İZLEDİKLERİM 2021/9

07 Mart 2021

 

Çalıntı Hayat Türkçe Dublaj izle 

 

ÇALINTI  HAYAT 2012

Rory Jansen, yayımlanan ilk kitabıyla birlikte beklenmedik bir şekilde edebiyat dünyasında zirveye yerleşen genç bir yazardır. Son derece yaratıcı ve özgün üslubuyla dikkat çeken genç yazar bir anda döneminin en iyi birkaç isminden biri olarak kabul görmeye başlar. Romanı ise dünya çapında tanınan ve eleştirmenlerin dahi büyük bir hayranlıkla karşıladığı bir yapıttır artık. Başarı ve şöhretin tadını çıkaran Ransen'ın çok sevdiği eşi dahil hayatta her şeye sahiptir. Ancak başarının doruklarına çıktığı bir anda ortaya çıkan gizemli, yaşlı bir adam, Jansen'ın romanı üzerine önemli bir iddiada bulunacaktır. Jansen'ın adını dahi bilmediği bu yaşlı adamı görmezden gelmesi mümkün değildir...
 

VELLAM 2021
 
Alkol bağımlısı olan Murali, ailesi ve arkadaşları tarafından dışlanarak yalnız kalır ve tedavi olup düzelmek ister. Bunun için bir merkeze hem iş hem de tedavi amaçlı girer. Fakat önce kendini doktoruna kanıtlamak durumundadır.
 
Film güzeldi Hint filmi zaten repliklerde aşağıda.
 

GÖZLERİNDE KALBİMİ KAYBETTİĞİMİ ANLADIM.

*****

HER MUTLULUK KENDİ İÇİNİZDE.

*****

“ÖMRÜMÜ NASIL YAŞAYACAĞIMI ÖĞRENDİM ŞU DÜNYADA

HER MUTLULUK KENDİ İÇİNİZDE.

BAŞARIMIZ BİZİM DAVRANIŞLARIMIZA BAĞLIDIR.

NE ÖNEMİ VAR MUTLULUĞUN BU DÜNYADA,

YOKSA YANIMIZDA SEVDİKLERİMİZ.

VER KARARINI VE ARKASINDA DUR.

BİR AMAÇ İÇİN YAŞA VE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİT.

HAYAT İNİŞLERDEN VE ÇIKIŞLARDAN İBARETTİR

BAZEN DÜŞERSİN BAZEN YÜKSELİRSİN”

*****

“ HAKARETE UĞRAMAK DÜNYADAKİ EN BÜYÜK YATIRIMDIR.

BAŞARISIZ BİR ÖĞRENCİYİ EĞİTEN ÖĞRETMEN EN ZOR SINAVI GEÇMİŞTİR.

HAKARETE UĞRAYAN KİŞİLERİN HIRSI ONLARI BAŞARIYA GÖTÜRÜR.”

*****

ŞU HAYATTA RİSK ALINMADAN BAŞARILI OLUNMUYOR

*****

ÇEVREMİZDE İHTİYACIMIZ OLAN HER ŞEY VAR ZATEN

NE OLDUKLARINI BULUP ONLARI KULLANDIKTAN SONRA DEĞERLİ HALE GELİRLER.

ASLINDA HAYATIMIZI GELİSTİREN BASTIĞIMIZ TOPRAK VE SUDUR.

BUNLAR YENİ BİR HAYAT İNŞA ETMEK İÇİN YETERLİDİR.

DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLAR BİZİ ASLA ALDATMAZ.

*****

İSTEYEREK DEĞİŞTİREMEYECEĞİMİZ KÖTÜ BİR ALIŞKANLIK YOKTUR.

KAZANMAYA KARAR VERDİĞİNDE KAZANMAYA BAŞLARSIN.

NOMADLAND (2021)
 
60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.  
 
Yalnız ve özgür yaşayanlara selam olsun, güzeldi. 

FİLMİN MÜZİKLERİ
 

 
MINARI (2020)
 
1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.  
 
Dram filmi severler kaçırmasın.. 
78. altın küre ödüllerinde en iyi yabancı film ödülü aldı.
 

SOUL 2020
 
Müziğe olan tutkusunu yitiren bir müzisyen, bedeninden çıkar ve kendini öğrenen bir bebek ruhunun yardımıyla geri dönüş yolunu bulması bir şekilde bulması gerekmektedir.
 
