İZLEDİKLERİM 2022/4

12 Şubat 2022

 

 
BALIK 2014 
 
Kaya, göl kıyısındaki güzel bir köyde eşi Filiz ile beraber yaşayan bir balıkçıdır. Küçük kızları Deniz konuşamamaktadır. Filiz kızını iyileştirmek için eskiden kalan alternatif bir tedaviyi denemeye karar verir. Şifalı olduğuna inanılan bir cins balığı kızına yedirirse iyileşeceğini düşünmektedir. Ancak bu balık köyün yakınındaki gölde bulunmamaktadır. Filiz balığı bulmak için başka bir göle gider, sonuçta bu nadir balıktan sekiz tane yakalar ve kızına yedirmeye başlar. Kaya evdeki balıkların varlığını keşfedince onları bir çiftlikte üretip para kazanmayı düşünür. Bazı ön araştırmalar yapmak için birkaç balığı kentteki Su Ürünleri Fakültesine götürür ama eşine bir şey söylemez. Ancak balık çiftliğini kurmak için paraya gereksinimi vardır. Bu sorunu çözmek için kanunsuz yollarla kimyasal madde kullanarak balık avlamaya başlar. Kullandığı kimyasal madde eşi Filiz’in zehirlenip ölmesine neden olunca Kaya cinayet ile suçlanıp hapse atılır. Kaya hapisten çıkınca köyüne döner. Kızı Deniz ile beraber eşinin mezarını ziyaret eder. Deniz annesinin verdiği son şifalı balığı da yanında götürür. Asıl amacı annesine verdiği sözü tuttuğunu göstermektir. Annesi ölmeden önce son balığı Deniz’e vermiş ve eğer balığı yaşatırsa ona büyük bir hediye alacağına söz vermiştir. Annesinin mezarın başında Deniz ilk defa konuşur ve babasından bir açıklama yapmasını ister.  
 
Puanım : ***
 

YALANLAR ŞEHRİ (2021)
 
Son zamanlardaki en kötü şöhretli ve çözülmemiş davalardan birinin gerçek hikâyesine dayanan City of Lies, The Notorious B.I.G.'nin meşhur cinayetine daha önce hiç ortaya konmamış bir bakış açısını ortaya koyan provokatif bir gerilim filmi. Senelerdir vakayı çözmeye çalışan L.A.P.D. Dedektifi Russell Poole ve itibarı ile kariyerini korumaya çalışan “Jack” Jackson isimli çaresiz muhabir bu zor davayı çözmek için güçlerini birleştirir. İkili bu yolda büyüyen kurumsal bir yolsuzluk ve yalanlar ağını ortaya çıkarır. Bu iki kararlı adam, Los Angeles Polis Departmanı'nın yanı sıra bütün şehri içine alan bir komployu ortaya çıkarmaya başlar. 
 
Puanım : **** 
 
 
CODA 2021
 
Ruby, evde duyabilen tek kişidir ve ailesinin bütün yükü onun omuzlarındadır. Ailesinin yaptığı balıkçılık işi tehlikeye girdiğinde Ruby, hayalleri ve ailesi arasında bir tercih yapmak zorunda kalır. Ruby ya müzik dünyasında hayallerinin peşinden gidecek ya da ailesine yardım etmek için evde kalacaktır.
 
Puanım : ****
Kahkahalar ile izledim:)) Arada uygunsuz kelimeler olsa da güldürdü beni:))

 
AŞK TAKTİKLERİ 2022

Aşk Taktikleri, erkekleri tamamen çözdüğünü iddia eden bir blog yazarı bir erkeği kendisine kolayca aşık edebileceğine inanan ve bu süreçte yaşadığı her şeyi blog sayfasında yayınlamaya karar veren bir blogger ile bir kadını kendisine kolayca aşık edebileceği üzerine iddiaya giren, kadınları tamamen çözdüğünü düşünen çapkın bir reklamcının hikayesini anlatıyor. Birbirlerinin planlarından haberi olmayan çift, bir oyun olarak başlayan ilişkilerinde gerçek aşkı bulabilecekler mi? - 
 
Puanım : **** 

 
DEATH OF A TELEMARKETER 2020
 
Tele pazarlamacı olan Kasey, çaylak Barry ile sıkı bir rekabet içindedir. Bir satış yarışması için Kasey'in gece yarısına kadar büyük bir satış yapması gerekir, yoksa büyük bir komisyonu kaybedecektir. Çaresiz kalan Kasey, herkes ofisten ayrılana kadar bekler ve arama numaraları listesini bulur. Mükemmel işareti bulduğunu düşünen Kasey, kendini rehin alınmış ve dolandırmaya çalıştığı Asa'nın insafına kalmış halde bulur.
 
Puanım : ***



8 yorum:

  1. Merhaba, Balık filmi çok ilgimi çekti. Film, Gölyazı'da çekilmiş. Yönetmenini de severim. İzlemek istiyorum inşallah bulabilirim.
    Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Balık ve Coda 2021 filmlerini izlemek istedim. Bulabilirsem izlerim.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Coda çok sevdiğim bir fransız filminin amerikan versiyonu olmuş sanırım. la famille bélier

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şimdi yazdığın filme baktım konu aynısı ve bahsettiğin filmi de izlemişim ben.

      Sil
  4. coda ile telemarket, bu ikisini izleyim :)

    YanıtlaSil