YAŞAMDAN VE İNSANDAN BEKLENTİNİZİ AZALTIN

08 Şubat 2021

 

 
Herkese güzel bir hafta diliyorum. Ben her zamanki gibi evde kapalıyım, sadece fırına ekmek almaya çıkıyorum. Yeni yaptırdığımız demir kapı arızalandı, demirciyi bekliyoruz yapılsın diye. Evde bizimkilerin şekerini, tansiyonunu her gün ölçmekten kendimi hemşire olarak hissetmeye başladım.Yanlış meslek seçmişim:))
Dün hava çok güzeldi, biraz bahçede dolaştım, baharın habercileri günyüzüne çıkmış...
 

Mart menekşesi mart ayı gelmeden açmış, sümbüller açmaya başlamış, uyku çiçekleri uykudan uyanmış, çiğdem topraktan başını çıkarmış en önemlisi de erik çiçeklenmiş:)) onun resmini çekemedim. Bahar erken gelmiş Allah verede hava soğuyup hasara uğramasalar.
 
Bugün biraz hava almak hemde aylık dergilerime kavuşmak için Migrosa gittim. Başlangıçta kütüphaneye uğrayıp Ocak ayı okuduğum kitapları verdim. Evime yakın olan migros kapandığı için 2 aktarma yaparak şehir dışında yer alan Avm deki migrosa gidiyorum. Gelmişken Teknosaya uğradım, hala laptop bakıyorum. Bilgisayarcım bir model gönderdi ağbim beğenmedi modeli, illa tutturdu Tekirdağ'da  arkadaşının ağbisi bilgisayarcıymış ondan fikir alacakmış. O kişide Ankara'ya taşınmış telefonla ona ulaşmaya çalışıyor. Çatışma halindeyiz ağbimle, benim bilgisayarcım beni kazıklıyormuş:)) sanki kendi tanıdığı bu işlemi yapmayacak. Bu dünyada öğrendiğim bir şey varsa o da kazıkların hep en yakındakilerden geldiği, akraba, kardeş vs...
Neyse Teknosada da doğru dürüst bir bilgisayar yok, geçen gün ağbimin kızı da telefonda söylemişti, 
-Hala orada bilgisayar kalmamış hiç boşuna gitme.
demişti, hazır  dergi almaya gelmişken bakayım dedim, yeğenim gerçekten doğru söylemiş hiç bir şey yoktu. Migrostan dergileri aldım hemen minibüsle şehir içine geldim. Bir kaç kalıp vakumlu peynir alıp, kütüphaneye uğradım Irvın D. Yalom kitabı aldım eve geldim.
 

 Yarın annemi PTT ye götüreceğim biraz işi var. Oradan markete geçer biraz alışveriş yaparız diye düşünüyorum.


Evde ki artık iplerden yeni bir çanta başladım.

Günün karikatürü
 
Güzeldi
 
Bobo'yu severek takip ediyorum
 
Filmler
 
 
 

 Güzel bir hafta sağlıklı, mutlu, huzurlu, neşeli olsun............
 

16 yorum:

  1. Ah menekşeler çok güzel ama haftaya kar gelecek diyorlar umarım kötü etkilenmezler :(
    Çanta için şimdiden ellerinize sağlık renkleri çok tatlı... Ben de punch yapmaya çalışıyorum vakit buldukça kafası dağılıyor insanın...
    İnsanın en yakınlarından gelir kazık her zaman bu da çok doğru bir söz gerçekten......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşam çok kötü dolu ve yağmur vardı. Punch ta güzel bir uğraşı bilmediğim için hiç denemedim. Çantayı beğeniniz için sağolun.

      Sil
  2. Çantanın son halini de isteriz :)
    Dergiler şahane, insanın okuyası geliyor :) emeğine sağlık paylaşım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki bittiği zaman koyarım buraya da resmini. Dergileri bende beğenerek okuyorum zaten.

      Sil
  3. Dün birkaç kere sessizce geldim gittim..Bugün de bir kahveni içmek isterim..

    YanıtlaSil
  4. Erikler hadi neyse de şeftali ağacı çiçeklenmiş baştan aşağı. Mimozalar sapsarı. Hafasonuna doğru soğuyacak hava diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşamda burada dolu yağdı arkadaşım. Allak korusun çiçek açan ağaçları

      Sil
  5. beklenti olmazsa üzülmezsiin. bilgisayar, yani laptop, geçenlerde aynadaki yansıman arkadaşımız acer nitro 5 aldı, blogunda yazdı okuyabilirsin, iyi bişi belli, hızlı filan :) 7 000 lira dediydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakacağım deep, bende lenovo baktım 7400dü fiyatı

      Sil
  6. Ne guzel bir paylasim olmus kitaptan fotosunu cektiginiz.Cok dogru gercekten de.Aslinda insanlardan bekleigimiz,kendimizin zaten yaptigi seyler.Herkesi kendimiz gibi bilmek,dusunmek biraz da.Yas 43'e geliyor ben de beklentilerimi azaltmaya calisiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba anılarınızı yazdığınız yazılar çok hoşuma gidiyor. çanta renkleri ne güzel bitince görelim. Bu insanlara güven meselesi konusunda şu aralar çok çektim diyebilirim hiç beklemediğim birilerinden fena darbe yedim. ama gerçek şu ki kendimde hata bu kadar güvenmekle yanlış yaptım. Allaha havale ettim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeni için sağolun. kendinizden başkasına güvenmeyin. Sevgiler,

      Sil