BENDEN HABERLER

30 Ağustos 2023

 

 
Ben geldim, bu haftaki müzikli magazin yazımı hazırlayamadım, doktor randevum vardı oraya gitmek durumunda idim. Geçen hafta yaşadığım bağlı olduğum ilde sintigrafi denilen işlemi yaptırdım. Vücuduma 2 defa radyasyon verdiler, ve kalp damarlarının durumlarını aldılar,  işlem sonlarında benden istenen süt kutusu vardı 2 tane onları sıra ile içtim. Bu yaşıma gelipte hayatımda ilk defa soğuk süt içtiğimi söyleyebilirim size. 2 radyosyon işlemi arasında birde koşu makinasında efor yaptırdılar, Allahtan idmanlıyız hergün 12.000 adım atıyoruz faydasını gördük. Daha sonra doktor sonuçlarını yazdı ve eve geldim, ertesi gün doktora gideyim dedim izinde imiş benim iş salı gününe kaldı. Bugün gittiğimde sürpriz dedi doktorum ANJİYO olman gerek!!!!!!
Benim için pek sürpriz olmadı desem yeridir, çünkü ailede herkeste kalp sorunu var. Babam 2000 yılında bypass oldu, ağbim 2006 olması lazım kriz geçirdi stentli kendisi, annem de 2015 te kriz geçirdi stentli.  
Önemli olan kime ve hangi hastaneye olacağım konusu idi, burada tek bir özel hastane yapıyor düşünmedim, çünkü koldan anjiyo olan bir çalışma arkadaşım güç kaybı yaşadı. Doktorum bazı yerler önerdi ama ben yine de aile hekimime Reyhan hanıma bir danışayım dedim. İstikametim ana sağlık merkezi oldu. Konuyu masaya yatırdık şunu söyledi, boğulacaksan büyük denizde boğul. Senin gibi şeker hastası bir danışanımı E..... tıp fakültesine gönderdim, 2 tıkalı damara sadece bir stent takabilmişler, diğeri için İstanbul okmeydanına göndermişler o alet onlarda yokmuş. Gideceksen İstanbul'a işin ehli olan bir hastaneye git dedi. Tabi hemen aklıma babamın ve ağbimin kalp anjiyolarının ve babamın bypasının yapıldığı Siyami ersek geldi. Hemen kartvizit defterini açtım Birsen hanımın kartını buldum, bir ümit hala belki hasta bakıyordur dedim ama alodan sonra bakmadığını söyleyince ümidimi yitirdim gibi bir şey oldu. Babamın ameliyatını yapan doktorun yanına bile yaklaşamam herhalde ünlü bir hastanede ünlü bir semtte görev yapıyor.
Aklıma Handan geldi, hemen instagramdan mesaj attım bir piyasa araştırması yaparmı bana diye, sağolsun kırmadı beni seçenek olarak başka hastanede sundu ama en son bildirdiği doktor siyami hersekte, tavsiyelerde de iyi yorumları mevcut kendisinin. Bugün bir telefon açıp randevu talep etmeyi düşünüyorum. Herhalde bir bayan arkadaşımı alıp yanıma gideceğim, ama ilk etapta ağbimde gelsin istiyorum doktorun söylediklerini o da duysun ki aklında bir soru işareti kalmasın. Hemen yazıhane adresine nasıl ulaşırız dedim google amcaya, esenler otogar dan metro ile yenikapı, oradan marmararay, sonrası metro ile ineceğimiz durak takribi 1 saat bir ulaşım gösterdi. 
 
Malum biz ailece artık akrabalarımızın hiçbiri ile görüşmüyoruz, önceden kalacak yerimiz vardı ama artık yok, kalırsak hotele talim edeceğiz:))) Allah bir daha kapılarını göstermesin. Görüşmeme sebebimiz uzun hikaye fakat şöyle kısaca belirteyim, babamdan kızkardeşimize baba dükkanın (yani dedemin) olduğu yere ev yapıcaz diye 1995 senesinde genel vekalet almışlar ( bizim bu vekalet olayından babam öldükten sonra haberimiz oldu, hatta ilk etapta evde dip köşe bucak vekaleti aradık bulamadık, geçen sene onun arta kalan pazar mallarını bir açalım ne var ne yok görelim dedik haziran 2022 de bu kolilerden birinden çıktı vekalet.) Aldıkları bu vekalet ile bütün miras haklarını satmışlar, paylaşmışlar, ve 1995 ten 2017 senesine kadar evimize gelmişler, yatmışlar, yemişler içmişler gitmişler, bu 22 senede bizim yüzümüze nasıl bakmışlar biz buna hayret ettik. Akraba olarak bana yükleyecekleri herhangi bir doğru değer ve doğru hareket olmadığı için hepsi ile ilişkimizi kestik. İçlerinden bir tanesi avukattı kendisini severdim fakat bu konuyu telefonda konuşurken öyle bir söz etti ki, bu nasıl bir adalet insanı dedirtti kendisine. Bu işlemi yapmalarındaki amaç bizim 3 kişi devletten maaş alacak olmamızmış!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yani şimdi ben 22 yıl bir fiil çalıştım bir maaşa sahip oldum ama miras hakkım başkası için yenilebilir bir hak durumuna geçiyor. Merak ettim acaba o kalın hukuk kitaplarının hangi maddesi, Allah hakkı olan bu mirasın bu şartlar altında yenilebileceğini anlatıyor. Bu sözü söyleyen avukatın Kadıköy deki davalarda nasıl savunmalar yaptığını çok merak ettim inanın.  
 
