BCP BLOGGER CANLANDIRMA PROJESİ AĞUSTOS 2023

31 Ağustos 2023

 

 
 

ERNA İ KRİG 2020
 
 Ana yüreği, hele savaşta ne kadar da büyür! Eğlenceli ve trajik, hem yüreği ısıtan hem insanın için acıtan Annem Savaşa Gidiyor , kapkara bir dünyada ışıl ışıl parlayan, biriciği oğlu için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır, olağanüstü ve dirayetli bir kadının hikâyesini anlatıyor. Danimarka’dayız, yıl 1918. Birinci Dünya Savaşı Avrupa’yı kasıp kavuruyor. Almanya’nın asker sayısı öyle az ki Danimarkalı gençleri bile ordusuna alıyor. Erna’nın 17 yaşındaki zihinsel engelli oğlunu da askere aldıklarında Erna onu yalnız bırakmayı göze alamayacağını anlıyor ve üniforma giyerek erkek kılığında, oğlunun yakınında cepheye gidiyor. Erling Jepsen’in romanının bu başarılı uyarlaması, Erna’yı canlandıran Trine Dyrholm’un kariyerinin de doruk noktası.

 


10 yorum:

  1. Konusu ilginc gercekten, tarihte erkek kiligina girmiş bilim kadinlari gibi hikayeler biliyoruz da bir kadinin erkek kılığında savasa katilip oglunu koruması bende merak uyandırdı.

    YanıtlaSil
  2. Annelik başka bir boyut ya, herkes anne olamıyor işte. İlginç ve hayranlık uyandıran bir hikaye

    YanıtlaSil
  3. Konu çok hoş. İlk fırsatta göz atacağım. :)

    YanıtlaSil
  4. danimarka mı izlerim kuzey avrupa filmleri dizileri en sevdiğim :)

    YanıtlaSil
  5. Ne trajik... Zihinsel engelli askerin ne faydası olabilir ki... Anneye helal olsun. Müthiş hikaye. Tanıtım için teşekkürler

    YanıtlaSil