Gerçekten güzel izlediğime değdi 
 

A CARE ALOT ( 2021) 

Yıkıcı bir özgüvene sahip olan Marla Grayson (Akademi Ödülü adayı Rosamund Pike), varlıklarını ele geçirdiği ve şüpheli ama yasal yollarla kurnazca dolandırdığı düzinelerce yaşlı için profesyonel, mahkeme tarafından atanmış bir koruyucu uzmandır. Marla, iş ortağı ve sevgilisi Fran'in (Eiza González), Jennifer Peterson (iki kez Akademi Ödülü sahibi Dianne Wiest) üzerinde kurduğu güçten yararlanmaya başlar. Bundaki amaçlardan biri yaşayan mirasçıların önüne geçmek ve zenginliğinden yararlanmak istemesidir. Ancak, kendisinin de aynı derecede büyük sırları olduğu ve bir gangsterle (Altın Küre kazanan Peter Dinklage) bağlantıları ortaya çıktığında, Marla, yalnızca avcıların oynayabileceği bir oyunda seviye atlamak zorunda kalır. Bu oyun adil ya da doğru olmak zorunda değildir.

Bu kadar argo ve bel altı kelime kullanması gerekmezdi 
 

BİZİ HATIRLA (2018)
 
Baba ve oğlunun yaşantısını konu alıyor. Eşref bey İzmir’de küçük terzi dükkanı olan esnaf adamdır, karısını yıllar önce kaybetmiştir, Kağan adında oğlu vardır. Kağan yıllar önce babasının yanından ayrılıp İstanbul’a gitmiştir, böylece aralarına mesafe giren baba oğul eskisi gibi sık görüşmemeye başlamıştır. Yıllar geçmiş oğlu artık evlenmiş kendi hayatını kurmuştur. Eşref beyin gözünde ise o hala küçük çocuktur. Bu içinizi sıcacık edecek filmi izlemek için Bizi Hatırla izle olarak filme sitemizden izle ve puanla.
Eşref bey ne yazık ki sağlığı ile ilgili bir sorun yaşar, bu vesileyle ondan yıllarca uzak kalan oğluyla arasında bir bağ kurmaya başlarlar. Bu kurdukları bağ ile aslında babasını ne kadar ihmal ettiğini fark eden Kağan vicdanı ile adeta yüzleşir. Belki de hepimizin hayat telaşına düşüp sevdiklerimizi nasıl ihmal ettiğimizi bizim yüzümüze adeta bir tokat gibi çarpıyor film. 
 
Bir Çağan Irmak filmi daha  izlendi. Bu film izlediğim de 2000 yılına rahmetli babamın bypass ameliyatına gittim:(( o da sabah ilk ameliyata girecekti, acil ameliyat çıkınca sonraya kalmıştı ameliyatı. İzmirden ağbileri gelmemişti, gözleri hep kapıda onları beklemişti:(( sonra ameliyata  alınmayınca, kaçıp Siyami Erseğin bahçesinde bizi bulmuştu acaba geldilermi diye:(( yine yoktular... gözleri arkada, onlarla helalleşmedim diye üzülerek girmişti ameliyata...
Çağan Irmak işte dokunuyor bazı duygularına insanın.....
 

 
TRİBHANGA (2021)   
 
Kendi ayakları üzerinde duran bekar bir anne, artık görüşmediği annesi komaya girince pişmanlık ve kırgınlıkla boğuşur. Bir yandan da bozulan ilişkileri hakkında düşünür.  
 
Yormayan bir dram hint filmi. 
 

SEVGİNİN GÜCÜ (1995)
 
Mathilda, New York'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon'un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır.
 
Tekrar tekrar izlenilesi bir flim,  
 
Filmin müzikleri
 

17 yorum:

  1. En az üç kez izlediğim Leon tabi ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sık izlenmesi gerekenler diye bir film serisi hazırlam lazım:))

      Sil
  2. hint ve kore filmi için tenk yuuuu :) leon u sık sık izliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel. Güzel filmlerden söz ediyorsun, insan ben de izlesem diye düşünüyor, bu da güzel. Bir de nereden izlediğinden -bir kere- söz etsen; mesela benim çok işime yarayacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google amcama filmin ismini yazıyorum karşıma çıkan ilk siteden izliyorum. Bir site var sadece orada 1186 tane izleyeceğim fim var diye işaretlemişim :)) izlenecek film çok.

      Sil
    2. mailine site isimlerini attım.

      Sil
  4. Leon ve Çalıntı Hayatı izlemiştim güzel filmler gerçekten... Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Karavanda göçebe hayatı konu edinen ve Çağan Irmak'ın filmleri ilk tercihim oldu. İlk fırsatta izleyeceğim. İyi ki yazmışsın. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. I Care Alot, Bizi Hatırla Ve Leon izlediğim filmlerdi. Diğerlerini de listeme aldım. Leon filmini görünce Lion filmi aklıma geldi. Tavsiye ederim. Güzel film:))

    YanıtlaSil
  7. İçlerinden sadece Nomaland ve Bizi Hatırlayı izlemişim. Leon'u da izledim ama hayal meyal, tekrar izleyebilirim o filmi...

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim ♥

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel filmler :) Uzun zamandır film izlemiyorum, izlediklerimle hep Metehan'la birlikte eski filmler.

    YanıtlaSil