BİR DİK DURUŞUN KAÇ YENİLGİ ETTİĞİNİ BİLMEZSİN.

12 Haziran 2023

 

 
GÜNE BAŞLARKEN İSTİKRARLA YAPTIĞIN BİR PRATİĞİN OLSUN. 

Kaç dakika olduğunu, içeriğini belirle, her gün mutlaka uygulamaya dair kendine söz ver. Nefes, Yoga, dans, Tai Chi ne istersen, belki her gün 10 dk ama her gün istikrarla. 

DÜŞÜNCELERİNİN FARKINDA OL, YARGILAR GELDİĞİNDE YAKALA

Yargılar bizi birlik bilincinden ayırır. Bu yargıları farkettiğinde, değişmesine dair talep et. Tüm yargılarının şefkatle sarmalanmasını iste. Hatırla, yargıda bulunduğun insan, durum senden ayrı değil. 

CANIN İSTEMESE DE ENERJİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇABALA, DANS ET, MÜZİK DİNLE 

Sana iyi gelen ne varsa, sevdiğin müzikleri aç, kendini buna maruz bırak. O an canın istemese de sallanmaya başla, kımılda, dans et. Bir süre sonra içindeki yaşam tomurcuklarının canlandığını göreceksin. 

SEVDİKLERİNİN YAŞAM ENERJİLERİNİ YÜKSELMEK İÇİN ONLARI MOTİVE EDECEK GÜZELLİKLER YAP 

Onlara sevgini ifade et, seveceklerini düşündüğün bir şarkı yolla, neşe dolu bir mesaj gönder, yemek hazırla ve davet et. Aranızdaki sevgi bağından aldığın güçle, herkese karşı daha hoşgörülü bir yaklaşım geliştirdiğini göreceksin. 

DAHA SAĞLIKLI BİR BEDEN İÇİN SÜREKLİ BİR YAKLAŞIM GELİŞTİR 

Yeme alışkanlığında sana iyi gelen bir diyeti benimse ve bunu genel olarak uygulamaya çalış. Ağız için yağ gargarası, limonlu su içmek gibi her gün uyguladığın alışkanlıklar edin. 

YAŞAMIŞ OLDUĞUN HER ŞEYE KARŞI KABUL, BUNDAN SONRASI İÇİN ÇABA 

Ne yaşandıysa yaşandı, olması gereken oldu, yaşadığın her şeyle barışık olma haline doğru kalbini aç. Bundan sonrası için bedenen, zihnen, ruhen gelişimin için yapabileceğinin en iyisini yap.
 
HERKESİN BİRBİRİNİ SEVDİĞİ, GÖZETTİĞİ, İLERLEYİŞİNDEN SORUMLU OLDUĞU BİR DÜNYA HAYAL ET

Unutma, hepimiz birbirimize bağlıyız, çevremizdeki herkesin iyiliğiyle ancak iyi olabiliriz. Bunun için de tüm çevrene anlayış ve sevgiyle yaklaş ve herkesin de birbirine hoşgörüyle yaklaştığı bir toplumun inşaası için sorumluluk al. 

İÇİNDEKİ POTANSİYELİN AÇIĞA ÇIKMASI İÇİN İSTİKRARLI ŞEKİLDE ÇALIŞ 

İçinde hangi konuda açmaya ihtiyaç duyan bir tomurcuk hissediyorsan, o konuya eğil, günlük vakit ayır, o konuyla ilgili uzmanlarla iletişim kur, mümkünse bulundukları çevreye gir ve kendini gelişmek istediğin alanla ilgili sohbetlere maruz bırak. 

KARANLIK OLMADAN AYDINLIK OLMAZ, KAP YOKSA IŞIK DOLMAZ

Herşey zıttıyla vardır, içsel yolculuğunda karanlık tarafınla yüzleşmeye açık ol, bunun için cesaret geliştir, düştüğünüzde birbirinizi kaldırmak üzere dostlar edin. Büyümek her zaman ıstırap içerir, kişinin kabı büyürken acı duyar ancak dolum olması için kaba ihtiyaç vardır. Nihayetinde tüm zıtlıkların üzerine çıkmak için en derin karanlığı ve en yüksek aydınlığı bilmek gerekir. 

HEPİMİZ ÇEVRENİN ÜRÜNÜYÜZ, DOĞRU ÇEVREDE YAŞAMAK İÇİN ÇABA GÖSTER 

Bitkiler verim hissetmeseler de yürüyemedikleri için kalkıp başka toprağa gidemezler, doğru koşullarda değilseler de büyüyemezler. İnsan ise yürüyüp yer değiştirebilir, başka bir çevreye dahil olabilir. Gelişimin için doğru çevreyi bulmaya gayret et. 

HERKESİN İLERLEYİŞİNE DAİR NİYETİN VE EYLEMLERİN OLSUN 

Hepimiz insanlık zincirinin bir parçasıyız. O zincirde tüm toplumun refah, güzellik, sevgi, bereket, mutluluk içinde yaşaması demek, bireyin de bu koşullarda yaşaması demektir. Önce ailen dostların, sonra yaşadığın toplum ve sonra tüm dünya için niyette ve eylemde gözeten, birleyen bir enerji içinde ol. 

SEVGİNİN ŞİFA OLDUĞUNU, TÜM AYRILIKLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAK GÜCÜ OLDUĞUNU UNUTMA

Kalbini daha çok sevebilmeye açmak için günlük çalışmalar yap, kalbini genişletmek için ne gerekiyorsa; sevgi meditasyonu, İlahi aşka birliğe dair müzikler, danslar, affetme kabul etme çalışmaları..vs 
 

Herkese mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum. Ben bildiğiniz gibiyim. Zatürreyi atlattım, fakat şu an ayın 22 sinde kısmetse bir kalpçiye çıkacağım. Doktorum bir görünmemi istedi, sonu hayırlı olsun ne diyeyim.
 

