AĞAÇ EV SOHBETLERİ 200

21 Haziran 2023

 

 
Ağaç Ev Sohbetleri devam ediyor. Bu haftanın konusu;
 
"Boş zamanları dışarıda, açık havada, doğada geçirmeyi mi yoksa evde veya kapalı ortamlarda geçirmeyi mi yeğlersiniz?" 
 
Boş zaman değil de, işler bittikten sonra olarak değerlendirebilirim bu soruyu herhalde. 
 
Evde kışın pek dışarı çıkmam, ama yazın pek duramam doğrusu. Sabah kahvaltıdan sonra mutlaka bir yürüyüş olmalı 1 veya 1,5 saat gibi. Ondan sonraki vakitlerde ya evde bahçede çayımı kahvemi içer kitabımı okurum, yada bu sene yapmaya başladım çayımı kahvemi termosa koyup parka giderim. Yazın kurtluyum pek evde duramam:)) Salı akşamı mesela Pandemi dolayısı ile ara verilen bir Sanat müziği konserimiz vardı, kulaklarımızın pası silinsin dedik oraya gittik. 
 
 
Biz konser salonuna girdik afad geldi, döktü mübarek, ağaçları filan da kırmış. Elektrikler gitti eh dedik konser iptal edilir şimdi, Allah'tan kısa sürede geldi. 500  kişilik bir salonda güzel bir gece geçirdik.
 
 
Şef yıldıray Öztürktü, sanatçımız da Melihat Gülses'ti. Eşi ile birlikte gelmişti o da kendi bestesini seslendirdi. En çok sevindiğim konu ise, sigarayı bırakmadan önce yani bundan 10 yıl öncesi söylerken nefesim yetmiyor kesiliyordum, şimdi ise sonuna kadar söyleyebilmek beni o gece çok şaşırttı, resmen nefesim açılmış.  Tebrik ettim kendimi .
 
Bence güzel havalarda gezin, durmayın evde...


9 yorum:

  1. Sanat faaliyetine katılmak ne güzel, tebrikler. Ben de sigarayı 10 sene önce bıraktım. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri diyorum ben de. Bu arada kırılan ağaçlar için geçmiş olsun, umarım bir daha yaşanmaz, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, sigarayı aynı zamanlarda bıraktık herhalde ben 2012 de bıraktım, 2015 ocak ayında babamı kaybedince bir kaç gün içtim, hazır bırakmışken tekrar başlamak olmaz dedim ogün bugün içimiyorum. Ağaç bayağı bir zarar var, bugün mezarlık yanından geçtim orada da bir hayli yıkım var.

      Sil
  2. ben de tebrik ederim, şu yazıları okuyup ya ben de bırakayım diyen oluyordur belki de sigarayı! :) ne iyi etmişsiniz konsere gitmekle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence herkes bırakmalı Ceren, keşke daha önce bıraksaymışım. Eserde ki nağmelerde önceden kesiliyordum, nefesim hemen bitiyordu ama bu son konser nefes açısından da benim için şahaneydi. Getirisi olmayan, götürüsü çok olan bir madde bu sigara kesinlikle bırakılmalı.

      Sil
  3. Ben de sizi tebrik ederim. Sigarayı bırakmak insanın kendine yapacağı bir iyilik gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım, umarım isteyen herkes bırakır.

      Sil
  4. korocusun yani ne güzel maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koroda değilim deep yanlış anlama:)) seyirci olarak katılım sağlıyorum sadece.

      Sil