İZLEDİKLERİM 2022/5

19 Şubat 2022

 

 
SARDUNYA (2020)
 
19 yaşında genç bir kız olan Defne, İstanbul’da üniversitede okumaktadır. Sınavlarına hazırlandığı sırada İzmir’de yaşayan babasının felç geçirdiğini öğrenir. Bu durum üzerine memleketine geri dönmek zorunda kalan Defne, babasının tedavi sürecinde ona destek olur. Bu süreç baba kız arasında ilişkinin iyileşmesine olanak sağlar.  Fakat git gide bir aile dramının içine çekilen Defne, hasta halasının intiharına tanık olur. Bir yandan kendi içinde adalet kavramını sorgularken bir yandan da vicdanı ve özgürlüğü arasında bir tercih yapması gerekecektir.
 
Puanım : ***
 
 
THE PIANIST (2002)

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.
 
Puanım : ***** 


LÜBNAN SEMALARI (2020)

Lübnan Semaları, anavatanından ayrılarak Lübnan'da kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. 1950'lerde Alice adındaki genç bir kadın, sıkıcı anavatanı İsviçre'den ayrılmaya karar verir. Yola koyulan Alice, güneşli ve hayat dolu bir yer olan Lübnan'a gider. Onun hayatı, ilk Lübnanlıyı uzaya göndermeyi planlayan astrofizikçi olan Joseph'e aşık olmasıyla bambaşka bir hal alır. Alice'in yeni hayatında başlarda her şey yolunda gider. Ancak geçmeden Alice’ın hayatının en iyi yılları savaş tehdidiyle gölgelenir.
 
Puanım : *** 


DEDEMİN FİŞİ (2016)

Malatyalı Çirci Ailesi’nin miras serüvenini konu alıyor.
 
Puanım : ***
 

10 yorum:

  1. İçlerinden The Pianist'i izlemiş ve çok beğenmiştim. Biraz hüzünlü bir filmdi. :')

    YanıtlaSil
  2. sardunya ilgimi çekmişti fragmanıyla ama sanki filmin her şeyini fragmana koymuşlar gibi hissetmiştim. daha da bir şey olmaz izlemiş kadar oldum, gibi hissettirmişti

    YanıtlaSil
  3. Sardunya'yı ben de merak ediyorum, bir fırsat bulduğumda izleyeceğim inşallah.
    Pianist ne muhteşem filmdir hakikaten ♥
    Lübnan Semaları'nı da geçenlerde Nurşen abla tavsiye etmişti. En kısa zamanda izleyeceğim inşallah ♥

    YanıtlaSil
  4. Sardunya'yı merak ettim. The Pianist'i yıllar önce izlemiştim ama bir ara yeniden izlemeyi planladığım bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lübnan da güzel tavsiye ederim arkadaşım,
      Sevgiler,

      Sil
  5. lübnan semaları, peki, tişkir :)

    YanıtlaSil