ALDATILMAK

14 Ekim 2023

 

 
Başımdan yakın zamanda geçen bir olayı anlatayım size;
 
Eski pazarcılardan bir tanıdığımızın oğlu ve gelini bir kaç sene önce bir dükkan açtılar. O zamandan bu yana  alışverişim ordan ve aynı marka bir eşya alıyorum, yıkarken de yıkama kurallarına uygun yıkıyorum. Son aldığım eşyayı yine bu şekilde yıkadığımda bir sorun oluştu. Ben o tarafa yürüyüşe giderken bu eşyayı götürdüm, sahibi Sema orada değildi, oğlu vardı, sorunu aktardım, annesini aradı fotoğraf çekti firmaya aktaralım konuyu dedi. Tamam dedim çıktım. Bir süre sonra Sema instagramdan mesaj attı, abla ürünün yenisini vereceğiz, yürüyüşe çıktığında uğra dedi. Ablasıda devamlı dükkanda duran bir bayan ve aynı eşyayı defalarca ondan da aldım. Yürüyüşte uğradım, ablası orada idi durumu aktardım, haberim var dedi. Eşyayı alayım dedim. Ne yaptı biliyormusunuz????????????????
 
Benim bozulan eşyaya ödediğim tutar 250 TL ve eşyanın olduğu dolabı da biliyorum, oraya doğru yöneldi, tam orasını açacakken vazgeçti geri döndü, diğer dolabı açtı, başka bir marka daha ucuz bir model çıkarıp onu verdi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Hiç bozuntuya vermedim, ürünü aldım çıktım. Niyetini değiştirdi anlayacağınız üzere. Eh bu da bir sınama sayılır, artık niyetini niye değiştirdi hesabını Allah'a verir. Akabilinde bir daha alışveriş yaparmıyım yapmam kendileri kaybetti.
 
Bir kaç gün sonra ne hikmetse, instagram adreslerine yukarıdaki söz düştü!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
İnsan neden sözüyle özüyle bir değil anlayamadım gitti.....
 
Allah şunu diyor Kur'anı Kerim de;
 
Benim için yapılan hareket ve söylenen sözde önemli olan, kalpten geçen niyettir diyor.
 
Yapılan hareket ile yayınlanan söz hiç birbirini tutmuyor..... 

Akşamda şöyle bir söze ratladım çok beğendim, onu da paylaşayım sizinle;



 
 

14 yorum:

  1. Kazandım sanıp kaybeden olmuşlar.

    YanıtlaSil
  2. Yazın ve eylemin -anlayana- güzeldi, dilerim bahse konu mekân da okumuştur . Ne demişti Âşık Veysel, "Dost dost diye nicesine sarıldım... "!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunu sanmıyorum, çünkü yüzlerine vurmadım. Bu dünya sınama dünyası ise sınandılar....
      Sevgiler,

      Sil
  3. Eden kendine eder. Boşver arkadaşım. Herkes gönlünün ekmeğini yer.

    YanıtlaSil
  4. Sadece ticarette değil akraba arkadaş çevresinde de var böyleler. Haksız yere aldıkları şeyleri kâr sanıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çevremde de çok böyleleri....
      Sandıkları şeyler öbür dünyada bir bir hesaba girecek...

      Sil
  5. Pazar da meyve sebze alırken de çoğu zaman başıma gelmiştir önler de iyisi olup yöneliyoruz fakat kar amaçlı çürük dolduruyorlar insan bir iki taneyi görmez ama bütün poşete o yapılmaz. Maalesef her şeyi kâr sayıyorlar aslında hem müşteri kaybediyor hemde günah. Başınıza gelene üzüldüm özellikle tanıdık esnaf olunca insan daha çok güceniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef haklısın yabancı tezgah yapıyor ama tanıdık tezgah ta yapıyor hiç şaşmayın buna tecrübe ile sabittir. Onun için tercihim genelde manavdır seç al sistemi daha uygun

      Sil
  6. Ay nasıl sakince ordan öyle çıkabildiniz, ben olsam çemkirmekten kulaklarını patlatmıştım... Ay oturduğum yerde sinirlendim ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bazen sabır gerekir, kendi yaptığından utansın.

      Sil
  7. Başınızdan geçen olayı okuduğumda birkaç ay evvel yaşadığım bir olay aklıma geldi. Bir mağazadan ev terliği almıştım. Terliği bir kez kullandım ve tabanında bulunan deri soyulmaya, yıpranmaya başladı. Bir gün yolum o mağazanın olduğu yere düştü, durumu da anlattım tabii. Getirin terlikleri bakalım dediler. Başka bir gün götürdüm ve mağaza sahibi bana yenisini vereceğini söyledi. Ancak getirdiği terlik ilk satın aldığım terliğin kalitesinde değildi. Yıpranmış olanı almaktansa yeni verileni alayım gideyim diye düşündüm, öyle de yaptım.
    Hayatta her zaman insanın ahlaklısı, vicdanlısı, merhametlisi ve dürüst olanıyla karşılaşmak dileğiyle inşallah.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynısını yaptım ağız dalaşı yapmaktansa. Tek değilsin.

      Sil