İZLEDİKLERİM 2022/2

29 Ocak 2022

 


 
KATYN KATLİAMI ( 2007) 

1940 yılında dönemin Sovyet gizli polisi tarafından, Stalin’in emriyle sosyalist(komunist) ideolojiye sahip olmadıkları için 22.000 Polonyalı'nın başlarına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle sonuçlanan olay anlatılmaktadır...
 
Puanım : **** 


SOUTH OF HEAVEN (2022)

Jimmy, silahlı soygun nedeniyle 12 yıl hapse mahkum edilen bir suçludur. Cezasını tamamlayıp serbest kalan Jimmy, kendisi için yeni bir hayat kurmaya çalışır. Ancak özgürlüğüne kavuşmasıyla çocukluk aşkı Annie’nin kanser olduğunu öğrenir. Sevdiği kadının hayatının son zamanlarında olduğunu öğrenip büyük bir yıkıma uğrayan Jimmy, Annie’ye son zamanlarını hayatının en iyi dönemi olarak geçirmesini sağlayacağına dair söz verir.
 
Puanım : ***
 

 BABAMIN KEMANI (2022)

Babasını yitiren bir kız kendisine mesafeli duran keman virtüözü amcasıyla bağ kurmaya çalışır. Onları bir araya getirecek olan ise ortak acıları ve müzik tutkularıdır.
 
Puanım : ***** 



A MOUTHFUL OF AİR (2021)

Çok satan çocuk kitabı yazarı olan, iyi bir eş ve anne olarak da hayatını sürdüen Julie Davis'e (Amanda Seyfried) odaklanıyor. Yaratıcı çalışmaları, çocukluk korkularının kilidini açmakla uğraşırken, kendi hayatına musallat olan karanlık sırrı çözmeye çalışıyor. Julie'nin ikinci çocuğu doğduğunda, sırlarını ön plana çıkaran olaylar meydana gelir ve onunla birlikte bir hayatta kalma savaşına girer.
 
Puanım :  ***

4 yorum:

  1. İlk film çok ilgimi çekti. İzleme listeme ekleyeceğim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. wajda, politik sinemanın efsanesi :)

    YanıtlaSil