CENNETİN KILIK DEĞİŞTİRMİŞ HALİ DEĞİL MİDİR MÜZİK? (İNESİN EZGİSİ)

21 Ağustos 2023

 

 
 Bütün Akrabalarım. Bugün hayat çemberi içerisinde kendimle beraber sizleri onurlandırıyorum. Bu duada sizlerden de bahsetme fırsatı için şükrediyorum.
Yaradana, bu muazzam hayat armağanı için teşekkür ediyorum.

Kemiklerimi ve yaşam deneyimimin bütün temellerini inşa eden ve koruyan Mineral/Toprak Nesline teşekkür ediyorum.
Bedenimi ve organlarımı destekleyen, güçlendiren ve hastalıklar için şifalı otlar sunan Bitki Nesline teşekkür ediyorum.

Beni kendi etiyle besleyen ve hayat yolunda bana sadık yoldaşlığını sunan Hayvan Nesline teşekkür ediyorum.
Dünya hayatının kutsal çemberinde birer ruh olarak benimle aynı yolu paylaşan İnsan Nesline teşekkür ediyorum.

Hayatın iniş-çıkışları arasında görünmez rehberlerim olan ve çağlar boyunca ışığın fenerini taşıyan Ruh Nesline teşekkür ediyorum.

Değişimin ve büyümenin Dört Rüzgârına teşekkür ediyorum.

Hepiniz benim bağlarımsınız, akrabalarımsınız, sizler olmadan hayatta olamazdım. Hayat çemberinin içerisinde hepimiz beraberiz, birlikte varoluyoruz, birbirimize muhtacız, kaderlerimizi birlikte yaratıyoruz. Biri diğerinden daha önemli olmayacak şekilde. Bir nesil diğerinden evrilerek ama hâlâ bir üsttekine ve bir alttakine ihtiyacı olacak şekilde. Hepimiz Büyük Gizemin parçalarıyız.
Bu hayat için teşekkür ederim.

Aho Mitakuye Oyasin duası
 
Foto: Şimdiye kadar gördüğümüz en büyük aurora gösterilerinden biri! Tromsø, Norveç.
 
Yazı: Facebooktan alıntıdır...
 

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Bizi sorarsanız bildiğiniz gibiyiz. Bu hafta biraz yorucu geçti. Malum kış hazırlıklarına başladık, bamya, yeşil fasulye yaptık sıra domateste idi pazartesi günü 4 büyük sandık domates aldık, soyduk, kaynattık yarısını biberli makarna ve menemenlik yaptık, diğer yarısını çorbalık ve yemeklik yaptık. Geriye közleme, turşu ve tarhana işi kaldı. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.  
 
Bu hafta pazartesi günü komşu çiçekçi Süleyman ağbinin yerinde bir bayan giyimi gördüm, afalladım diyebilirim. Bayan türban takmış siyah, siyah uzun kollu gömlek giymiş boyu belde bitiyor ve evet işin ilginç tarafı şimdi geliyor, altında siyah tayt vardı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bana biraz döneme uygunluk yaratma modası olmuş gibi geldi.
 
Bu hafta annem birkaç ay önce ölen büyük dayımı rüyasında görmüş, sabah anlattı bayağı bir kahkaha attım. Bana para lazım, para ver diye annemi kovalıyormuş. Sağlığında yüzlerce dekar tarla yedi, annemlere miras bırakmadı, öbür tarafta da para lazım olmuş, bir de seni bulmuş rüyana girecek diye güldüm durdum:)))
 
Ara ara temizlik yapıyorum, iyice küçülmüş olmayan giysilerden elime geçiyor onları poşetliyorum bir yerde daha sonra sevgi mağazasına götüreceğim. Modası geçmiş olanları ise elimde tutuyorum evde giyilecek yinede giyilecek diyorum. Bu hafta pazara kışlıklar düştü bir sweat tshirt pazarda 300 TL idi, daha sonra akşam üstü Erkan ağbi sergiye geldiğinde dolaştım biraz birkaç çift çorap aldım kendime derken bir sergi daha keşfettim orada sweat tshirt 125 TL idi haftaya bakarım dedim, panayıra gidecekmiş sonraki hafta bakacağım artık.  

Annem kaynattığımız domatesleri hep elde kevgirden geçiriyordu, bu sene kuvvetim yok dedi, evdeki rondoda küçük, gittim karacadan bir üçlü takım aldım, parçalayıcı, mikser, blender. İyi oldu evdeki küçük olan mikser ve blender ve rondoyu bir poşete koyduğum gibi bahçe demirlerine astım. Yukarı çıkan romanlar ben böyle poşet astıkça ihtiyacı varsa alır gider, yine öyle oldu ihtiyacı olan biri almış. 

Bu hafta pek bir şey dinleyemedim. Sadece ufak çaplı bir iki yürüyüş yaptım.


