HER ZAMAN UMUT VARDIR

04 Ocak 2020


Sabahları çok soğuk oluyor, insanın yataktan çıkası gelmiyor. Bu sabahta aynısı oldu. Saat 8 de ağbimin kahvaltısını yaptırdım, dokuzda damlalarını yaptım. Bu bir saat arada yatakta idim.  Akşama ne yemek yapılacak derdine düştüm yatakta:))) Barbunya yapmaya karar verdim. Kalktım barbunyayı ocağa koydum. Anneme emanet ettim kendimi dışarı attım. Parkıma gittim taş fırından simit aldım geçerken. Çayımıda söyledim bir güzel kahvaltımı yaptım.


Çayın üstüne kahvemi söyledim, Arzu hanım kahvemi yaptı getirdi masama sapasağlam teslim etti. Benim sakarlığım üstümde idi elim titredi kahvenin geldiği durum yukarıda:))). Vardır bunda da bir hayır diyelim. 


Karamel sabah sabah kendinden cüsseli bir köpek ile kavga yapmış kalçasını yaralamışlar. Oda kavganın yorgunluğunu atıyordu soba yanında. 


Biraz alışveriş yapmıştım, yumurta filan aldım. o poşetleri parkta Arzu hanıma emanet ettim, ben migrosa gidip aylık dergilerimi aldım.







13 yorum:

  1. Umut inancın mayasıdır. Umut inancımızı daha da güç katıyor. Bir bardak çay ve taş fırınından taze susamlı bir simit. Daha ne isterim yanında. Yanında peynir olmasa da olur. Şükür ki şükür; varlığa da yokluğa da.
    .....
    Kahve konusuna gelince bittim paylaştığınız resme. Kahve fincanına bir küçük serçe eşlik etmiş. Korkum kanadı kırık bir serçe olmasın. Ümidi ve inancı kırılmasın. Bu kompozisyon derin bir bilgelik taşıyor. Zaten bu kıyamat kopmuyorsa bilgelerin sayesinde kopmuyor. Bilgeler bizi hakikatle buluşturuyor. Afiyetler olsun efendim.
    .....
    Kış gününde yanan bir soba. Dibinde bir köpek ve bir kedi. Çocukluğum aklıma geldi. Dışarıda kar var ve ayaçz var. Hıdıdık çekiyoruz hep birlikte. İnanır mısınız, yediğimiz soğuktan sobanın üstüne atlıyoruz hep birlite.
    .....
    Ahhhh o dergiler, fanzinler, kitaplar. Bir de postadan gelen ucu yanık mektuplar. Hepsi geride kaldı o duygu yüklü hatıralar. Sonbaharda yere düşen sarı yapraklar gibi. Ömür dediğin nedir ki!..
    .....
    Bir tursşu kurarsın ama topraktan yapılmış küpe. Pilastik kap da cam kavanoz da endüri işi. Ninemin kurduğu turşuların tadı bile hala damaklarımda.. Hafızamda, Kalbimde ve hatıramda vesselam...

    YanıtlaSil
  2. Çay simit ikilisi harika.
    Umut hem yaşatıyor hemde tüketiyor ömrü çelişki gibi ama öyle hissediyor insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay simit vazgeçilmezim:)))
      Umutsuz bir dünya olamaz zaten

      Sil
  3. Kahvede yüzen bir serçe gördüm galiba :))

    YanıtlaSil
  4. Seni okumayı seviyorum..Aynı kafadayız ondan sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Bende aynı durumdayım yataktan çıkamıyorum yaza da daha çok var (:

    YanıtlaSil
  6. Kahvede göz çıkmış, öyle derler çok anlamam ama :)) Nazar olmuş yani :)
    Dergi alma alışkanlığım yok ama imreniyorum alanlara.
    Köpeciğe de üzüldüm, ama dışarda hayat böyle malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimin gözü varsa tez zamanda iyi göz olsun inşallah. Dergi de tavsiye ederim almanı. Köpek parkın köpeği zaten orası evi onun.

      Sil