 Havaların iyileşmesi ile artık sokaklardayım, alışveriş yürüyüş derken günler geçiyor. Malum zamlar ile birlikte cafeye takılma olayları biraz kısıtlı, bende böyle parka takılıyorum, hem ciğerlerime oksijen giriyor. Cafede sigara içenler var ve benim de bu ortamda bulunmamam lazım, doktorumun önerisi bu. Zatürre aşısını da oldum, fakar koruma oranı %60 mış kendi kendimi korumam lazım. 

 



Yukarıdaki mavi çantamı bu sene isteyerek aldım, internette görüyordum ama fiyatı 900 TL olunca vazcayıyordum, şehrimde gördüm 400 TL ye hemen aldım. Fakat parka termosla kahve götürebiliriyorum ama biraz daha büyük çay termosunu götüremiyorum, onun içinde yukarıdaki oranj çantayı 100 TL ye aldım, su, termos, kitap vs rahatlıkla sığıyor.
 
 
Bahçeyi ektik, salata, biber, domates, fasulye var. Nanelerin yerini değiştirdik, bu sene verim az oldu. Semizotlarını ektim, inşallah verimli olurlar.
Pek fazla bir şey doğru dürüst yok dinlediğim.  Bu aralar tarotlara taktım oralardayım. Birde veda mektubu dizisini netten izliyorum.

Hepinize güzel bir hafta diliyorum...
Bugün benim doğum günüm onu bile unutmuşum facebook hatırlatmasa olmazmış.))
 



 

21 yorum:

  1. Ben de bugün kendi kendime Handan gün içinde on dakika, beş dakika ne olursa ara ara kalk dans et, hareket et, spor yap diye karar verdiydim. Uzun yapamıyorum bari bir kaç defa on dakika yapsam yarım saat eder .

    Mavi çantaya bayıldım, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın kapalıyım ama yazında kendimi kapatamam, gezmem lazım şehir içide olsa tozmam lazım:))

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsın , dolu dolu blog okumayalı ne çok zaman geçmiş , umarım sağlık sorunların bu kadarla bitmiştir Kalpte sadece içini ferahlatır hayatına neşeyle devam edersin , mavi çanta güzelmiş ama hep aynı sorun yaaa çok yğk taşımayalım derken çantalar küçülüyor ama taşımak istediklerimizi sığdıramıyoruz bu sefer de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm dileklerin için amin diyorum. Çanta uzun zamandır nette takip ettiğim bir model, fakat çok pahalı idi. Şehrimde tesadüfen görünce daha uygun bir fiyata aldım. Modele daha yakından buradan bakabilirsiniz.
      https://www.getchostore.com/products/vendi-su-gecirmez-krinkil-omuz-cantasi?variant=43185432625322
      Fiyat uçuk bir rakam yalnız:))
      Sevgiler

      Sil
  3. Aaaaaaa! İnsan doğum gününü unutur mu canım?! :) Mussssmutlu sağlıklı yıllar dilerim <3 Lütfen bugün kendin için ama sadece kendin için bir şey yap ve keyfine bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yaprak sarmaya başladım sabah sabah unutmuşum, telefonun zırlamasına bakayım ne oluyor böyle devamlı zırt zırt dedim, facebook kutlamaları başlamış:)) şimdi birazdan evden çıkacağım, anneme ilaç yazdıracağım sonra ver elini cafeterya:)) diyetisyen duymasın ama bir cheesecake hediye edeyim kendime diyorum. Bakcez artık duruma göre:))
      Temennin için teşekkür ederim, amin diyorum dileğine arkadaşım.

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş keyifle okudum. Çok çok geçmiş olsun kolaylıkla geçsin bitsin. Fotoğraflar çok güzel, kahve mis gibi görünüyor afiyet olsun. Doğum günün kutlu olsun nice güzel sağlıklı, mutlu yaşlara :)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle çok geçmiş olsun. Veee doğum gününüz kutlu olsun. Nice güzel yaşlar göresiniz inşallah. :)

    YanıtlaSil
  6. Bahçeyle uğraşmak ne hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terapi, genelde anneme bırakıyorum yaş 82 hareketsizlik iyi değil, ufaktan ufaktan çalışıyor bahçede.Ev işi yapmıyor hepten hareketsiz olması da doğru değil dedi doktor.

      Sil
  7. Mutlu yıllar, mutlu yaşlar dilerim Özlem Hanımcım <3

    Bizim burada öyle çok yağmur var ki, dün ancak 50 fideyi daha toprakla buluşturduk. Biz sanırım hiç verim alamayacağız yağmurdan bu sene :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun.
      Bizim buralarda yağışlı idi şu an yok, bizde fidelerle bir süre bekledik yağmurlar geçsin diye. Sabredin sizde ekeceksiniz.

      Sil
  8. Doğum günün kutlu olsun sevgili Özlem, nice mutlu senelere sağlıkla sevdiklerinle bitlikte 🎂💐

    YanıtlaSil
  9. İyi ki doğdun, iyi ki güzel blogunla bizlerlesin. Sağlıklı, neşeli nice güzel yılların olsun Özlem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, sağlıkla, huzurla hep beraber nice yıllara

      Sil
  10. Doğum gününüz kutlu olsun:))) Tatlı bir yaş olsun sizin için:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sağlıkla huzurla yaşlanalım

      Sil