Bu kahve içişim ağbim için evden çıktığımda idi salı günü idi, Pazartesi pazarda eski bir aile dostumuza rastladı, oğlu şarküteri dükkanı açmıştı ara ara uğrardım. Dükkanda çok güzel paçal (koyun,keçi,inek sütünün karışık haline verilen isim) peynir ve kaşar var deyince ağbim hemen ertesi gün dükkana gönderdi beni, çünkü tam bir paçal hastası kendisi bu karışık sütlerden üretilen peynirleri çok sever. 


Akşam olupta domates kaynatma ve rondodan geçirme işlemine ara verince gazete ve çaya kaçan ben oluyorum burada da:)))


Bahçeden bir gül resmi...
Resme tıklarsanız eskiler yeniler karışımı bir müzik karışımına gideceksiniz.....


Bir sahaf ziyareti....


Bu da bir migros ziyareti idi....
 
Bir akşam bayağı bir gök gürledi, ertesi gün yağmur başladı, ağbim şu soruyu sordu bana:
Kelebekler ölüm dansı yaptı mı?
Hemen internete baktım, haberi buldum evet dedim, o zaman sonbahar başladı dedi.....
Haber şurada siz de okuyabilirsiniz...
 
 
 
Ben de sergiye yanımda kitap götüreyim diyorum ama, hırsızlar mal çalar diye cesaret edemiyorum. Beyefendiyi tebrik etmek lazım.
Resim alıntıdır. 

Bu yazı yayında iken yine pazarda sergi başında olacağım. Yarın yani salı günü ise ilimizin eğitim araştırma hastanesine gideceğim, sintigrafi yaptıracağım. Bu son 2 gün çay kahve ilaç alımım yasak, zor duruyorum kahvesiz ama yapacak bir şey yok. Dualarınız benle olsun, damar bozukluğum var mı bunun tespiti yapılacak. 
 
Hoşçakalın sağlıkla kalın..... 

18 yorum:

  1. Şimdiden geçmiş olsun. Fakat senin -sazlı sözlü- bu yazıların; benim diyen haftalık magazin dergilerine taş çıkartır.:) Yine çoookkk keyifli bir okuma oldu, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ömrümüz oldukça böyle yazarız kısmetse.
      Saygılar,

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun inşallah sonuçlarınız iyi çıkar. Ben domates yapmıştım kavanoz nerdeyse yarısı bozuldu anlamadım nedenini hepsini aynı şekilde yapıp kapatmıştım şimdi hevesim kaçtı artık yapmam herhalde. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun gönderen doktorum izne çıkmış, haftaya salı belli olacak sonuçların değerlendirilmesi. Knserveleri büyüyen ay fazında değil küçülen ay fazında yapmak gerekiyor bozulmaması için, ben öyle yapıyorum. Yeni ayda da 3-4 gün içinde halletmen lazım.
      Saygılar,

      Sil
  3. Yapacağınız testlerin sonucu iyi çıkar inşallah, Allah sağlık afiyet versin. Kışlık hazırlıklarınızı güzel günlerde yiyin.

    Tezgahda beklerken kitap okumak şahane bence de ama ben de olsam gözümü ayırmazdım tezgahtan. Önceden hırsız var derdim şimdi ise fırsatı bulan herkes hırsız artık diyorum :( haberler bol miktar bu düşüncemi destekleyen videolar ile yüklü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, amin diyelim sonuçlar için.
      Evet kitap okumak güzel ama hırsızlık olur diye yapamıyorum.

      Sil
  4. Şimdiden geçmiş olsun.
    Pazarda bir tişört 300 Tl ise yandık valla. Pazar işi eşimdedir benim eskiden eli kolu dolu gelir ,fazlasıyla adı ,bozulacak çürüyecek ,diye kızardım. Şimdi artık neredeyse taneyle alıp geliyor yine de dünya para gidiyor pazar alışverişine.
    Domates yapmayan sanırım bir benim:)) Kışın salça kullanımına geçiyorum domates hiç aklıma gelmiyor, sadece kahvaltı için alıyorum o kadarlık işte.
    Afiyetle yiyin diyelim hazırladıklarınızı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, evet sweatshırt ihraç fazlası 300 TL idi geçen hafta, ama 125 e bulduğum yerde güzeldi oradan bakacağım. Biz hem salça hem domates kullanıyoruz.

      Sil
  5. Geçmiş olsun canım benim. Bizde de başlayacak yakında tarhana ve domates show :) Annem geçen gün hazırlanın dedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) sağolun geçmiş olsun dileğiniz için, size de kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  6. Geçmiş olsun, umarım test sonuçları iyi çıkar.
    Hiç kış hazırlığı yapmadım, sıcaktan işi zor yapıyorum son zamanlarda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun dileklerinize, umarım sıcaklar artık geçer...

      Sil
  7. geçmiş olsun. baştaki güzel yazı access ve hipnoz eğitimine benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol deep o eğitimleri okumadığım için bilemiyorum.

      Sil
  8. Bu yazıyı hep hafta başında okuduğumdan mıdır nedir okuyunca bir anda kendimi pazaretesi gününde sandım. :)
    Çok geçmiş olsun umarım hiçbir sorun çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazı geçtiğimiz haftanın pazartesi yazısı idi:)) geçmiş olsun dileğiniz için sağolun.

      Sil