HER YARA BİR ÖNCEKİNİ KANATIR

07 Ağustos 2023

 

 
🍃 Nefes alın. Ne zaman sıkılırsanız, farkında olun ve nefes alın. Nefes ruhunuzun beden ile bağıdır. Bu bağlantınız hep yerinde olsun.
🍃 Su için. Vücudunuzda su yoksa ruhunuzun ikamet ettiği beden ne görevlerini ne de sizin arzularınızı gerçekleştirebilir.
🍃 Endişeye değil, neşeye odaklanın. Ancak neşe karşınızdaki kapalı kapıları açan anahtardır. İçinizden gelmiyorsa bile, gülün, kahkaha atin, frekansınızı değiştirin. İçinizden gelmese de radyonun kanalını değiştirin.
🍃 Yarının problemlerini bugünün enerjisi ile çözemezsiniz. Size bugün için gerekli tüm güç verildi. Ve yarın, yarın için gerekenler verilecek. Taşıyamayacağınız hiçbir yük size verilmez. Kendinize güvenin .
🍃 Kendi anne babamızı biz seçtik . Onlara gereken saygıyı gösterin. Ne olursa olsun. Kızsanız da, darilsanız da, üzülseniz de, saygı gösterin. Bazen saygı sevgiden de önemli olabilir.
🍃 Çocuklarınız size ait değiller. Onlara hak ettikleri gibi, bağımsız ve özgür varlıklar olarak gerekli sevgi ve saygıyı gösterin.
Ve bilin ki onlar sizi seçti, sizin kendi anne babalarınızı seçtiğiniz gibi.
Yaşamak için geldikleri bir yol. Onlar için bir şey yapmak istiyorsanız bu yolu yürümeleri için onlara destek olun.
🍃 Ruhunuzun ölümsüz olduğunun farkında olun. Hep vardınız ve hep var olacaksınız.
🍃 Ben akşamdan ertesi sabah 6'da uyanmayı kendime vaat edersem, bu olur. Peki, sözleriniz ile siz her gün, her an ne vaat ediyorsunuz?
Kelimeleriniz ile kendinize, öldün diyerek, dizlerim bitti diyerek, bu iş beni hasta etti, diyerek gerçekleşerek kehanetler yaratmayın.
Güçlüsünüz, insansınız, Başarırsınız.
🍃 Yapın. Yapmadıklarınıza pişmanlıklarınız her zaman daha çok olur. Yüreğiniz derinliklerin bir dilek olarak geliyorsa ve size neşe veriyorsa, durmayın yapın.
🍃 Bilmek istediklerinizi sorun. Soru varsa, cevap mutlaka gelecektir. Her zaman ilk gelen cevap en doğrusudur.
Moshe Abudaram. 
 

 Herkese güzel mutlu sağlıkllı bir hafta dilerim. Havalar o kadar sıcak ki, evler, dışarılar yanıyor. Bu hafta cumartesi ve pazartesi pazara çıkamıyoruz, araba arıza yaptı, çevre illerden birinden parçalar geldi bugün tamire girecek araç. 
Sıcaktan okuma filan yapamıyorum biten 2 kitabım var onlarıda yarından sonra yayına veririm. 
Hoşçakalın...

13 yorum:

  1. Sıcaklar cidden dağıttı bizi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hem de ne dağıldık , akşamları bile uyku yok.

      Sil
  2. Gerçekten bu yaz zorlu geçiyor.
    Kolay gelsin size, tamirat hemen hallolsun umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, sıcaklar zorluyor. Tamirat halloldu hayırlısı ile.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Yazınızı büyük bir keyif alarak ve zevkle okudum, çok güzeldi. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Yazınızda gördüğüm bu cümleye takıldım. "Kendi anne babamızı biz seçtik ." Ben de bu konuyu ne kadar doğru bildiğimi bilmiyorum açıkçası ve yanlışım varsa düzeltin lütfen. Benim bildiğime göre: Annemizi, babamızı, cinsiyetimizi, ırkımızı, ülkemizi vs biz seçemiyoruz diye biliyordum.
    Sağlıcakla ve esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalu bela'da seçiyoruz diye biliyorum bende.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Kalu Bela hadisesini hakkıyla araştırmadan ezbere bir şeyler söylemek doğru olmamakla birlikte, hiçbir insanın Kalu Bela'da annesini, babasını, dinini, dilini, ırkını, vatanını, milletini n

      Sil
    3. Merhabalar.
      Farsça'daki "sohbet meclisi" anlamına gelen bezm sözcüğüyle Arapça'daki "ben değil miyim" anlamındaki çekimli bir fiil olan elestü'den oluşan bezm-i elest terkibi "Ben sizin Rabbiniz değil miyim" hitabının yapıldığı ve ruhların da "bela / evet" diye cevap verdikleri meclis anlamında kullanılmaktadır.
      Allah'la insanlar arasında meydana gelen bu sözleşmeye misak, kalu bela, ruz-i elest, bezm-i ezel, ahid, bela ahdi gibi çeşitli isimler verilmiştir.
      Ancak, işte burada hiçbir ruhun annesini, babasını, ırkını, cinsiyetini, dilini, dinini seçtiğinden bahsedilmiyor. Araştırmalarım devam ediyor, şayet sizin bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşırsam, sizi haberdar edeceğimden emin olabilirsiniz.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    4. Kalu bela konusunda arkadaş sohbet esnasında bu şekilde anlatmıştı.

      Sil
    5. Doğrudur, verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

      Sil
    6. Bir şey değil. Arkadaş sohbet ortamında aslında bizlerin Kalu belada birbirimizi tanıdığımızı, buraya geldiğimizde herşeyi kabul ettiğimizi bilerek geldiğimizi söylemiştir.
      Saygılar,

      Sil
  4. Umarım araba çabucak tamir olur. Çok geçmş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir hafta içinde parça geldi takıldı sorun halloldu, sağolun.

      Sil