Ben burada inanın ki babamın yaptığı davranışta değilim, insan bazen duygularına yenilebilir, o da büyük ihtimal kardeş duygusuna ve kardeşlerine duyduğu güven duygusuna yenildi. Beni düşündüren bu vekaleti alan İzmir'in gizli sakıp sabancı (birinin 2 tane fabrikası var) kardeşlerinin, pazarcılık yapan en küçük kardeşlerinin miras hakkına nasıl bir ihtiyaç duydukları kısmı beni ilgilendiriyor, o kadar gayrimenkul, para, işyeri arasında boğulurken nasıl bir ihtiyaç sebep oldu!!!!!!!!!!!!!!
 ben olayın inanın ki bu kısmındayım.
 
Bir de 100TL'lik bir miras verilişi var onu da ayrıyetten anlatırım bir ara. 
 
Bu arada ağbimin gözlerini yitirmesine de bu olay sebep olmuştur, üzüntüden bir gecede şekeri tavan yaptı gözleri kanama yaptı. Bunun ecrini de çeksinler derim. Resmen Türk filimi gibi bir olay yaşadık hayatımızda..... 

Dün Hergüneüçgüzelşey de şunu okumuştum çok doğru buldum, benim gösterdiğim akrabalık değerlerine onlar böyle hareket ettilerse bende onlardan vazgeçerek en güzelini yaptım.

"İstemiyorum!"
"Uğraşarak düzeltemediğini, vazgeçerek bitirirsin..."


Dualarınız benimle olsun, umarım bypaslık bir durum çıkmaz.....
Sağlıkla kalın....

30 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun , güzel haberlerinizi bekliyoruz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun teşekkürler, Allah'ın izni ile halledeceğiz inşallah.

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Yazında söz ettiğin kötü kalplilere de şimdiden geçmiş olsun, hesap verecekleri yerde işleri zor. Dualarımız ve iyi dileklerimiz elbette seninle ama endişe etme, bu olayı çok kolaylıkla aşacaksın; çünkü senin kalbin çok güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kötü kalplileri bu dünyada iken yaptıklarının karşılığını almalarını dilerim ben de izleyeyim nasıl oluyormuş hak yemek, bir insanın hayatını karatmak rabbim göstersin bize.
      İyi dileklerin için sağol arkadaşım.

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun umarım kolaylıkla atlatırsınız. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun! Umarım her şey çok ama çok rahat geçer, annemle babama sordum emekliler ama Siyami Ersek dediler onlar da.. Haydi hayırlısı inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Abinizin ve sizin çocuğunuz olmadığından böyle bir haksızlık yapmışlar anlaşılan. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Ameliyatınızda kolaylıklar dilerim💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evli olmadığım için benim çocuğum yok, ama ağbimin 8 aylık evliliğinden bir kızı hatta şu an 2 tane de torunu var. Kızı annesinden boşandığı için, ağbimle görüşmeyebilir ama kaynanası sağolsun pazara sergi açtığımız günlerde torunları pazara getiriyor, ağbime sevdiriyor. Atalarını tanısınlar diyor kadın.
      Dileğiniz için çok sağolun.

      Sil
    2. Ayrıca bunu yapmaya ben sağken yapmaya hiçkimsenin hakkı yok. Bunun paylaşımı ancak biz öldükten sonra yapılabilir, Allahın kitabındaki miras hakkı açıklamasında bu yazıyor ayrıva hukuktada ancak kişiler öldükten sonra mirası paylaşılabilir.

      Sil
    3. İlk önce hak hak sahibine geçer, yaşadığı sürece iktisap hak sahibinindir, öldükten sonra Allah kitabında ve hukukta yer alanç mirasçılara geçer, o da ne kalırsa. Hak sahibi miras hakkını dilediği gibi harcama hakkına sahiptir, o hakka el konuldu ise Allah huzurunda hesabını verecek olan da el koyanlardır.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun. Umarım çabucak sağlığınıza kavuşursunuz.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Çok geçmiş olsun. İnşAllah rahatsızlığınız, bypasa gerek kalmadan giderilir. İnsan en büyük kötülüğü akrabadan görür.
    Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun amin inşallah dediğiniz gibi olur. Akraba artık görmek istemiyorum, bana kattıkları iyi ve güzel hiçbir değer yok çünkü.
      Sevgiler sağlıkla kalın,

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun. Bazı insanlar her daim açtırlar asla doymazlar maalesef... Hak yemek onlar için hiçbir şey değil.
    İst. Polisevi veya öğretmen evi de tercih edebilirsiniz daha uygun oluyorlar .
    İnşallah iyi haberlerinizi alırız. Allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bu bilgi için çok teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti buralar, artık sayenizde aklımda. Sağolun, Herkese şifa için amin diyorum.
      Sevgiler,

      Sil
  9. Geçmiş olsun her şey yolunda gitsin ve iyi sonuçlarla müjdeli haber olsun dilerim.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  10. Çoook çok geçmiş olsun, babamın doktoru Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde görev yapıyor. Ben size onunda ismini vereyim, belki lazım olur aklınızda olsun.

    Dr Mehmet Yunus Emiroğlu ve Prof. Dr. Hasan Sunar

    Umarım sadece anjiyo ile hallolur, dualarım sizinle.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun, umarım iyi sonuçlar çıkar. Anneme de geçen yıl koldan yaptılar anjiyo.Aynı gün çıktı yatırmadılar hastanede. Normal anjijoda artık günümüz teknolojisinde sıkıntılı olmaz, umarım netice iyi çıkar. Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil