İZLEDİKLERİM 2023/8

04 Mart 2023

 

 
ARMAGEDDON 2022
 
1980'de Queens, New York'ta genç bir Yahudi çocuk, ayrıcalıklı ailesinin onaylamamasına rağmen asi bir Afrikalı-Amerikalı sınıf arkadaşıyla yakınlaşır ve bu eşitsizlik ve önyargı dünyasında büyümeyi dert edinmeye başlar.
 
Puanım :****
 
Anthony Hopkins'te var daha ne olsun 

EMILY THE CRIMINAL  2022

Emily, yüklü miktardaki öğrenci borcunu ödemek için mücadele eden genç bir kadındır. Bir an önce iş bulmaya çalışan Emily, geçmişinde yer alan küçük bir sabıka kaydı nedeniyle kurumsal iş dünyasına adımını atamaz. Bu durum Emily'nin farklı yöntemlere başvurmasına neden olur. Emily, bir yeraltı suç çetesine katılarak kredi kartı dolandırıcılığına başlar.
 
Puanım: ***
 
Sıkıcı değil, çok da merak uyandıracak bir durumu da yok.
 
NO EXIT 2022
 
Darby hayatında doğru kararlar veremediği için artık bir uyuşturucu bağımlısı haline gelen genç bir kadındır. Ancak Darby önemli bir haber aldığında hayatı tam tersi yönünde değişecek ve bunun sonucunda da Darby hayatın ne kadar önemli olduğunu anlamasını sağlayan bir hayat mücadelesine girişecektir. 
Darby annesinin hastalandığını ve hatta sonucunda da hastanede yatmakta olduğunu haber aldığında hemen annesini görmek için yola koyulur. Bu sırada aslında Darby rehabilitasyon merkezinde yatmaktadır. Ancak buradan gizlice kaçan Darby’nin aklında sadece hastanede yatan annesi vardır. Annesinin hastanede yattığı bölge olan Salt Lake City’e doğru ilerleyen Darby aniden polis tarafından durdurulur ve kendisine yolun kapalı olduğunu çünkü kar fırtınasının yolları mahvettiğini söyler. Polis memuru Ron ayrıca Darby’ye isterse bölgede bulunan bir misafirhane de kalabileceğini de söyler. Başka bir çaresi olmayan ve misafirhanede geceyi geçirmesi gereken Darbyi misafirhaneye geldiğinde kendisinden başka dört kişinin de burada mecburen kaldığını öğrenir. Ancak Darby fırtınaya rağmen bir şekilde telefonu ile annesine ulaşmaya çalışmak için dışarıya çıkar ve dışarda kısa sure için de olsa zayıf bir sinyal yakalayacağını düşünür. Ancak Darby’nin dışarıya çıktığında bulduğu zayıf bir telefon sinyali değil, hayatını kökünden değiştirecek ve onu bir hayat mücadelesinin içine sürükleyecek korkunç bir gerçektir. Darby hayatını bu denli trajik bir açıdan değiştirecek ne görmüş olabilir?

Puanım:***
 
BİR AMERİKAN SUÇU 2007 
 
Film 1965'de yaşanan gerçek bir olayı konu alıyor . davaya bakan savcı Lorey New bu cinayetin 'Indiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş olan en korkunç cinayet' olarak yorumluyor. Sylvia'nın annesi ve babası panayırlarda çalışmaktadır ve şehir şehir gezmektedirler. bu yüzden Sylvia ve küçük kız kardeşini bir ev hanımı olan ama maddi sıkıntıda da bulunan Gertrude Baniszewski' ye bırakırlar. Bundan sonra olaylar başlar. Gertrude ayrıca psikolojik sorunları da olan bir bayandır ve ilaçlar almaktadır. Sylvia'yı bodrum katına kapatarak çeşitli işkenceler yapar bu işkencelere kendi çocukları ve mahallesindeki çocukları da katar. Sylvia'a işkence yapmak onlar için eğlence kaynağı olmuştur. Film mahkeme salonundaki tanıklar ve sanıkların ifadeleri ile olaylar arasında gidip gelerek işlenmiştir.

Puanım:*****

Gerçek bir hayat hikayesi ve bu filmi paylaşan Deep sağol severek izledim.
 
HAYATA RÖVEŞATA ÇEKEN ADAM 2015
 
59 yaşında Ove bir kaç yıl önce, kat mülkiyeti dernek başkanıyken yöneticiler tarafından devrilir ama Ove bunu hiç kafasına takmaz ve hayatına devam eder. Hamile olan Parvaneh ve ailesi karşılarındaki eve taşınırlar ve Parvaneh kazara Ove'un bahçesindeki posta kutusunun üzerine düşünce aralarında beklenmeyen bir arkadaşlık başlayacaktır...
 
Puanım: **** 
 
Hayata yanlizliga aska dair herseyi yeniden gözden gecireceginiz bir film
 
2022 Yapımı Tom Hanks oyunculuğu ile de bu filmi birde onda izleyeceğim önümüzdeki hafta.. 

10 yorum:

  1. bunların en iyisi röveşata :) bu yeni korkuları da hiç kaçırmam :) pearl, x gibi filmler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediklerine bakacağım deep ama x pek açmasdı fragram olarak, diğerine pek bakmadım daha.

      Sil
  2. ayy uzun zamandır hiç bişey izlemediğimi fark ettim kendime bir liste çıkartmanın zamanı geldi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar sık sık film izliyorum. Bu liste de iyi denk geldi. İçlerinden No Exit’ı izleyip beğenmiştim.

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu hafta sonu Tom Hanks li olanı izledim. Güzeldi, iç ısıtan cinsten. Yeniden uyarlama olduğunu bilmiyordum. 2015 - 2022 çok kısa araları yeniden çekim için bence :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok az ara ile yayınlanmış bende izleyeceğim 2022 yılı yapımını daha vakit bulamadım.

      Sil
  5. Hayata Röveşata Çeken Adam'ı bu hafta izleyeceğim, izleme listemdeydi, Tom Hanks'i çok severim, oynadığı filmler de çok güzel olur genelde:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım işlerim yoğun olmaz bende pazar günü izlerim..

      Sil