İZLEDİKLERİM 2021/12

28 Mart 2021

 

 
 
WHEN-HİTLER-STOLE-PINK RABBIT  2019 

Yıl 1933. Anna 9 yaşında küçük bir çocuktur. Fakat bu yaşında hayatı sıfırdan değişmeye başlamıştır. Nazilerden kaçmak için tanınmış bir Yahudi gazeteci olan babası Arthur Kemper ile Zürih'e kaçmak zorunda kalırlar. Anna, sevgili pembe tavşanı da dahil olmak üzere her şeyi geride bırakmak ve yurt dışında zorluklarla ve yoksunluklarla dolu yeni bir hayatla yüzleşmek zorundadır...

 
Bir dönem filmi izlenebilir.
 

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH  2021
 
 Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.
 
İzlenebilir güzel bir film...
 
Filmden 2 replik
 
Bilgi yeni fikirlerin hammaddesidir.
Sözler güzel ama eylem yücedir.

 

AYNI DALGANIN İÇİNDE 2021 
 
Film yazın son günlerinde Sicilya’da bir yelkenli gemi yarışı kursunda geçmektedir. Lorenzo bu kursta bir eğitmendir ve Sara ise kursa yeni katılmış bir öğrencidir. Kaçamak bakışlar ve kıkırdamalarla dolu birkaç gün geçtikten sonra ikili tanışır ve yakınlaşmaya başlar. Kısa süre sonra çok iyi anlaşmaya başlayan çift birbirlerinden hoşlanmaya başlamıştır. Lorenzo ve Sara birbirlerine âşık olmuştur. Birlikte derslere devam ederler ve ders dışında da görüşmeye başlarlar. Sara, Lorenzo’nun işine ve yelkenlilere olan tutkusundan çok hoşlanmaktadır. Lorenzo sürekli onunla birlikte yelkenli hayalleri kurmaktadır.
Bir gün sahilde eğlendikleri sırada Sara’nın sol bacağında bir sorun olduğu ortaya çıkar. Sara’nın aslında Lorenzo’dan sakladığı bir şey vardır ancak onun hayallerini ve mutluluğunu etkilememek için ondan saklamıştır. Aslında tek korkusu onu terk etmesidir. Sara 13 yaşından beri sağ bacağında bir sorunla yaşamaktadır. 13 yaşında iken bir gün yürüdüğü sırada düz yürüyemez hale gelir ve hatta annesi onu sarhoş sanır. Sara’nın sağ ayağında bir kas bozulması vardır ve bu durum gittikçe ilerleyen bir hastalıktır. Bu durumu açığa çıktığında Sara, Lorenzo’nun onunla tekrar konuşmak istemeyeceğini düşünür ancak Lorenzo için bu bir sorun değildir.
Sara bir gün yürüyemeyecek hale gelip her şeyin biteceğini düşündüğü için Lorenzo ile görüşmesinin de bir anlamı olmadığını düşünmektedir. Ancak Lorenzo onun bu sorununu paylaşmaya hazırdır ve hayatından Sara’yı çıkartmak gibi bir niyeti yoktur. Ayrıca Sara’nın annesi de Lorenzo’nun ondan uzak durmasını istemektedir. Ancak Lorenzo bunlar için çok geç olduğunu ve artık Sara ile hayatını geçirmek istediğine inanmaktadır.
 
Güzeldi... 
 
 
PAGGLAIT 2021
 
Evliliğin başında eşini kaybetmek pek ideal olmasa da dul kalmak, bu kadının kendi kimliğini bulmasını sağlayabilir mi? Evlendikten kısa süre sonra dul kalan genç bir kadın yas tutmayı becerememekle, tuhaf akrabalarla ve merhum kocasıyla ilgili öğrendiği sarsıcı bir gerçekle boğuşur.
 
Güzeldi tavsiye ederim.
 
Filmden 2 replik
 
Kadınlar akıllandığında herkes ona deli der.
Ben hayatımı kontrol etmezsem adıma başkaları karar verir. 
 

BOŞ ADAM 2020
 
Kayıp bir kızın izini sürerken, doğaüstü varlıklarla iletişim kurmaya çalışan gizli bir örgüte rastlayan bir polisin hikayesini konu ediyor. 
 
Gerilim severlere hitap eden bir film... 
 

BÜTÜN HAYATIM 2020
 
 Genç bir çift, yaklaşmakta olan düğünlerinin heyecanı içindedir. Tam da bu tatlı koşuşturmanın içinde hayatlarını değiştirecek acı bir haber alırlar. Damada tedavi edilemeyen karaciğer kanseri teşhisi konulur ve genç adamın yaşamak için sadece birkaç ayı vardır.
 
Güzeldi.....

9 yorum:

  1. Kadınlar akıllandığında herkes ona deli der...

    Çok hoşuma gitti bu :)

    YanıtlaSil
  2. Not aldım filmleri teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel filmler izlemişsin ne güzel :)
    Pagglait ilgimi çekti, listeye aldım hemen.
    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  4. Öneriler için teşekkürler, bir ara hiç izlemezken şu ara izlemek istiyorum iyi denk geldi :)

    YanıtlaSil