GÖZYAŞLARININ BİR NEDENİ VARDIR, SANA GÜÇ VERİR, ZAYIFLIK VERMEZ

14 Ağustos 2023

 

 
Hayatta hiçbir şeyin sebepsiz yere gerçekleşmediğini söyleyen dört Kızılderili Ruhanilik yasası vardır. Bunu anladığınızda,
üstesinden gelmek çok kolaydır ve olanlara güvenle bakar, var olanlar için şükreder ve olacaklar için mutlu olursunuz.
 
İlk yasa şöyle der:
Karşına çıkan kişi doğru kişidir.
Yani, hiç kimse hayatımıza tesadüfen girmez, çevremizde bizimle etkileşim halinde olan tüm insanlar ya bizi eğitmek ya da içinde bulunduğumuz durumda bize yardımcı olmak için bir şeyler yaparlar.
 
2. yasa şöyle der:
"Olan şey, olabilecek tek şeydir
Başımıza gelenlerin hiçbiri ama hiçbiri farklı olamazdı. En önemsiz ayrıntı bile. Sadece "Eğer farklı yapsaydım... Farklı olurdu..." Hayır, olabilecek ve olması gereken tek şey olanlardır, böylece ilerlemek için derslerimizi öğrenebiliriz. Hayatta başımıza gelen her şey, evet, her durum kesinlikle mükemmeldir, ruhumuz egomuza dirense ve onu kabul etmek istemese bile.
 
Üçüncü yasa şöyle der:
′′ Bir şeyin başladığı her an doğru zamandır ′′
Her şey doğru zamanda başlar, er ya da geç değil. Hayatımızda yeni bir şeye hazır olduğumuzda, o zaten başlangıçta oradadır.
 
Dördüncü yasa der ki:
Biten şey bitmiştir.
Bu kadar basit. Hayatımızda bir şey sona erdiğinde, bu bizim gelişimimize hizmet eder. Bu nedenle, artık kazanılmış olan deneyimlerin hakkını vererek bırakıp ilerlemek daha iyidir.
Bunu burada okuyor olmanızın bir tesadüf olduğunu sanmıyorum. Eğer bu metin bugün sizinle buluşuyorsa, bunun nedeni koşullara uymanız ve dünyanın hiçbir yerinde hiçbir yağmur damlasının kazara düşmediğini anlamanızdır
yanlış yerde değildir.
Bırak gitsin...
Tüm varlığınızla sevin.
Sonsuz mutlu olun..
Her gün mutlu, mutlu bir gün.
❤️
Ben varım.
Sensin.
Biziz.
Birlik.
💫 ✨ 💓 ✨ 💫
Angels affirmations sayfasından çevrilmiştir. 
 

 
Hepinize güzel sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum. Bir hafta pazarcılığa ara vermiştik, araba arızasından dolayı. Çok korktuk motor gitti diye, yoksa çok büyük rakamlı bir arıza idi bu. Ama devri daim arızalanmış, ucuz yırttık diyorum bu konuda. Cumartesi tekrar pazarda idik, o zamana kadar neler yaptım. Yürüyüş yaptım, köyden 8 kilo yeşil fasulye geldi dondurucuya kaldırdık. Diyete devam ediyorum. Pazara giderken soğutucu çantası içine buz aküsü koyarak yiyeceklerimi soğuk tutuyorum. Pazarda kolaylık açısından kavanoz yiyeceği taşıyorum.
 
- 2 kaşık yulaf
- 2 parçalanmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
-3 yemek kaşığı yoğurt 
 
ile karıştırıp kavanozda, kapağını kapatıp akşamdan buzdolabına koyuyorum. Sabah istediğim meyveyi üstüne doğrayıp çantaya yerleştiriyorum. Biri öğlen yemeğim için oluyor.

Sabah kahvaltısı içinse yulaflı pankek yapıyorum.

- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 yumurta
- Göz kararı süt
- pulbiber, kekik
- ekşimik

az yağlı tavada pişiriyorum parça parça olarak. Sabah 10 da migros açıldığında oradan ağbime ekmek alırken kendime de ayran alarak sabah tüketiyorum.
 
 
Kütüphaneye uğradım. Kullanıcıların bağışladığı kitaplar üyelere sunulmuş. Birçok bağışladığım kitabı aralarında görünce sevindim.
 


Yürüyüşlerde aldığım dergilerim.
 

Ne zenginlik doymaz bir açgözlülüğü söndürür, ne de yetke aşağılık tutkularıyla kı­rılmayacak zincirlere bağlanmış adamı kendinin efendisi yapar. Dürüst olmayan insanlara bahşedilen yüksek mev­ki onları değerli hale getirmez, sadece değersizliklerini or­taya çıkarır ve açıkça kanıtlar.
 
Felsefenin Tesellisi/ BOETHIUS

 
Pazardan geldiğimde yorgunluktan şekil üstteki gibi sızıyorum. Özellikle sırtım çok ağrıyor  ve evden de arkalıklı sandalye götürüyorum üstelik.
 

Herkesin, başkasına biçim vermek, kendilerine uymayan yanlarını düzeltmek ve ortalamanın kalıplarına oturtmak için yedeğinde taşıdığı, ahlaksızlığın ahlakı olarak nitelenebilecek, ikiyüzlülükten ve ihanetten bir kalıbı vardı.
 
İnsan İnsanın Acısını Alır/Şükrü ERBAŞ 
 
Resim alıntıdır.

Hafta içi bayağı bir dinleme yaptım, özellikle çalıştığım şirketin Ceo'sunun bir yayınına denk geldim youtube da, podcast serisi hazırlamaya başlamış. Takibe aldım ve 3 podcastini de severek dinledim. 
Elif hanımda sevdiğim bir sanatçı pazar günümü şenlendirdi.
 
Kendinize iyi bakın, hoşça kalın, dostça kalın:)))
 

6 yorum:

  1. Geçmiş olsun arızanın hallolması sevindirici. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel dolu dolu bir yazı olmuş. Baştaki öğretinin ferahlatıcı bir yanı var. Ancak insanın bunu içselleştirmesi zaman ve yaşantı alan bir durum sanırım. Umarım bir gün bunu gerçekten mış gibi yapmadan başarabilirim. Arıza olayı için geçmiş olsun. Kitaplarınız içinse iyi okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yaşantıya bir an önce geçmek lazım. Arıza için sağolun. Kitaplar yazın pek okuyamıyorum ama yine de keyif alacağımı umuyorum.

      Sil
  3. Sağlıklı beslenme rutinine ayak uydurman ne hoş :) Ben başlayıp başlayıp bırakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bir yaşam biçimi haline getirmek ben gibi kilolar için ideal bir yaşam tarzı oluyor.

      Sil