İZLEDİKLERİM 2021/11

21 Mart 2021

 

 
QUO VADIS AIDA 2020
 
Aida, küçük Srebrenica kasabasında BM için tercümanlık yapmaktadır. Sırp ordusu kasabayı ele geçirdiğinde, ailesi BM kampında barınak arayan binlerce vatandaş arasında yer almak zorunda kalır...
 
Sbrenitsa soykırımını konu alan film.Filmin hakında daha fazla bilgi alabilmek için aşağıdaki podcasti dinleyebilirsiniz.


CEHALET ERDEMDİR 2017
 
Ernesto ve Filippo birbirlerini çok eskiden beri tanımakta ancak 25 yıldır görüşmemektedir. Bunun nedeni ise aynı kadına, Marianna'ya olan aşkları ve Nina'nın doğumudur. Şimdi ise aynı lisede öğretmenlik yapmaktadırlar; biri İtalyanca diğeri matematik öğretmeni olan adamları birbirinden ayıran bir diğer unsur da teknolojiyle olan ilişkileridir. Bir gün aralarındaki sürtüşme videoya çekilip internette paylaşılınca trajikomik olaylar yaşanacaktır..

Bir komedi filmi idi izlenebilir.
 

KAĞITTAN HAYATLAR 2021
 
İstanbul’un eski binaları, sokakta koşturan çocukları, yan yana dükkanlarıyla bezeli, adına yakışır bir ara sokağı... Mehmet, her gün gördüğümüz ancak gündelik hayatın telaşıyla dikkat etmediğimiz, farkedemediğimiz kağıt toplayan gençlerden biridir. Mahalledeki çöp toplama deposunu işleten Mehmet’in en büyük destekçisi ise onlara çocukluktan beri kanat geren Tahsin Baba’dır. Bir akşam iş dönüşü en yakın arkadaşı Gonzales’in çekçek çuvalından hayatlarının orta yerine 8 yaşındaki Ali isimli bir çocuk düşer. Mehmet bir yandan Ali’yi ailesine kavuşturmaya çalışırken, bir yandan da Ali ile ayrılmaz bir ikili olacaklardır. 
 
Çoooooooook iyi çooook mükemmel  
 


BLOCK ADASININ GİZEMİ 2020
 
Uğursuz bir güç, yaşadıkları adadaki yaban hayatı yok etmeye ve hayatlarını tehdit etmeye başladığında bir balıkçı ailesini korku dolu ve karanlık günler beklemektedir. 
 
Ne olduğu bilinmeyen bir güç insanları elektronik aletler vasıtasıyla etkisi altına alarak insanlara çeşitli şeyleri getirmesini ister. Genel olarak güzel bir film bence 


SUNNY : OUR HEART BEAT TOGETHER 2018
 
Nami, 40 yaşında bir ev hanımıdır. Lise arkadaşı Serika ile uzun yıllar sonra ilk kez karşılaşır, ancak Serika ölümcül kanser hastalığına yakalanmıştır. Serika, Nami'ye ölmeden önce lisede "Sunny" kulübündeki eski arkadaşlarıyla tanışmak istediğini söyler. Nami, eski arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmek için onları toplamaya çalışır..
 
İzlenebilir bir film 


SENİ BULDUM YA 2021


Karantina döneminde kurulan çevrimiçi suç ağını anlatan filmde iki dolandırıcının hikayesi anlatılıyor. Suç ağına yakalanan ve dolandırıcılığa kurban giden insanların trajikomik durumlarını anlatan Seni Buldum Ya, kadrosunda bulunan oyunculara özel yazılan karakterlerle karşımıza çıkacak.
 
Günün konusu bu kadar güzel işlenir...




6 yorum:

  1. Kağıttan Hayatlar'ı kaç gündür izleyemedim bir ara önceliğim olarak onu izleyeceğim :) Teşekkürler tavsiyelerinize :)

    YanıtlaSil
  2. hiçbirini izlememişim, que vadis aida, nereye gidiyon ayda, bunu hemen izleyim önceee :)

    YanıtlaSil
  3. Kağıttan Hayatlar'ı ben de dün akşam izledim. Türk yapımlarında bu tarz filmler görmek beni çok sevindiriyor.

    YanıtlaSil