogcu kardeşimizin de dediği gibi; siz, günü en iyi değerlendiren bir blogcusunuz. Bir güne bu kadar faaliyeti sığdırmak, herkesin harcı değildir.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimden geldiğince iyi değerlendirmeye çalışıyorum

      Sil
  4. doktor moro nun filmini izledim güzeel, ölmeye yatmak güzel, ikinci kitap bir düğün gecesi ise türk edebiyatında ilk 10 a filan giriyor :), filmler hoşmuş, izlenirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmine bende bakayım. serinin diğer kitaplarını da okuyacağım.

      Sil