OKUDUM KİTAP 2022/5 KUDÜSÜN GÜVERCİNLERİ

30 Ocak 2022

 

 
Yıl 1917... Birinci Dünya Savaşı insanlık için büyük yıkımlar getirmeye devam etmektedir. Savaşın ağır sonuçlarıyla her geçen gün daha fazla yüzleşmek zorundan kalan Osmanlı Devleti, Gazze ve Filistin cephelerinde şiddetli çarpışmalar sonucu ağır kayıplar vermekte, savunma hatları gitgide gerilemektedir. Kudüs de kuşatılmıştır artık. Çokdinli ve çokuluslu bir kentin birbiriyle uyum içinde yaşayan halkları sadece savaşın günlük hayatı çekilmez kılan zorluklarıyla değil, çocukları bile birbirine düşman yapan zalimliğiyle de yüzleşeceklerdir. Kuşatma daraldıkça dostluklar sınanacak, ihanetler gün yüzüne çıkacaktır. Kudüs'ün Güvercinleri, Kudüs Mevki Komutanı Ferik İsmail Sururi Paşa'nın küçük oğlu Orhan'ın gözünden, bu kuşatmanın öngünlerini tüm canlılığıyla anlatan; aynı zamanda Yaver Halit, Taşlar Meclisi çocukları, Karnik, Mahmure Hanım, sorguçlu sarı güvercin Sultan ve daha birçok karakteriyle okurun bir dönemin havasını her yönüyle solumasını sağlayan bir roman.
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Pek sevdim diyemem, argo fazla kullanılmış...
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
Sabır mı insanın bekçisidir,yoksa insan mı sabırın bekçisidir?
*****
Çocuklarda lisan çok farketmez. Birbirlerine gaye ve dertlerini vücut dilleriyle ve hisleriyle çok kolay anlatırlar. Hisler sadece çocuklarda kolaylıkla birbirine aktarılabilir. Büyüdüklerinde güvenmez duvarlar hisleri ruhun içine hapseder.
*****
Saf talepler duaların en çok beklediğidir.   

6 yorum:


  1. Çocuklarda lisan çok farketmez. Birbirlerine gaye ve dertlerini vücut dilleriyle ve hisleriyle çok kolay anlatırlar. Hisler sadece çocuklarda kolaylıkla birbirine aktarılabilir. Büyüdüklerinde güvenmez duvarlar hisleri ruhun içine hapseder.

    ne kadar dogru çocuk olmak istiyorum yeniden yenilenmeden zamana yenilmeden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olabilsek ama maalesef zaman ileriye işliyor geriye giden hiç yok..

      Sil
  2. Çok beğendim bir gün mutlaka okumak isterim bu kitabı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçindeki argo kelimelerden rahatsız oldum ben bakalım siz okuyunca ne hissedeceksiniz.

      Sil
  3. Kitabı okumak istedim fakat argo kelimelerin fazla kullanıyor olması beni bir kez daha düşündürdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kitap için hayalim farklı idi, kudüste bir hikaye, evet hikaye var ama içinde açık seçik kelimelerde var. Dini önemi olan tarihi bir yerde bu kelimeleri pek bağdaştıramadım.

      Sil